IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Persbericht: Open Bedrijvendag Doetinchem verzet naar 23 en 24 september 2022

De initiatiefnemers IG&D Bedrijvig Doetinchem en de zes parkmanagementorganisaties streven naar een veilige en succesvolle organisatie van het evenement. Vanwege de nog steeds aanhoudende onzekerheden rondom Covid heeft de organisatie, na afstemming met de deelnemende bedrijven, besloten om de Open Bedrijvendag Doetinchem te verzetten naar het laatste weekend van september 2022.
Lees meer...

IG&D brengt Nieuwjaarspresentje langs!

IG&D Bedrijvig Doetinchem wenst je een bruisend 2022! Om het nieuwe jaar 2022 goed te beteugelen, brengen wij op een onverwacht moment deze of volgende week een aangenaam Nieuwjaarspresentje bij jou langs. Kortom, wie weet tot ziens!

Persbericht: Doetinchems Coronapakket biedt extra steun!

Doetinchems Coronapakket biedt extra steun

Op zaterdag 18 december nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen raken íedereen in onze samenleving, maar bepaalde groepen extra hard. Het college van B en W van Doetinchem stelde daarom dinsdag 21 december het Doetinchems Coronasteunpakket vast. Met dit pakket ondersteunt de gemeente ondernemers, kwetsbare ouderen, jongeren, stichtingen en verenigingen.
Lees meer...

Nieuwe whitepaper

Bent je winkelier of horecaondernemer en wil je graag energiekosten besparen en duurzaam ondernemen? Wij helpen je graag op weg en bieden je handvatten om stappen te zetten. In deze whitepaper krijg je praktische tips en lees je welke maatregelen jou collega-ondernemers al hebben genomen.
Lees het in de nieuwe whitepaper!

Strooiroute gemeente Doetinchem

Ieder jaar stelt de gemeente Doetinchem de route van de door hen te strooien (delen van) wegen vast. In het verlengde daarvan deelt IG&D Bedrijvig Doetinchem de gemeentelijke route met haar leden.
Lees meer...

Achterhoek Onderneemt Duurzaam - Nieuwsbrief november 2021

Beste ondernemer,
In de editie van november delen we de nieuwe blog van Jan Straatman, hebben we een video boodschap van een aantal Achterhoekse ondernemers en hebben we weer een interessant kennisbank artikel.

Lees de nieuwsbrief

Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november afgelast

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de De dag van de Ondernemer, welke op vrijdag 19 november 2021 in Gaanderen zou plaatsvinden, afgelast.
Reden voor het af lassen zijn de oplopende Corona besmettingen. Het programma was vooral bedoeld om elkaar live te ontmoeten en te netwerken. Dat onderdeel kan niet op een veilige manier voor deelnemers vormgegeven worden. De mogelijkheid wordt onderzocht om het evenement begin volgend jaar alsnog doorgang te laten vinden. Zodra er hierover meer bekend is, informeren wij hierover.

Verplaatsing Algemene Ledenvergadering 30 november aanstaande

Als gevolg van de strengere coronamaatregelen heeft het bestuur van IG&D Bedrijvig Doetinchem besloten om de Algemene ledenvergadering, alsmede de afscheidsreceptie van Hans Donderwinkel op 30 november a.s. niet door te laten gaan en te verschuiven naar een later tijdstip.

Het voornemen is thans om de vergadering en de receptie te houden op dinsdag 15 februari 2022 vanaf 16.00 uur, uiteraard als de coronamaatregelen dit dan wel toestaan.
Noteert u deze datum alvast in uw agenda.

De vergaderstukken voor de Algemene Ledenvergadering worden, zoals gebruikelijk, tijdig op het besloten deel van de website geplaatst.

Nadere informatie volgt zo snel mogelijk.

Update C. Missetstraat

Vanaf 15 november 2021 gaat de C. Missetstraat tussen de Walmolen (IJsselkade) en de nieuwe Doorsteek (tussen Gaswal en Kapoeniestraat) weer open. 
Lees meer...

Masterclass Circulaire Economie - 17 november 2021

Op woensdag 17 november houdt het Grensland College de masterclass: Circulaire economie - de kracht van meervoudige waardecreatie in de Raadzaal van het Raadhuis in Winterswijk.

Diverse sprekers geven tijdens de masterclass betekenis aan circulaire economie, vertellen over de kracht van meervoudige waardecreatie in hun sector en delen hun kennis en ervaring over het toewerken naar een circulaire economie die niet meer is weg te denken in onze wereld van de toekomst.
Lees meer...

Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november

Op vrijdag 19 november is het de 'Dag van de Ondernemer'.
De bijeenkomst vindt plaats in sporthal de Pol, Pelgrimstraat 61 in Gaanderen van 16.00 uur tot 19.00 uur. Dit jaar ligt de organisatie in handen van de parkmanagementorganisatie Akkermansweide, de Dorpsraad Gaanderen en het economisch Overleg Doetinchem (EOD). Landelijk is de initiator van deze dag MKB Nederland. Het doel van de dag is ondernemers te waarderen voor hun werk. We doen dit door het organiseren van een inspirerend programma én een netwerkbuffet. Je bent van harte welkom!
Lees meer...

Uniek aanbod: Grenzhoppers Business School biedt gratis online-seminar aan!

De verkoop via webshops wordt steeds populairder en de verkoopcijfers stijgen fors. De markt voor thuiswinkelen was al sterk in opkomst, maar door corona zijn de online verkopen extra toegenomen. Deze trend is niet alleen zichtbaar in Nederland. Ook in Duitsland doen webshops goede zaken. Dat biedt mooie kansen voor webshophouders.
Lees meer...

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op dinsdag 30 november 2021

Wij nodigen je uit je vanaf nu aan te melden voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 30 november 2021 bij Horeca Totaal Centrum de Kruisberg.
Aanmelden kan via IG&D-app of via website.

KOM NAAR DE OPEN BEDRIJVENDAG DOETINCHEM INFORMATIE BIJEENKOMST!

Voor wie?:
Voor geïnteresseerde en deelnemende bedrijven gevestigd in Doetinchem, Gaanderen en Wehl.
Wanneer:
Dinsdag 26 oktober
Start:
16.00 uur
Einde:
17.00 uur
Locatie:
Hanzepand, Hanzestraat 1, Doetinchem

Lees meer...

Tijdelijke verkeersmaatregel Mercuriusstraat te Doetinchem

Onderstaande informatie is ontvangen van de gemeente Doetinchem:

“De afgelopen jaren hebben verschillende ongevallen plaatsgevonden op de fietsoversteek over de Mercuriusstraat bij de rotonde met de Energieweg.

Recent heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de oorzaken van deze ongevallen. Momenteel bekijken we welke definitieve maatregelen er zijn om de verkeersveiligheid bij de fietsoversteek te vergroten.
Lees meer...

Onderhoud werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem

OPGELET: Komend weekeinde vinden er op een aantal spoorwegovergangen in Doetinchem werkzaamheden plaats. In opdracht van Pro Rial Projecten gaat aannemersbedrijf BAM Infra Rail uit Breda rails, bielzen en funderingen aan het spoor vernieuwen.

Deze onderhoudswerkzaamheden worden gedurende de hele dag in het weekeinde uitgevoerd.

Voor deze werkzaamheden is het nodig om een aantal spoorwegovergangen geheel af te sluiten voor het verkeer.
Lees meer...

Doe mee aan de Open Bedrijvendag Doetinchem 25|26 maart 2022

In Doetinchem barst het van de bedrijvigheid en innovatie. Daar staat niet iedereen dagelijks bij stil, ook omdat zelden de kans geboden wordt om zomaar een kijkje te nemen achter de bedrijfsmuren.
IG&D Bedrijvig Doetinchem en de zes parkmanagementorganisaties in gemeente Doetinchem zijn de initiatiefnemers voor de organisatie van de Open Bedrijvendag Doetinchem op 25|26 maart 2022. Deze vindt op 25 maart 2022 plaats in Gaanderen en op 26 maart 2022 in Doetinchem en Wehl.
Grote en kleine bedrijven uit verschillende sectoren in de gemeente Doetinchem openen dan voor de eerste keer gezamenlijk hun deuren en geven bezoekers een uniek kijkje achter de bedrijfsmuren met onder andere rondleidingen en demonstraties.
Lees meer...

Oproep aan alle IG&D leden: stageplekken gezocht!

Bij het Metzo-College zijn er dringend stageplaatsen nodig voor 4e jaars VMBO-leerlingen installatie- en elektrotechniek en metaaltechniek.
Lees meer...

Nieuw telefoonnummer

Per vandaag, 1 oktober 2021, wijzigt het telefoonnummer van het secretariaatsbureau van IG&D Bedrijvig Doetinchem naar:

06 - 515 41 626

Uitnodiging donderdag 7 oktober 2021: Stecker-Cafe met Dr. Bob Ursem

Donderdag 7 oktober 2021 komt dr. Bob Ursem (TU Delft) bij het innovatiecentrum De Steck. Hij zal daar een lezing geven over natuur geïnspireerde innovatie. Tijdens de lezing wordt er ingegaan op vraagstukken over energie, luchtkwaliteit, biodiversiteit en klimaatextremiteit en bovenal hoe wij ons daartoe moeten gaan verhouden om een leefbare wereld te waarborgen.
Lees meer...

Terugblik bijeenkomst IG&D en "Kick off" Open Bedrijvendag Doetinchem 2022!

In het eerst sinds een jaar tijd kwamen wij gisteravond als IG&D Bedrijvig Doetinchem bij De Gouden Karper in Hummelo bijeen om uitgebreid samen met elkaar te netwerken en naast gedachten, ook visitekaartjes met elkaar uit te wisselen maar, bovenal, met volle teugen te genieten van het overheerlijke buffet, geheel verzorgd door HCR De Gouden Karper. Tijdens de bijeenkomst stond de ‘Kick off’ van de Open Bedrijvendag Doetinchem centraal.
Lees meer...

Werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem

Vanaf vrijdag 24 september 2021 start aannemersbedrijf BAM Infra Rail uit Breda, in opdracht van Pro Rail Projecten, om 23:00 uur met onderhoudswerkzaamheden aan het spoor in Doetinchem. Het is de bedoeling dat rails, bielzen en funderingen worden vernieuwd.

Deze werkzaamheden worden zowel overdag, als in de avond, nacht en in weekend uitgevoerd.
Lees meer...

In Memoriam.

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van ons erelid en oud-voorzitter van IG&D Bedrijvig Doetinchem:

Dick Chargois

Dick heeft tijdens zijn voorzitterschap in de periode 2002-2010 ongekend veel voor onze vereniging betekend. Daarna bleef hij nauw betrokken bij de activiteiten van IG&D Bedrijvig Doetinchem en de belangen van de ondernemers in Doetinchem. Hij was nog steeds verbonden aan de commissie infrastructuur & ruimtelijke ordening als logistiek deskundige.

Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn vrouw Marjan, kinderen en verdere familie die wij veel sterkte toewensen om dit verlies te dragen.
 
Lees meer...

Jos Tiemessen nieuwe uitvoerend secretaris IG&D Bedrijvig Doetinchem

Jos Tiemessen die perfect in het door het bestuur opgestelde profiel past kwam na een sollicitatieprocedure als beste uit de bus. Dat pakt mooi uit. “Ik vind het mooi, het bestuur vindt het mooi én Hans Donderwinkel, de huidige uitvoerend secretaris, vindt het mooi, dus hoe mooi is dat!”, aldus Jos Tiemessen, ondernemer, netwerker en verbinder pur sang die IG&D Bedrijvig Doetinchem al van eerdere samenwerkingen kende.
Lees meer...

HPU en DIVI bundelen krachten!

HPU internet services en DIVI Hosting & Development gaan per 1 september 2021 samen verder.
Een opvallende verbintenis tussen een ervaren internetbureau - HPU bestaat dit jaar precies 25 jaar - en een jonge, succesvolle hosting- en serviceprovider. De twee Achterhoekse bedrijven gaan meteen hokken en opereren voortaan vanuit één vestiging aan de Edisonstraat 103 in Doetinchem.

HPU blijft HPU, het internetbureau voor toegankelijke, veilige en goed vindbare online oplossingen. DIVI blijft DIVI, de specialist in hosting, development en managed cloudoplossingen.

Lees meer...

Lancering stage/vacatureplatform Career Central

Op 12 oktober lanceert Radboud Universiteit van 16:00 - 18:00 uur haar eerste online stage/vacatureplatform 'Career Central'. Dit is een primeur voor de Achterhoek! Het platform is een initiatief van de Alumni-afdeling en de afdeling Career Services van de Radboud Universiteit.

Het platform biedt organisaties de gelegenheid eenvoudig stages en vacatures kenbaar te maken bij studenten en alumni van de universiteit. Sterker nog, het platform is online al te vinden. Dit betekent dat je vanaf nu al als organisatie jouw eigen bedrijfsprofiel kunt aanmaken en stages/vacatures online kunt plaatsen. Wie weet maak jij namens jouw organisatie al voor de officiële lancering een eerste match! Schrijf je dus in.
Lees meer...

Wegwerkzaamheden!

In de laatste week van augustus en de eerste en tweede week van september vinden er grondige werkzaamheden plaats op de N18 tussen Groenlo en Varsseveld. Het wegdek krijgt een grondige 'opknapbeurt'. Zo krijgt het hele traject geluidsdempend asfalt en worden er diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd ter verbetering van kwaliteit en verkeersveiligheid.
Lees meer...

Achterhoek top 4 gelukkigste regio's

De Achterhoek Monitor editie 2020 is uitgebracht met alle data over de Achterhoek. "Zonder de Achterhoek Monitor kun je eigenlijk niet meer meepraten over bedrijvigheid of beleid", aldus Frans Miggelbrink die je in onderstaande vlog meeneemt in de Achterhoek Monitor. Dit doet hij door in gesprek te gaan met Gerben Peet van SmartHub Incubator Industry in Ulft.

Wat blijkt? De Achterhoek staat in de top 4 gelukkigste regio's van Nederland. Meer jij er hier ook meer te weten over komen? Bekijk dan bijgevoegde video.
Lees meer...

Het ongekende succes van de Regio Deal

Boardleden Mark Boumans en Koen Knufing: "De verwachtingen van de Regio Deal zijn overtroffen!

De onderlinge samenwerking in de Achterhoek is versterkt, innovatie is gestimuleerd en er zijn zeker 43 projecten geinitieerd. Projecten variërend van woonruimte voor jongeren tot duurzaam deelvervoer en van gratis omscholing naar kansrijke beroepen tot agro-innovatie en ondersteuning van startups hebben de afgelopen twee jaar een vogelvlucht gemaakt. De cofinanciering voor deze projecten komt voor bijna driekwart uit de Achterhoek zelf, dat is een groot succes.
Lees meer...

Op donderdag 8 juli vond het ZP event van het jaar plaats!

In samenwerking met Talent Business Club van de Graafschap werden we met ruim 50 zelfstandig professionals in/uit directe omgeving van Doetinchem rondgeleid over het terrein van theaterfestival BuitenGewoon. We kregen een kijkje achter de schermen, mochten de fantastische objecten met eigen ogen bekijken en was er gelegenheid om, sinds tijden, met elkaar te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.
Lees meer...

De winnaar van de IG&D Foodrally is Jan Bakhuis van Jalex Entertainment B.V.!

Met de meeste antwoorden goed is hij de terechte winnaar van de waarde cheque voor een gezellig avondje uit bij Amphion voor 2 personen.

Jan, bedankt voor je actieve deelname en veel plezier met je welverdiende prijs!

Hans Dales voorgedragen als wethouder

Hans Dales is voorgedragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Doetinchem. Hiermee neemt hij de wethouderspost van Maureen Sluiter over. Hans Dales is ondernemer en eigenaar van het bedrijf Hans Dales Automotive. Sinds 2018 is hij betrokken bij de Doetinchemse raad en in het verleden is hij betrokken geweest bij diverse ondernemersverenigingen.
Lees meer...

Gezocht: 2 deelnemers Leerwerkorkest

Studie-werksucces met leerorkest
Dit project is ontstaan vanuit de praktijkervaring van innovatiedocent Nono Poels van het Graafschap College en gericht op de (persoonlijke) ontwikkeling van studenten, docenten en werkenden. Sinds 2018 repeteert het orkest wekelijks met ca. 60 actieve deelnemers, die elkaar daarnaast ontmoeten in groeplessen, dialoogsessies en individuele lessen.
Lees meer...

Betreft: werkzaamheden verdubbeling Europaweg te Doetinchem

Langs deze weg willen wij u goed nieuws melden over de opening van de Europaweg. De werkzaamheden lopen boven verwachting en voor op planning. U kunt de vernieuwde Europaweg op vrijdag 25 juni aanstaande aan het einde van de dag gebruiken.
Lees meer...

GEZOCHT: 5 Deelnemers voor het 3D-printerproject

Op initiatief van de Achterhoekse Industriële Kringen (SIKA) loopt sinds 2019 het '3D printer project Achterhoek.' De doelstelling is kinderen/jongeren interesseren voor een beroepskeuze in de Techniek door het zelf bouwen van een 3D printer, leren 3D ontwerpen en tekenen en je zelf bedachte product(en) printen op je eigen printer.
Lees meer...

Subsidie vanuit Achterhoekse Regio Deal voor innovatief project 'Digital Twinning'

De Regio Deal Achterhoek stelt €300.000,- subsidie beschikbaar voor het project Fieldlab Digital Twinning in Doetinchem. Bij het bedrijf Varex Imaging, dat gespecialiseerd is in röntgen systemen, kunnen bedrijven en studenten kennismaken met deze voorspellende digitale technologie.

"Ik zie Digital Twinning als een zeer belangrijk element in de reis naar de slimme fabriek van de toekomst", aldus Gerben Heideman, Director Global Operations Connect & Control Solutions bij Varex Imaging. Een Digital Twin is een virtuele versie van een product of installatie en zorgt ervoor dat producten en processen sneller, beter en efficiënter worden ontwikkeld.

Lees meer...

Vacature (m/v) uitvoerend secretaris IG&D

Als gevolg van het aangekondigde vertrek van Hans Donderwinkel dit najaar heeft IG&D Bedrijvig Doetinchem een vacature (m/v) voor de functie van uitvoerend secretaris bij IG&D. Het betreft een bezoldigde functie, met een uren-indicatie van circa 8 -10 uur per week. Op verzoek is een uitgebreid takenpakket en functieomschrijving beschikbaar bij het secretariaat. Affiniteit met ondernemers en ambtelijke organisaties, belangenbehartiging en goede communicatieve eigenschappen zijn daarbij van belang.
Lees meer...

Open Bedrijvendag Doetinchem verzet koers naar 25 & 26 maart 2022

"Veiligheid en haalbaarheid staat voorop”, zegt Jan Garretsen, voorzitter IG&D, mede-initiatiefnemer van de Open Bedrijvendag in Doetinchem. “Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van grootschalige evenementen in oktober.
Lees meer...

Hans Donderwinkel stopt als uitvoerend secretaris

Hans Donderwinkel heeft kenbaar gemaakt dat hij in het najaar 2021 stopt als uitvoerend secretaris bij IG&D Bedrijvig Doetinchem. Daarmee komt een einde aan een periode van meer dan 42 jaar (!!), waarin Hans zich ‘met ziel en zaligheid’ heeft ingezet voor de belangen van de leden van IG&D en daarvoor Doetinchem ‘70. Hij is jarenlang het gezicht van IG&D geweest en onderhield o.a. externe contacten met gemeente, SIKA, industriële kringen en andere relaties. Wij zijn dankbaar voor zijn jarenlange, tomeloze, inzet en betrokkenheid bij IG&D.
Lees meer...

Toekomstkijkers gezocht!

Ben jij een echte dromer of visualiseer jij weleens hoe de toekomst eruit ziet? Let dan op: het volgende is dan he-le-maal wat voor jou!

Inwoners, bedrijven en stadsbestuur hebben bijna 800 jaar gebouwd aan een vitale gemeente waar het fijn wonen, werken en leven is. We willen samen blijven bouwen aan onze toekomst!

Vanuit gemeente Doetinchem, de Steck en het Amphion word je van harte uitgenodigd om een blik op de toekomst te werpen en elkaar te inspireren. Hoe ziet de gemeente Doetinchem er volgens jou uit in 2036? Waar woon je? Waar is je werk? Wat doe je in je vrije tijd? Kortom; wat maakt het Doetinchem, Gaanderen of Wehl waar je woont in 2036 voor jou aantrekkelijk?
Lees meer...

KIEK UUT | GEMEENTE DOETINCHEM | 25 MEI 2021

Algemene ledenvergadering 2 juni: geannuleerd

Beste leden,

Ondanks de huidige versoepeling van de regels m.b.t. COVID-19 heeft het bestuur ,mede op basis van ontvangen signalen van leden, besloten de geplande algemene ledenvergadering van 2 juni a.s. te annuleren en te verplaatsen. Ondanks de aandacht  tijdens de digitale ledenvergadering van 7 december jl. zijn wij van mening dat een fysieke bijeenkomst de voorkeur heeft, doch dat dit nu nog niet mogelijk is.  Elkaar weer ontmoeten, bijpraten en netwerken, onder genot van, is een van de belangrijkste motivaties. Het ligt in de planning in om op een nader te bepalen datum in september a.s. een ledenvergadering te houden. De commissie Activiteiten is nog bezig met een alternatief programma in de maand juni.

IG&D Bedrijvig Doetinchem
J.W. (Jan) Garretsen
Voorzitter

Persbericht: GGD opent nieuwe testlocatie in Wehl

Op donderdag 20 mei opent GGD Noord- en Oost-Gelderland een nieuwe testlocatie in Wehl op Argonstraat 4. Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD.
Lees meer...

Fase 2 Verdubbeling Europaweg

Op 15 maart 2021 zijn de werkzaamheden voor de verdubbeling van de Europaweg van start gegaan. De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. De werkzaamheden in fase 1 lopen op schema en zijn conform planning gereed.
Hierbij informeren we u over fase 2.
Lees meer...

ZP Doetinchem: SAVE THE DATE: 8 JULI A.S.!

Indien de situatie het toelaat organiseren wij als ZP Doetinchem op donderdag 8 juli tussen 16.30 en 18.30 uur een uniek event: Tijdens theaterfestival BuitenGewoon zijn twee unieke projecten te zien: Architects of Air (na Sydney nu in Doetinchem) en Cubes! (wereld primeur).

Een werkelijk ‘once in a lifetime’ event dat je niet mag en wil missen. Als ZP Doetinchem worden we rondgeleid door het ‘Cubes, een gebouw dat is gemaakt van 100.000 ballonnen met daarin kunstinstallaties en we bezoeken Architects of Air. Bij beide projecten worden we door organisatoren bijgepraat over ontstaan, het hoe/wat/waar en cultureel ondernemersschap achter het project. Een drankje zit inbegrepen! Wil je deze unieke ervaring meemaken? Geef je op via zpdoetinchem@igddoetinchem.nl en beleef met ons deze kunstzinnige middag vol inspiratie en ‘fun facts’.

De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd!

Heb je een vraag of een probleem met de toegang tot de app? Neem contact op met: support@igddoetinchem.nl

Vandaag: Aflevering 5 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Covid-19 sloeg bij veel organisaties als een bom in, zo ook bij het Graafschap College te Doetinchem. Van de één op de andere dag ging de organisatie op slot, moest er digitaal les gegeven worden en werd het netwerk vijf keer zoveel meer belast als voor de pandemie. "Het omschakelen naar digitaal onderwijs was de grootste verandering. We hebben mensen vrijgemaakt om zo goed mogelijk anderen te helpen bij het geven van digitaal onderwijs. Er werken op het Graafschap College mensen die al 25 jaar lesgeven in een lokaal, dus wennen was het zeker", aldus Kees Nieuwenhuijse.

Vanuit zijn rol als voorzitter van het crisisteam vertelt hij deze week in aflevering 5 over hoe zij als organisatie binnen drie dagen tijd omschakelden van fysiek naar digitaal onderwijs, de impact daarvan en hoe het lesgeven, zonder direct contact met scholieren, bleef doorlopen.

Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk vanaf nu de voorlopig laatste aflevering van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later... Lessons learned".
Lees meer...

Werkzaamheden C. Missetstraat vanaf 12 april

Eind 2020 is de gemeente Doetinchem gestart met de uitvoering van het project Stadsboulevard Oude IJssel. Het betrekken van de Oude IJssel bij de binnenstad is één van de belangrijkste stappen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Binnenkort gestart met de aanpassing van de C. Missetstraat in het gedeelte tussen de Waterstraat en de IJsselkade.

De werkzaamheden starten op maandag 12 april en zijn uiterlijk 1 september 2021 gereed.

De parkeerplaatsen aan de Handelskade worden per 12 april a.s. opgeheven. Tijdens de werkzaamheden wordt een noodweg aangelegd voor personenautoverkeer.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 4 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

"De vanzelfsprekendheid waarmee je een aantal dingen in het verleden deed, daar kijk je nu anders tegen aan", aldus Erik Lansink, CFO bij Nedcon.

Als directielid bij Nedcon maakte hij een buitengewoon jaar mee. "We waren genoodzaakt onze doelstellingen gaandeweg het jaar bij te stellen, alleen dan in positieve zin. De meeste projecten die wij hebben zijn gedreven door e-business en konden daardoor allemaal doorlopen." De groei die hij bemerkt is een stijgende lijn. "Wij zien dat de vraag, zowel in Amerika als Europa, alleen maar blijft toenemen. Dit maakt dat wij, richting de toekomst, blijven opschalen en circa 20 vacatures online hebben."

Benieuwd naar het verhaal van de CFO of naar ontwikkelingen binnen Nedcon? Bekijk vanaf nu aflevering 4 van de mini-serie: "Corona, een jaar later... Lessons Learned" van IG&D.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 3 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Vandaag aan het woord: Rob van der Wal, verantwoordelijk voor de fiets-tak binnen Pedaleur Bikes by Harrie Arendsen.

Waar bij veel organisaties de gevolgen van de maatregelen van Covid-19 merkbaar zijn, ervaart Rob van Pedaleur Bikes juist het tegendeel: “Wij hebben niets te klagen. Er is het afgelopen jaar een ware run geweest op fietsen”. Rob voorziet dat de vraag naar mountainbikes, racefietsen en e-bikes blijft toenemen. “Daar profiteren wij serieus van, maar ook dat brengt uitdagingen met zich mee.” Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk vanaf nu aflevering 3 van de IG&D mini-serie ‘Corona, een jaar later… Lessons learned’.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 2 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Één van de branches waar Covid-19 het afgelopen jaar meer dan op andere plekken heeft ‘huisgehouden’ is de uitvaartbranche. Zo ook bij Agelink Uitvaartzorg te Doetinchem, waar Erik Pubben werkzaam is als vierde generatie van het familiebedrijf. Het virus is bij hen een dagelijks terugkerend gesprek van onderwerp. En dat is niet altijd even prettig. “Door de beperkingen moet je vaak met families discussies aangaan die je liever niet wilt voeren”, aldus Erik.

Benieuwd naar zijn verhaal en de ervaringen van het afgelopen jaar 2020? Bekijk hier aflevering 2:
Lees meer...

IG&D komt met vijfdelige mini-serie "Corona, een jaar later.. lessons learned"

Vanaf a.s. donderdag op onze website: de vijfdelige mini-serie "Corona, een jaar later.. lessons learned" waarin 5, uiteenlopende, ondernemers zich uitlaten over hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren en welke lessen zij, tot nu toe, hebben geleerd.

De mini-serie, een initiatief van IG&D Bedrijvig Doetinchem, is bedacht voor en door ondernemers. De afleveringen worden vanaf 11 maart elke week op donderdag gepubliceerd. Het doel is ondernemers met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. De eerste ondernemer die donderdag aan het woord komt, is Sjoerd Verhoeve van Verhoeve en Faber Engineers and Advisors.

Lobby brochure 8RHK Ambassadeurs

“Voor de meesten van ons zal een verhaal over trots dichtbij beginnen. Dat we elkaar hier kennen. Omdat we makkelijk bij elkaar binnen lopen, de tijd nemen voor elkaar en voor tradities. Dat er tijd is voor de natuur. Voor jezelf. En dat we doen wat we beloven: Afspraak is Afspraak”

 
Lees meer...

IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020

Hieronder kunt u de IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020 terug kijken.
Lees meer...

Vanaf nu: de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later... Lessons learned"!

Aflevering 1: ‘Corona… een jaar later.. Lessons learned’ – Sjoerd Verhoeve

In een jaar waarin Covid-19 ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk, beïnvloedt, kijken wij vanaf deze week met een vijftal ondernemers terug en blikken we vooruit. Hoe is het jaar 2020 voor hen geweest? Waar liepen ze tegenaan, waar lagen de kansen? En wat heeft de coronacrisis hen op persoonlijk of zakelijk gebied gebracht? Oftewel: wat zijn 'lessons learned'?

We starten met Sjoerd Verhoeve van Verhoeve en Faber Engineers and Advisors. In deze aflevering vertelt hij open over de impact van het coronavirus op zijn onderneming.
Één ding staat bij hem als een paal boven water en is hem het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden: “Focus je nooit op één klantgroep”!
Lees meer...

Kadernota Integrale Veiligheid

Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming.
Lees meer...

Informatiebronnen Coronavirus

Belangrijke verwijzingen van de verschillende informatiebronnen over de Coronavirus.

Lees meer...
Ledenbijeenkomsten
Algemene Ledenvergadering dinsdag 15 februari 2022
ZP Doetinchem donderdag 9 juni 2022
ZP Doetinchem donderdag 13 oktober 2022
Laatste nieuws Informatiebronnen Coronavirus  Informatiebronnen Coronavirus Lees meer Laatste nieuws Kadernota Integrale Veiligheid Kadernota Integrale Veiligheid Lees meer Laatste nieuws Vanaf nu: de IG&D mini-serie Vanaf nu: de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later... Lessons learned"! Lees meer Laatste nieuws IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020 IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020 Lees meer Laatste nieuws Lobby brochure 8RHK Ambassadeurs Lobby brochure 8RHK Ambassadeurs Lees meer Laatste nieuws IG&D komt met vijfdelige mini-serie IG&D komt met vijfdelige mini-serie "Corona, een jaar later.. lessons learned" Lees meer Laatste nieuws Vandaag: Aflevering 2 van de IG&D mini-serie Vandaag: Aflevering 2 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!" Lees meer Laatste nieuws Vandaag: Aflevering 3 van de IG&D mini-serie Vandaag: Aflevering 3 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!" Lees meer Laatste nieuws Vandaag: Aflevering 4 van de IG&D mini-serie Vandaag: Aflevering 4 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!" Lees meer Laatste nieuws Werkzaamheden C. Missetstraat vanaf 12 april Werkzaamheden C. Missetstraat vanaf 12 april Lees meer Laatste nieuws Vandaag: Aflevering 5 van de IG&D mini-serie Vandaag: Aflevering 5 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!" Lees meer Laatste nieuws De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd! De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd! Lees meer Laatste nieuws ZP Doetinchem: SAVE THE DATE: 8 JULI A.S.!  ZP Doetinchem: SAVE THE DATE: 8 JULI A.S.! Lees meer Laatste nieuws Fase 2 Verdubbeling Europaweg Fase 2 Verdubbeling Europaweg Lees meer Laatste nieuws Persbericht: GGD opent nieuwe testlocatie in Wehl Persbericht: GGD opent nieuwe testlocatie in Wehl Lees meer Laatste nieuws Algemene ledenvergadering 2 juni: geannuleerd Algemene ledenvergadering 2 juni: geannuleerd Lees meer Laatste nieuws KIEK UUT | GEMEENTE DOETINCHEM | 25 MEI 2021 KIEK UUT | GEMEENTE DOETINCHEM | 25 MEI 2021 Lees meer Laatste nieuws Toekomstkijkers gezocht! Toekomstkijkers gezocht! Lees meer Laatste nieuws Hans Donderwinkel stopt als uitvoerend secretaris Hans Donderwinkel stopt als uitvoerend secretaris Lees meer Laatste nieuws Open Bedrijvendag Doetinchem verzet koers naar 25 & 26 maart 2022 Open Bedrijvendag Doetinchem verzet koers naar 25 & 26 maart 2022 Lees meer Laatste nieuws Vacature (m/v) uitvoerend secretaris IG&D Vacature (m/v) uitvoerend secretaris IG&D Lees meer Laatste nieuws Subsidie vanuit Achterhoekse Regio Deal voor innovatief project 'Digital Twinning' Subsidie vanuit Achterhoekse Regio Deal voor innovatief project 'Digital Twinning' Lees meer Laatste nieuws GEZOCHT: 5 Deelnemers voor het 3D-printerproject GEZOCHT: 5 Deelnemers voor het 3D-printerproject Lees meer Laatste nieuws Betreft: werkzaamheden verdubbeling Europaweg te Doetinchem Betreft: werkzaamheden verdubbeling Europaweg te Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Gezocht: 2 deelnemers Leerwerkorkest Gezocht: 2 deelnemers Leerwerkorkest Lees meer Laatste nieuws Hans Dales voorgedragen als wethouder Hans Dales voorgedragen als wethouder Lees meer Laatste nieuws De winnaar van de IG&D Foodrally is Jan Bakhuis van Jalex Entertainment B.V.! De winnaar van de IG&D Foodrally is Jan Bakhuis van Jalex Entertainment B.V.! Lees meer Laatste nieuws Op donderdag 8 juli vond het ZP event van het jaar plaats! Op donderdag 8 juli vond het ZP event van het jaar plaats! Lees meer Laatste nieuws Het ongekende succes van de Regio Deal Het ongekende succes van de Regio Deal Lees meer Laatste nieuws Achterhoek top 4 gelukkigste regio's Achterhoek top 4 gelukkigste regio's Lees meer Laatste nieuws Wegwerkzaamheden! Wegwerkzaamheden! Lees meer Laatste nieuws Lancering stage/vacatureplatform Career Central Lancering stage/vacatureplatform Career Central Lees meer Laatste nieuws HPU en DIVI bundelen krachten! HPU en DIVI bundelen krachten! Lees meer Laatste nieuws Jos Tiemessen nieuwe uitvoerend secretaris IG&D Bedrijvig Doetinchem Jos Tiemessen nieuwe uitvoerend secretaris IG&D Bedrijvig Doetinchem Lees meer Laatste nieuws In Memoriam. In Memoriam. Lees meer Laatste nieuws Werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem Werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Terugblik bijeenkomst IG&D en Terugblik bijeenkomst IG&D en "Kick off" Open Bedrijvendag Doetinchem 2022! Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging donderdag 7 oktober 2021: Stecker-Cafe met Dr. Bob Ursem Uitnodiging donderdag 7 oktober 2021: Stecker-Cafe met Dr. Bob Ursem Lees meer Laatste nieuws Nieuw telefoonnummer Nieuw telefoonnummer Lees meer Laatste nieuws Oproep aan alle IG&D leden: stageplekken gezocht! Oproep aan alle IG&D leden: stageplekken gezocht! Lees meer Laatste nieuws Doe mee aan de Open Bedrijvendag Doetinchem 25|26 maart 2022 Doe mee aan de Open Bedrijvendag Doetinchem 25|26 maart 2022 Lees meer Laatste nieuws Onderhoud werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem Onderhoud werkzaamheden aan het spoor in Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Tijdelijke verkeersmaatregel Mercuriusstraat te Doetinchem Tijdelijke verkeersmaatregel Mercuriusstraat te Doetinchem Lees meer Laatste nieuws KOM NAAR DE OPEN BEDRIJVENDAG DOETINCHEM INFORMATIE BIJEENKOMST! KOM NAAR DE OPEN BEDRIJVENDAG DOETINCHEM INFORMATIE BIJEENKOMST! Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op dinsdag 30 november 2021 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op dinsdag 30 november 2021 Lees meer Laatste nieuws Uniek aanbod: Grenzhoppers Business School biedt gratis online-seminar aan! Uniek aanbod: Grenzhoppers Business School biedt gratis online-seminar aan! Lees meer Laatste nieuws Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november Lees meer Laatste nieuws Masterclass Circulaire Economie - 17 november 2021 Masterclass Circulaire Economie - 17 november 2021 Lees meer Laatste nieuws Update C. Missetstraat Update C. Missetstraat Lees meer Laatste nieuws Verplaatsing Algemene Ledenvergadering 30 november aanstaande Verplaatsing Algemene Ledenvergadering 30 november aanstaande Lees meer Laatste nieuws Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november afgelast Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november afgelast Lees meer Laatste nieuws Achterhoek Onderneemt Duurzaam - Nieuwsbrief november 2021 Achterhoek Onderneemt Duurzaam - Nieuwsbrief november 2021 Lees meer Laatste nieuws Strooiroute gemeente Doetinchem Strooiroute gemeente Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Nieuwe whitepaper Nieuwe whitepaper Lees meer Laatste nieuws Persbericht: Doetinchems Coronapakket biedt extra steun! Persbericht: Doetinchems Coronapakket biedt extra steun! Lees meer Laatste nieuws IG&D brengt Nieuwjaarspresentje langs! IG&D brengt Nieuwjaarspresentje langs! Lees meer Laatste nieuws Persbericht: Open Bedrijvendag Doetinchem verzet naar 23 en 24 september 2022 Persbericht: Open Bedrijvendag Doetinchem verzet naar 23 en 24 september 2022 Lees meer