IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Lunchbijeenkomsten Arbeidsrecht 2 tm 21 april 2020

Graag praten wij u ook dit voorjaar weer bij over de actualiteiten in het Arbeidsrecht. Dit zowel naar aanleiding van de per 1 januari jl. ingevoerde Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) als ook overige actualiteiten.


Wij organiseren daarom weer een aantal kennisupdates op 2, 7, 9, 16 en 21 april.


 

Lees meer...

Het Achterhoekse 3D-project

Na een oorspronkelijk initiatief in Winterswijk heeft de SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek ) in het voorjaar van 2019 aan haar leden gevraagd het project “3D in de Achterhoek” zowel organisatorisch als financieel te ondersteunen.

Lees meer...

Achterhoek onderneemt Duurzaam

Ondernemers vertellen over energie besparen door Achterhoek Onderneemt Duurzaam.

Lees meer...

Uitnodiging informatiebijeenkomst RES Achterhoek

“Denk mee over de productie van duurzame energie in de Achterhoek op dinsdag 10 maart a.s. !”


Samen met u en andere belangrijke partijen willen we de lange termijn strategie voor het produceren van duurzame energie in de Achterhoek vormgeven. Daar krijgt ook uw organisatie vroeg of laat mee te maken, zowel direct als indirect. Pak daarom nu al de regie en denk mee!

Lees meer...

Stimuleringsregeling helpt ondernemer investeren in duurzaamheid

Bent u ondernemer met maximaal 50 werknemers?
En wilt u aan de slag met verduurzaming van uw bedrijfsgebouw?

Lees meer...

Ledennieuwsbrief MKB-Nederland februari 2020

‘ARBEIDSMARKT VAN DE TOEKOMST VRAAGT OM EVENWICHTIGE OPLOSSINGEN’
Werk moet in alle mogelijke vormen naar mensen toe kunnen komen, waarbij uitwassen worden aangepakt. Het is terecht dat de commissie-Borstlap in haar advies over de arbeidsmarkt pleit voor een betere balans tussen vergelijkbare arbeidsrelaties. Echer: zij ziet de vaste arbeidsovereenkomst te veel als de norm. ‘We begrijpen heel goed dat mensen zekerheden nodig hebben, maar dat moet je anders organiseren’, aldus MKB-Nederland. » Lees meer op onze website

Lees meer...

Nieuwsbrief Januari 2020

Nieuwsbrief Januari 2020
Je leest de januari-editie van onze nieuwsbrief. Hierin ontdek je allerlei actuele nieuwtjes op het gebied van internet, technologie en de cloud.

Lees meer...

Doetinchem Onderneemt Duurzaam - januari 2020

In deze nieuwsbrief vindt u tips om ook de komende periode u op weg te helpen naar meer winst met minder energie.

Lees meer...

Wat gaan we doen in 2020? NWS 8RHK ambassadeurs

Ministerie EZK sluit MKB-deal met Achterhoek
De Achterhoek sluit een MKB-deal met het Rijk; een belangrijke en gewilde ondersteuning vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voor het midden- en kleinbedrijf. De MKB-deal richt zich op het verhogen van de arbeidsproductiviteit van minimaal 5% (binnen twee jaar) bij 100 Achterhoekse bedrijven.

Lees meer...

Fijne kerstdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2020

Fontein Personeel

Uitzenden, werving & selectie en organisatieadvies. Zo omschrijft ‘mensenmens’ Wim Fontein in kort bestek zijn werk. Sinds twee jaar zit hij in het vak. “Het groeit ontzettend”, zegt hij niet zonder trots.

Lees meer...

Verhoeve & Faber

Met ruim 160 jaar ervaring timmert het ingenieurs- en adviesbureau Verhoeve & Faber flink aan de weg. Of het nu gaat om de herinrichting van een buitenterrein, de aanleg van een rotonde of de reconstructie van een heel dorp, de specialisten het Achterhoekse bureau staan steevast ‘dicht op de klant’.

Lees meer...

Achterhoek Ambassadeurs

Formele ‘klap’ op Regio Deal Achterhoek
Een jaar geleden kreeg 8RHK ambassadeurs goed nieuws uit Den Haag: het Rijk honoreerde de Regio Deal Achterhoek met daaraan gekoppeld een budget van € 20 miljoen euro. In de driekwart jaar daarna hebben Rijk, provincie Gelderland en 8RHK ambassadeurs de Regio Deal samen uitgewerkt. In juli werd de deal vervolgens naar de Kamer gezonden; voor 8RHK ambassadeurs het signaal dat we konden beginnen met de uitvoering. En nu dus de kers op de taart; de formele ondertekening van de Regio Deal op 20 november. In de volgende nieuwsbrief vindt u een overzicht van alle projecten die tot nu toe subsidie ontvangen vanuit de Regio Deal Achterhoek. Lees meer


Foto: Gedeputeerde Peter van ’t Hoog en vz Achterhoek Board Mark Boumans zetten op 20 november 2019 hun handtekening onder de Regio Deal Achterhoek

Lees meer...

Duurzaamheidsstimuleringslening voor kleine en micro-ondernemingen

DOETINCHEM - Vanaf eind 2019 komt er een stimuleringslening beschikbaar voor kleine en micro-ondernemingen. Met deze lening wordt het voor kleine en micro-ondernemingen binnen onze gemeente nog aantrekkelijker om ook duurzaam te investeren in hun bedrijfsgebouwen. Deze duurzame investeringen dragen bij aan een lastenverlichting voor deze ondernemingen en daarnaast aan de ambitie energieneutraal in 2030.

Lees meer...

Nieuw netwerk voor ZP-ers in de regio Doetinchem

IG&D Bedrijvig Doetinchem introduceert ZP Doetinchem, een nieuw netwerk voor zelfstandige professionals (ZP) in de regio Doetinchem. De officiële start is op 30 oktober 2019 om 19.30 uur.


Vanuit ZP Doetinchem verbinden en ontwikkelen we - met een aantal bijeenkomsten per jaar – de waardevolle expertise van ZP-ers in de regio Doetinchem. Vanuit het netwerk geven we veel aandacht aan het ontwikkelen en versterken van ondernemersvaardigheden. Ervaren professionals bieden we zo de mogelijkheid om zich beter te onderscheiden en voor starters vormt ZP Doetinchem een geweldige springplank.

Lees meer...
Ledenbijeenkomsten
Bedrijfsbezoek donderdag 19 maart 2020
Algemene ledenvergadering dinsdag 19 mei 2020
Algemene ledenvergadering. dinsdag 19 mei 2020
Haring Party donderdag 18 juni 2020
Vakantieborrel woensdag 15 juli 2020
Ledenbijeenkomst en wildbuffet. dinsdag 17 november 2020