IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel

Uitnodiging!

Al tijden staat in onze agenda gepland: de actieve zomerborrel op 22 juni a.s.

Maar maak je geen zorgen: je gaat niet zweten, je wordt niet vies en je hoeft ook niet in je sportoutfit te komen.


Deze zomerborrel staat in het teken van gezelligheid, een leuk en laagdrempelig programma, fantastisch eten door Woodies Eten en Drinken en een gezellige borrel op het festivalterrein. Meld je dus snel aan, want dit wil je niet missen!
Lees meer...

Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer?

Regio Achterhoek is al jaren een begrip voor de regio. Gemeenten werken samen om de Achterhoekse belangen te promoten. Tijdens de crisis in 2009 heeft de regio gereageerd door intensief samen te werken onder de noemer Achterhoek 2020. Dit is zo goed bevallen dat een vervolg niet uit kon blijven. Het was duidelijk dat er een heldere visie moest komen voor de Achterhoek, gedragen door veel partijen in de regio.

Deze partijen vormen de Achterhoek Raad en hebben recentelijk hun gezamenlijke visie opnieuw vastgelegd in Achterhoek Visie 2030. Ook stellen ze een jaarlijks uitvoeringsplan samen. Zij zijn samengevat: de denkers.
Lees meer...

De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030

De visie en ambitie van de Achterhoek Raad:

Ruimte voor innovatie, groeien in kwaliteit. In 2030 heeft de Achterhoek een sterke bloeiende en innovatieve economie, uitgaande van eigen kracht met een aantrekkelijke arbeidsmarkt.
In 2030 zijn vraag en aanbod op de arbeidsmarkt meer in evenwicht.

Doelen
  • De tekorten op de arbeidsmarkt zijn teruggedrongen.
  • Talenten van de beroepsbevolking zijn benut door betere aansluiting vervolgopleidingen op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en door het verhogen van de flexibiliteit door een Leven Lang Ontwikkelen.
  • Een inclusieve arbeidsmarkt waarbij oog is voor de gehele beroepsbevolking en kansengelijkheid is toegenomen.
  • Grensoverschrijdende en bovenregionale samenwerking is toegenomen, gericht op het oplossen van het tekort aan juist gekwalificeerde arbeidskrachten.
Lees meer...

The robots are taking over??

Verslag ALV en Fountainheads

 

---- Deze tekst is geschreven door een robot ----

Nou, gelukkig nóg niet, en zit er nu daadwerkelijk een mens achter het toetsenbord. Maar voor hoelang is mijn ‘baantje’ nog veilig? En die van jou?

De Fountainheads namen ons tijdens de IG&D bijeenkomst van 24 mei jl. onder andere mee in de wereld van de razendsnelle opkomst van AI - artificial intelligence. De wereld zoals we het kennen staan op het punt om te veranderen - of beter gezegd: de wereld ís al aan het veranderen - en wees dus voorbereid.


Ga niet van een afstandje zitten te kijken hoe het ontwikkelt maar zorg dat je meebeweegt. In een notendop de ‘niet normaal leuke’ presentatie van de Fountainheads die perfect aansloot bij het traject dat IG&D Bedrijvig Doetinchem heeft ingezet: we weten dat we moeten veranderen, we willen veranderen en we weten wát we willen veranderen om ook in de toekomst een bruisende netwerkorganisatie te blijven voortzetten. Hoe we dat gaan doen zullen we de aankomende tijd gaan uitwerken en jullie hierin meenemen.

Lees meer...

Infographic jaarverslag 2022

Gisteren hebben we tijdens de Algemene Ledenvergadering ons jaarverslag gepresenteerd in de vorm van een infographic. Een nieuwe, lossere manier om in één oogopslag te vertellen wat we vorig jaar hebben gedaan. 

 

We zijn benieuwd wat jullie van deze manier van presenteren vinden! Laat het gerust weten.

Lees meer...

De Achterhoek Board gaat het doen!

De Achterhoek Board gaat het doen!

Beleid en plannen moeten in de praktijk omgezet worden. Het beleid is in de Raad vormgegeven en in de Board moet het komen tot een uitvoering.

Daarbij heb je alle betrokken partijen nodig: Ondernemers, Overheid, Organisaties uit de maatschappij. Hier worden de projecten opgestart en hier wordt het geld verdeeld. Hoe, lees daarvoor dit artikel en klik door op de linkjes.

Lees meer...

De Achterhoek raad maakt ons gelukkig

De Achterhoek Raad maakt ons gelukkig

De Achterhoek Raad heeft recentelijk hun gezamenlijke visie vastgelegd in Achterhoek Visie 2030. 

Deze visie is vastgelegd in een lijvig rapport van 36 pagina’s. Het is geschreven in de gebruikelijke ambtelijke taal. Hier een poging om dit samen te vatten:

Wat gaat de Achterhoeker merken van de Visie 2030?
Lees meer...

Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze?

Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze?


“De organisatie is verantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke als procesmatige samenwerking. Dit doet ze door het faciliteren van de Achterhoek Raad, Achterhoek Board, Achterhoek Thematafels en het bestuur van Regio Achterhoek. Daarnaast verzorgt en coördineert de organisatie de subsidies, de lobby en communicatie en marketing. Samen dragen we het positieve verhaal van de Achterhoek uit, het bijzondere potentieel en de ambities: “Ruimte voor innovatie, groeien in kwaliteit”
Bron: https://8rhk.nl/regio-achterhoek/

Lees meer...

Geslaagde meetingMATCH bij Sligro!

“Oh, je moet die en die even bellen en zeg maar dat ik je gestuurd heb”. Flarden van gesprekken, opgevangen tijdens onze meetingMATCH op 19 april bij Sligro, en exáct waar we op gehoopt hadden!

Mensen druk in gesprek met elkaar, met verschillende achtergronden en soorten dienstverlening, de een DGA en de ander ZZP’er maar samen zorgden ze ervoor dat ze goed vonden en gevonden werden!

We kijken terug op een zeer geslaagde avond van IG&D Bedrijvig Doetinchem waarbij leden en niet-leden uitgebreid in gesprek met elkaar waren, elkaar advies gaven en antwoord kregen op hun zoekvraag, soms vanuit een creatieve invalshoek of op een manier waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.
Lees meer...

Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie?

Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie?

Feit is dat 1 op de 5 huishoudens betalingsachterstanden heeft, dus is de kans dat dit probleem zich ook binnen jouw organisatie voordoet reëel.


Het belangrijkste advies is: Probeer vooral niet als werkgever de financiële problemen van de werknemer op te lossen maar laat dat over aan professionele organisaties en de gemeente van zijn of haar woonplaats. Herken de signalen van werknemers met geldzorgen en ga als werkgever een gesprek aan. Help je werknemer door hem of haar te verwijzen naar de juiste instantie. 


Herken de signalen
Probeer de signalen van problemen zo vroegtijdig mogelijk te signaleren. Dit heeft verreweg de voorkeur.
Praktische signalen of er problemen zijn bij de werknemer zijn onder meer fysieke klachten, vaker ziekmeldingen, er onverzorgd uit zien, leningen vragen aan andere collega’s, diefstal, vragen om vooruitbetaling van loon, leugens, het werk niet af krijgen door concentratieverlies en een hele harde is loonbeslagen vanuit incassobureau’s/deurwaarders.

Lees meer...

Oekraiense vluchtelingen zoeken betaald werk

Inmiddels wonen er meer dan 200 Oekraïense vluchtelingen in Doetinchem en omgeving. Veelal zijn dit vrouwen, zowel met als zonder kinderen.

Een heel aantal zijn hoog opgeleid en hadden in Oekraïne leidinggevende functies. Een aantal spreekt wel wat Engels maar een aantal ook niet.

Veel mensen (> 100 ) zijn al bij een bedrijf in de regio aan het werk in voornamelijk handmatig productie- en logistiekwerk. Een algemene constatering is dat deze mensen een zeer hoog arbeidsethos hebben.
Lees meer...

Brommers kieken bij Brekr

Brommers kieken bij Brekr

Woensdag 15 maart 2023 was IG&D Bedrijvig Doetinchem uitgenodigd bij Brekr in Doetinchem.

Een Achterhoeks bedrijf met een product waaraan alles gewoon ‘klopt’. Oprichter en commercieel directeur van Brekr, Niels Willems, nam ons vanuit de oorspronkelijke werkplaats mee in zijn verhaal. Hij vertelde onder andere over de oprichting, van idee tot het maakproces tot aan marketing en logisch gekozen doelgroepen. Ieder onderdeel is ontzettend goed doordacht waardoor de brommers en elektrische e-bikes van Brekr tot een merk zijn geworden met een zeer herkenbare uitstraling (zoals bijvoorbeeld de Achterhoekse vlag op elk zadel en de schuine plaat aan de zijkant). Brekr is klaar voor een duurzame toekomst.

In het bedrijf stonden diverse elektrische brommers klaar, kon je alvast een sneak preview krijgen op de nog in ontwikkeling zijnde elektrische motor en de diverse onderdelen waarmee je jouw elektrische brommer zou kunnen customizen, zoals de plaat aan de zijkant, kleur van het zadel of bijvoorbeeld veringen.

 

Lees meer...

Uitnodiging meetingMATCH 19 april

Meer dan netwerken alleen! Kom direct in contact met collega-ondernemers die voor jou van waardevolle betekenis kunnen zijn, of andersom.

Vind jouw match met mede-ondernemers tijdens de IG&D meetingMATCH bijeenkomst op 19 april 2023.


Behalve de leden van IG&D nodigen we ook de Parkmanagement De Huet en Keppelseweg-leden en ZP’ers uit Doetinchem uit. Mede dankzij onze gastheer Sligro kunnen ook niet-leden deze avond kosteloos kennismaken met IG&D Bedrijvig Doetinchem.


Hoe werkt het?
Je neemt deel in verschillende samenstellingen aan de meetingMatch tafelrondes. Stel jouw zoekvraag en ontvang gericht advies terwijl je zelf andersom ook advies geeft aan jouw tafelgenoten omtrent hun zoekvraag of aanbod.
Wij vragen jou dan ook om je zoekvraag/jouw aanbod vooraf kort en krachtig voor te bereiden.

Aan het einde van de bijeenkomst ga je naar huis met (nieuwe) relevante contacten, praktische antwoorden en advies. 


Zorg dat je erbij bent en meld je aan vóór 12 april a.s.
Leden melden zich aan via de app. Wil je een introduce(é) meenemen, dat kan. Vul naam en bedrijfsnaam in onder ‘Opmerkingen’ in de app.  

S.v.p. ook eventuele dieetwensen aangeven.

Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr

Brekr werkt aan de mobiliteit van de toekomst en heeft naast de in 2019 gelanceerde Model B, recentelijk de nieuwste Model F gelanceerd.

Brekr bevindt zich in de voormalige werkplaatsen van de gevangenis van Doetinchem. Hier vind je het kantoor, ontwikkelcentrum en custom workshop.

Tijdens dit bedrijfsbezoek geeft Niels Willems, mede-oprichter van Brekr, een uitgebreide presentatie over het ontstaan- en de huidige stand van zaken bij Brekr. Waar is Brekr ooit begonnen, welke ontwikkelingen heeft Brekr doorgemaakt en waar staan zij nu? En misschien nog wel belangrijker: waar willen zij over een paar jaar staan.

Want de Over Ons pagina op hun website laat weten dat zij voor de toekomst nog veel meer ambitie hebben. Als je het de mensen van Brekr vraagt, stopt het niet bij de

huidige modellen en bouwen zij in 2139 een (elektrisch) ruimteschip.

Naast de presentatie is er uiteraard ruimte om een kijkje achter de schermen te nemen en, als je dat durft, zelfs even een rondje te rijden op de Model B. 
Lees meer...

Donderdagavond 2 maart: het Achterhoeks Verkiezingsdebat

Provinciale lijsttrekkers en regionale topkandidaten kruisen de degens in Doetinchem.

Streekomroep REGIO8 en 8RHK Ambassadeurs organiseren in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezing op donderdagavond 2 maart om 19:30 uur het Achterhoekse verkiezingsdebat. Schouwburg Amphion in Doetinchem is het decor van de verbale strijd tussen de kandidaat-Statenleden. 
Lees meer...

Geen nieuwe Regiodeal

Geen nieuwe Regio Deal voor Achterhoek gemiste kans

De Achterhoek heeft helaas geen nieuwe Regio Deal met het Rijk kunnen sluiten na de eerdere deal die eind 2022 afliep. Onder de noemer ‘Groeien in kwaliteit, delen in geluk’ diende de Achterhoek de aanvraag voor een nieuwe deal in. Mark Boumans, voorzitter 8RHK ambassadeurs: “Het is ontzettend jammer en een gemiste kans dat we nu geen nieuwe Regio Deal kunnen sluiten met het Rijk. Zeker na wat we in de eerste Regio Deal bereikt hebben.”
Lees meer...

Help de slachtoffers van de aardbeving

Subsidie voor Doetinchems mkb met hoge energierekening

Ondernemers opgelet! Vanaf 3 april komt er een subsidie voor het Doetinchems mkb als tegemoetkoming voor de fors gestegen energieprijzen!

Benieuwd of jij als MKB bedrijf hiervoor in aanmerking komt?

Klik op de paarse button "meer informatie" om het persbericht van gemeente Doetinchem te lezen.

 

Lees meer...

Werken aan de toekomst van IG&D

"Werken aan de toekomst van IG&D"
Onder deze titel wordt, op initiatief van het bestuur, in het voorjaar 2023 onderzocht hoe IG&D de komende jaren georganiseerd dient te zijn.

In de najaar ledenvergadering van 22 november jl. is al een eerste aanzet gegeven waarom veranderingen gewenst zijn in een tijdperk dat sterk aan verandering onderhevig is. Wat mogen leden van IG&D in de toekomst van hun ondernemersvereniging verwachten?
Lees meer...

Themabijeenkomst 20 september '23: De Doetinchemse en regionale arbeidsmarkt onder de loep

De Doetinchemse en regionale arbeidsmarkt onder de loep

In onze regio wordt er hard gewerkt aan een optimale arbeidsmarkt. Vraagstukken als: meer mensen aan het werk, invullen van vacatures, scholing, niet werkenden activeren spelen daarbij een belangrijke rol. Deze activiteiten vinden vaak achter de schermen plaats.

Op 20 september organiseren we een bijeenkomst om aandacht te besteden aan de regionale arbeidsmarkt in het algemeen en Doetinchem in het bijzonder. Tot die tijd en ter voorbereiding publiceren we een reeks artikelen in de IG&D-app, nieuwsbrief en op de IG&D website. Dit om duidelijk te maken welke partijen samen aan dit onderwerp werken en wat op de achtergrond gebeurt. Redelijk onzichtbaar maar zeker niet onbelangrijk voor u als ondernemer.
Lees meer...

Techniekdag Achterhoek - 15 april 2023

Techniekdag Achterhoek 15 april 2023 
VNO-NCW Midden, 8RHK ambassadeurs en Ottevanger Milling Engineers organiseren samen met het regionale partners en het bedrijfsleven op zaterdag 15 april 2023 een Techniekdag in de Achterhoek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is iedereen te gast bij Ottevanger Milling Engineers in Aalten.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 8 tot 14 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek.

Aanmelden als standhouder is gratis!
Wij nodigen je graag uit om dit evenement tot een succes te maken! Wil je ook een bijdrage leveren aan het enthousiasmeren van jongeren voor techniek? Meld je dan gratis aan als standhouder via de website!
De werkgroep denkt ook graag mee om invulling te geven aan de doe-activiteit. Aanmelden kan tot en met 24 maart 2023.
Lees meer...

Aju file, kom werken in Doetinchem!

Van december 2022 tot medio 2023 loopt vanuit de gemeente de campagne “Kom werken in Doetinchem!’. De campagne benadrukt de voordelen van werken dichtbij en richt zich op werknemers die dagelijkse in de file staan op de A12 richting Arnhem en/of in een straal van 30 kilometer rondom gemeente Doetinchem wonen. Zij worden nieuwsgierig gemaakt via billboards langs de A18 en A12, social media advertenties en de website OnverwachteHoek.nl. Banenadviseur Gijs helpt hen vervolgens bij het zoeken naar een passende baan in gemeente Doetinchem.  

Doetinchem en de Achterhoek op zoek naar arbeidskrachten  
Bedrijven en organisaties in Doetinchem en de Achterhoek staan voor de uitdaging om voldoende arbeidskrachten te trekken. Nu en in de toekomst. Vanuit 8RHK Ambassadeurs startte daarom in het voorjaar van 2020 de campagne Onverwachte Hoek. Inzetten op menselijk kapitaal – het aantrekken en behouden van personeel – is ook één van de vier speerpunten van de Economische Agenda van de samenwerkende Doetinchemse 3 O’s (ondernemers, onderwijs en overheid). Een campagne die Doetinchem en de Achterhoek als aantrekkelijke werk- en woonstad promoot, is een wens. De gemeente Doetinchem en Onverwachte Hoek hebben daarvoor de krachten gebundeld en startten de subcampagne ‘Kom werken in Doetinchem’.   

 

 

Lees meer...

Toekomstbestendige bedrijventerreinen in de Achterhoek

Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en het
Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW) van de HAN University
of Applied Sciences hebben gezamenlijk een project op basis van
praktijkgericht actieonderzoek uitgevoerd: ‘Achterhoekse bedrijven
en bedrijvenparken op weg naar circulair, toekomstbestendig
ondernemerschap’ (2019-2022). Deze publicatie biedt een terugblik
op de activiteiten en de resultaten.
Lees meer...

Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D!

Teamwork, gekkigheid en leuke spelletjes tijdens de winteractiviteit van 2023!

Productiebedrijven, accountants, advocaten, online specialisten, groothandelaren, webshop beheerders, groen bedrijven.. de IG&D zit vol slimme koppen verdeeld over tientallen branches. Maar wat gebeurt er als je deze koppen bij elkaar steekt tijdens een groepsactiviteit?

De activiteit

GPS Mysteries Nederland zal de activiteit 180 seconds voor ons verzorgen.. Een unieke (indoor) tabletgame waarbij jij samen met je team diverse puzzels, opdrachten en breinkrakers gaat oplossen. Creativiteit, boeren verstand en een goede samenwerking zijn dé ingrediënten om als winnaar weer naar huis te gaan! Maar let op: je hebt geen seconde te verliezen want de tijd stopt bij 180 seconden!

De locatie

Op 15 februari worden we hartelijk ontvangen bij Herberg Het Onland, Rekhemseweg 175 in Doetinchem.
Lees meer...

Wendbaar zijn in een veranderende economie

Wendbaar zijn in een veranderende economie

Ben je een Doetinchemse werkgever en krijg je vacatures niet goed gevuld? Weet dat de Provincie Gelderland je graag helpt om nog aantrekkelijker te worden als werkgever.

Vanaf deze week is er de mogelijkheid om subsidie ‘Goed Werkgeverschap’ aan te vragen bij de provincie. Tot € 25.000 per bedrijf! Een aanrader. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor maatregelen die inclusie bevorderen, de leercultuur versterken, de digitale vaardigheden vergroten en hybride werken mogelijk maken.


Ben je benieuwd? Bekijk de volgende website.


Reminder: Heb jij je al opgegeven voor de nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder?

Reminder: Heb jij je al opgegeven voor de Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder?

Wil jij het nieuwe jaar 2023 goed van start gaan? En onder genot van een hapje en een drankje netwerken met collega ondernemers? 

Meld je aan voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van IG&D Bedrijvig Doetinchem. Deze vindt plaats op woensdag 18 januari 2023 bij Timmerfabriek Bolder. Na een kort voorwoord van voorzitter Jan Garretsen word je op inspirerende wijze rondgeleid door de indrukwekkende bedrijfshallen van Timmerfabriek Bolder. Ook zal directeur Pim de Bree een korte presentatie geven en zijn passie voor hout aan je overbrengen.
Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en drankje!

Aanmelden voor de Nieuwjaarsbijeenkomst gaat via IG&D-app. Aanmelden kan tot en met uiterlijk maandag 16 januari.

Energielening voor bedrijven in gemeente Doetinchem

Energielening voor bedrijven in gemeente DoetinchemBedrijven in gemeente Doetinchem die door gestegen energielasten in de problemen komen, kunnen een energielening aanvragen. De gemeente Doetinchem biedt deze kredietmogelijkheid aan via het Ondernemerssteunpunt. De kredietmogelijkheid geldt tijdelijk totdat de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energie Kosten’ (TEK) van kracht wordt.

Wethouder Hans Dales: “Ondernemers kunnen de landelijke TEK-regeling waarschijnlijk pas half 2023 aanvragen. Veel bedrijven komen nu al in de problemen door de fors gestegen energielasten. De gemeente Doetinchem wil levensvatbare bedrijven die zijn gevestigd in haar gemeente ondersteunen. Daarom bieden we met deze energielening een tijdelijk vangnet totdat de landelijke TEK regeling van start gaat.”
Lees meer...

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder

Wil jij het nieuwe jaar 2023 goed van start gaan? En onder genot van een hapje en een drankje netwerken met collega ondernemers? 

Meld je aan voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van IG&D Bedrijvig Doetinchem. Deze vindt plaats op woensdag 18 januari 2023 bij Timmerfabriek Bolder. Na een kort voorwoord van voorzitter Jan Garretsen word je op inspirerende wijze rondgeleid door de indrukwekkende bedrijfshallen van Timmerfabriek Bolder. Ook zal directeur Pim de Bree een korte presentatie geven en zijn passie voor hout aan je overbrengen.
Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en drankje!

Aanmelden voor de Nieuwjaarsbijeenkomst gaat via IG&D-app. Aanmelden kan tot en met uiterlijk maandag 16 januari.

In memoriam - Jan Horsting

In memoriam - Jan Horsting

Wij hebben kennis genomen van het droeve bericht, dat oud-voorzitter Stichting Doetinchem’70 en oud bestuurslid van de VVV Doetinchem, alsmede Ere lid van IG&D bedrijvig Doetinchem,                         

Jan Horsting

is overleden.
Lees meer...

Prijswinnaars Kippakket Esbro

Prijswinnaars Kippakket Esbro!

Tijdens het bedrijsbezoek bij Esbro | Groenland Kip B.V. op 9 november ging niet één maar twee winnaars met een orgineel kippakket naar huis, vers bereid door de chef-koks van Esbro. De winnaar zijn Ko van Renssen en Bert Wiltink. Geniet van het verspakket, veel (eet) plezier!!

Algemene Ledenvergadering 22 november

Terugblik Algemene Ledenvergadering IG&D
Voor de Algemene Ledenvergadering van IG&D Bedrijvig Doetinchem kwamen we gisteren, dinsdag 22 november, in grote getallen tezamen in het Amphion Theater.

Gedurende deze editie van de ledenvergadering keerde een oude traditie terug:
het Nieuwe Ledenlaantje.

Tijdens de extra lange inloop kregen ondernemers die in 2022 lid zijn geworden, de gelegenheid zich te presenteren. Daarvan werd met veel plezier en succes goed gebruik gemaakt door verschillende bedrijven als T3Live, Groenhart Houtskeletbouw, Timmerfabriek Bolder, Qfactors, Mijn Kennis, Panel Precision, VSL Verkeerseducatie en VAST.

Na een positieve kascontrole konden de jaarstukken 2021 definitief worden vastgesteld, net als de begroting 2023. De vergadering stemde in met een 2e bestuursperiode van voorzitter Jan Garretsen en bestuurslid Ko van Renssen. Bestuursleden die tussentijds aftreden zijn Linda van de Maat en Marino Marlisa. Zij werden uiteraard bedankt voor hun inzet in het bestuur.
Lees meer...

Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023!

Het derde seizoen van het 3D printer project Achterhoek is van start!

Doel van dit project is jongeren, jongens ÈN meisjes in de leeftijdscategorie van 10-15 jaar te interesseren voor Techniek, dus een mooie toekomst.

Ook dit jaar willen we graag kinderen van leden van IG&D de mogelijkheid geven om mee te doen aan dit unieke project!
Overigens mogen dat ook jongeren van medewerkers van je bedrijf zijn. Daarmee kun je dus ook de ouders interesseren voor innovatieve techniek.
Ook doen er kinderen van basisscholen en het VMBO mee.
Lees meer...

Terugblik: Dag van de Ondernemer

Ondernemers vieren ‘Dag van de ondernemer’

Op de ‘Dag van de ondernemer’ vieren we het ondernemerschap en bedanken we alle ondernemers voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wethouder Hans Dales: “Onze ondernemers zijn de ruggengraat van onze maatschappij. Het hele jaar werken ze hard. Goed om ze dan één keer per jaar extra in het zonnetje te zetten.”

Meer dan 40 ondernemers luisterden naar een inspirerend verhaal van Henk Jan Wegman van Rensa company. Zij hebben de ambitie om in 2030 CO2- en energieneutraal te werken. Dat gebeurt onder het motto: ‘Eerst de beste dan de grootste’.
Lees meer...

Bedrijventerreinen De Huet en Keppelseweg starten aanpak verduurzaming

~ Groot nieuws! ~

Parkmanagementorganisaties De Huet en Keppelseweg gaan aan de slag met verduurzamen!

Voor een eerste inventarisatie van mogelijkheden op de betreffende bedrijventerreinen deelt gemeente Doetinchem in de kosten. Zo wordt, om de energiebehoefte op de bedrijvenparken in beeld te kijgen, een partij ingeschakeld. Het doel is middels een dashboard inzichtelijk te maken op welke vlakken er 'verduurzaamd' kan worden en slimme oplossingen aan te dragen.

Lees meer...

Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem

Aftermovie Open Bedrijvendag Doetinchem

Als initiatiefnemer van Open Bedrijvendag Doetinchem blikken wij - samen met de zestal parkmanagementorganisaties - met een grote glimlach terug op een geslaagde, eerste editie van het unieke evenement dat plaatsvond op 23|24 september in Doetinchem, Wehl, Gaanderen en Terborg!

Tijdens het evenement openden 45 deelnemende bedrijven hun deuren voor bezoekers en zetten zij zich daarmee in de schijnwerpers. Enerverend om te zien hoe de verschillende organisaties zichzelf presenteerden en bezoekers meer dan gastvrij verwelkomden.
Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL'

Jaaroverzichten opstellen, uitnodigingen voor bijeenkomsten, activiteiten organiseren, leden werven... 

De vraag is niet wat de Commissie CAL, afgekort voor 'Communicatie, Activiteiten & Ledenwerving' allemaal doet, maar wat niet...?! Wil jij daar achter komen?

Samen met  waarin HTC De Kruisberg, Pitch & Putt, Stanstechniek Gaanderen & Carwash & Co zijn we in staat geweest op ludieke wijze de commissie CAL voor het voetlicht te brengen. 

Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement

Parkmanagement is een structurele samenwerking tussen ondernemers en gemeenten bedoelt om de beeldkwaliteit van een bedrijventerrein te verbeteren en behouden.

In onze vierde aflevering van onze video-serie over de commissies van IG&D Bedrijvig Doetinchem belichten wij de commissie #parkmanagement.

Wil jij meer te weten komen over waar de commissie Parkmanagement onder leiding van Jan Garretsen voor staat en waar zij aan bijdragen?

Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem

Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem

Commissie 'DUID'
De commissie 'DUID' staat voor Duurzaam in Doetinchem. Onder leiding van Linda van de Maat houdt deze commissie zich samen met parkmanagementorganisaties, de gemeente Doetinchem en Achterhoek Onderneemt Duurzaam (kortweg AOD) bezig met duurzaamheidsprojecten.

Projecten
Zo wordt er vanuit het circulariteitsproject op bedrijventerrein Wijnbergen samengewerkt met de Hogeschool HAN en zijn er bij de voorbereidingen van het duurzaamheidsproject op industrieterrein Verheulsweide leerlingen van het Zone.college betrokken. Op die manier wordt de kennis verrijkt en verbreed!

Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 3: ZP Doetinchem

Op een frequente en consistente wijze met een duidelijk plan en programma voor ogen events organiseren op inspirerende plekken met motiverende sprekers en/of onderwerpen voor zelfstandig professionals in/om Doetinchem dat is waar ZP Doetinchem voor staat.

Wil jij weten wat de commissie ZP Doetinchem zoal voor haar leden doet en waarom het goed is lid te zijn van ZP Doetinchem? Wim Maatman en Lucinde Hesselink vertellen je er alles over in deze aflevering van de video-serie van IG&D Bedrijvig Doetinchem.

Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur

Er voor zorgen dat gemeente Doetinchem een aantrekkelijke centrumgemeente is, met goede voorzieningen, bereikbaar en mobiliteit, dat is waar de commissie Ruimtelijke Ordening & Infrastructuur zich mee bezig houdt.

Namens de commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur neemt Alwin Schweckhorst van Rabelink Logistics deel in het Achterhoek Board. In deze tweede aflevering van de zesdelige video-serie over commissies van IG&D Bedrijvig Doetinchem geeft de managing director van het logistieke bedrijf zijn visie op de ontsluiting van de Achterhoek.
Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing

Vanaf vandaag brengt IG&D Bedrijvig Doetinchem een gloednieuwe, zesdelige video-serie uit waarin activiteiten van onze commissies belicht worden.

De eerste aflevering trappen we af met de commissie Arbeid & Scholing waarvoor we bij Varex Imaging Nederland BV zijn!

In de video illustreert Ko van Renssen van Renssen, als voorzitter van de commissie, kort en krachtig waarvoor IG&D leden bij hen terecht kunnen en vertelt hij over de nieuwe webpagina met stage- en subsidiemogelijkheden welke onlangs op onze website is gelanceerd

Lees meer...

De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd!

Heb je een vraag of een probleem met de toegang tot de app? Neem contact op met: support@igddoetinchem.nl
Ledenbijeenkomsten
Actieve zomerborrel donderdag 22 juni 2023
Themabijeenkomst Arbeidsmarkt woensdag 20 september 2023
Bedrijfsbezoek woensdag 25 oktober 2023
Algemene Ledenvergadering woensdag 22 november 2023
Laatste nieuws De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd! De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd! Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 3: ZP Doetinchem Video-serie IG&D - Aflevering 3: ZP Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL' Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL' Lees meer Laatste nieuws Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Bedrijventerreinen De Huet en Keppelseweg starten aanpak verduurzaming Bedrijventerreinen De Huet en Keppelseweg starten aanpak verduurzaming Lees meer Laatste nieuws Terugblik: Dag van de Ondernemer Terugblik: Dag van de Ondernemer Lees meer Laatste nieuws Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023! Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023! Lees meer Laatste nieuws Algemene Ledenvergadering 22 november Algemene Ledenvergadering 22 november Lees meer Laatste nieuws Prijswinnaars Kippakket Esbro Prijswinnaars Kippakket Esbro Lees meer Laatste nieuws In memoriam - Jan Horsting In memoriam - Jan Horsting Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder Lees meer Laatste nieuws Energielening voor bedrijven in gemeente Doetinchem Energielening voor bedrijven in gemeente Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Reminder: Heb jij je al opgegeven voor de nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder? Reminder: Heb jij je al opgegeven voor de nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder? Lees meer Laatste nieuws Wendbaar zijn in een veranderende economie Wendbaar zijn in een veranderende economie Lees meer Laatste nieuws Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D! Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D! Lees meer Laatste nieuws Toekomstbestendige bedrijventerreinen in de Achterhoek Toekomstbestendige bedrijventerreinen in de Achterhoek Lees meer Laatste nieuws Aju file, kom werken in Doetinchem! Aju file, kom werken in Doetinchem! Lees meer Laatste nieuws Techniekdag Achterhoek - 15 april 2023 Techniekdag Achterhoek - 15 april 2023 Lees meer Laatste nieuws Themabijeenkomst 20 september '23: De Doetinchemse en regionale arbeidsmarkt onder de loep Themabijeenkomst 20 september '23: De Doetinchemse en regionale arbeidsmarkt onder de loep Lees meer Laatste nieuws Werken aan de toekomst van IG&D Werken aan de toekomst van IG&D Lees meer Laatste nieuws Subsidie voor Doetinchems mkb met hoge energierekening Subsidie voor Doetinchems mkb met hoge energierekening Lees meer Laatste nieuws Help de slachtoffers van de aardbeving Help de slachtoffers van de aardbeving Lees meer Laatste nieuws Geen nieuwe Regiodeal Geen nieuwe Regiodeal Lees meer Laatste nieuws Donderdagavond 2 maart: het Achterhoeks Verkiezingsdebat Donderdagavond 2 maart: het Achterhoeks Verkiezingsdebat Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging meetingMATCH 19 april Uitnodiging meetingMATCH 19 april Lees meer Laatste nieuws Brommers kieken bij Brekr Brommers kieken bij Brekr Lees meer Laatste nieuws Oekraiense vluchtelingen zoeken betaald werk Oekraiense vluchtelingen zoeken betaald werk Lees meer Laatste nieuws Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie? Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie? Lees meer Laatste nieuws Geslaagde meetingMATCH bij Sligro! Geslaagde meetingMATCH bij Sligro! Lees meer Laatste nieuws Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze? Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze? Lees meer Laatste nieuws De Achterhoek raad maakt ons gelukkig De Achterhoek raad maakt ons gelukkig Lees meer Laatste nieuws De Achterhoek Board gaat het doen! De Achterhoek Board gaat het doen! Lees meer Laatste nieuws Infographic jaarverslag 2022 Infographic jaarverslag 2022 Lees meer Laatste nieuws The robots are taking over?? The robots are taking over?? Verslag ALV en Fountainheads Lees meer Laatste nieuws De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030 De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030 Lees meer Laatste nieuws Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer? Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer? Lees meer Laatste nieuws De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel Lees meer