IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Informatiebronnen Coronavirus

Belangrijke verwijzingen van de verschillende informatiebronnen over de Coronavirus.

Lees meer...

Achterhoekverbindt.nl

De uitbraak van het coronavirus houdt Nederland sinds enkele weken in zijn greep. De impact van het virus op de Achterhoekse industrie is groot. Héél groot. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. En dit is ook nodig, want uitgerekend het Achterhoekse bedrijfsleven vervult een belangrijke rol in deze tijden. Zo zijn wij een belangrijke schakel bij de productie van voedsel en de machines hiervoor. We leveren essentiële onderdelen en technische hulpmiddelen voor de zorgsector. En we zijn van doorslaggevend belang voor de ICT-sector zodat men thuis kan werken.


 

Lees meer...

Maatregelen Banken

Nederlandse banken in aanvulling op het omvangrijke pakket van het kabinet met gezamenlijke maatregelen die hun zakelijke klanten meer lucht geven. Dat meldt de Nederlandse Verenging van Banken. 


Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen.


 

Lees meer...

Nieuwsbrief IG&D | Coronavirus

Het kabinet maakt tientallen miljarden vrij om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus te bestrijden, onder andere door:

- Arbeidstijdverkorting: de overheid neemt 90% van het salaris over.
- Bedrijven hoeven de komende 3 maanden nog geen belasting te betalen.
- Half jaar uitstel van aflossing voor leningen kleine ondernemers.
- Instelling noodloket waar zwaarst getroffen bedrijven direct € 4.000 ontvangen

Lees meer...

Coronavirus: Hoe worden ondernemers geholpen?

Samen de schouders eronder zetten. Dat is het enige wat erop zit nu er zo ontzettend veel gevraagd wordt van de zorg en eigenlijk van alle Nederlanders. Met die gedachte zijn veel bedrijven vanochtend aan de slag gegaan, na de drastische maatregelen die gisteravond werden aangekondigd door het kabinet. Met name de horeca krijgt nu harde klappen, maar ook veel andere sectoren, zoals de reisbranche, hebben het zeer zwaar. Niet voor niets hebben inmiddels ruim 20.000 bedrijven werktijdverkorting aangevraagd.

Lees meer...

Informa nieuwsbrief: editie coronavirus

Onderstaand treft u ‘Informa nieuwsbrief – editie coronavirus’ aan die wij van onze accountant mochten ontvangen met tips, aandachtspunten en informatiebronnen die wij u niet willen onthouden. Vanzelfsprekend kunt u met vragen ook terecht bij andere leden (fiscaal en juridisch) van IG&D Bedrijvig Doetinchem.


IG&D Bedrijvig Doetinchem


Het coronavirus: wat betekent dit voor uw onderneming?
Hoe kunt u de schade beperken?
Welke maatregelen neemt het kabinet om het leed te verzachten?
Hieronder hebben wij beknopt een aantal aandachtspunten uiteengezet. 

Lees meer...