IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

ZP Doetinchem: SAVE THE DATE: 8 JULI A.S.!

Indien de situatie het toelaat organiseren wij als ZP Doetinchem op donderdag 8 juli tussen 16.30 en 18.30 uur een uniek event: Tijdens theaterfestival BuitenGewoon zijn twee unieke projecten te zien: Architects of Air (na Sydney nu in Doetinchem) en Cubes! (wereld primeur).

Een werkelijk ‘once in a lifetime’ event dat je niet mag en wil missen. Als ZP Doetinchem worden we rondgeleid door het ‘Cubes, een gebouw dat is gemaakt van 100.000 ballonnen met daarin kunstinstallaties en we bezoeken Architects of Air. Bij beide projecten worden we door organisatoren bijgepraat over ontstaan, het hoe/wat/waar en cultureel ondernemersschap achter het project. Een drankje zit inbegrepen! Wil je deze unieke ervaring meemaken? Geef je op via zpdoetinchem@igddoetinchem.nl en beleef met ons deze kunstzinnige middag vol inspiratie en ‘fun facts’.

De IG&D-app voor onze leden is gelanceerd!

Heb je een vraag of een probleem met de toegang tot de app? Neem contact op met: support@igddoetinchem.nl

Vandaag: Aflevering 5 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Covid-19 sloeg bij veel organisaties als een bom in, zo ook bij het Graafschap College te Doetinchem. Van de één op de andere dag ging de organisatie op slot, moest er digitaal les gegeven worden en werd het netwerk vijf keer zoveel meer belast als voor de pandemie. "Het omschakelen naar digitaal onderwijs was de grootste verandering. We hebben mensen vrijgemaakt om zo goed mogelijk anderen te helpen bij het geven van digitaal onderwijs. Er werken op het Graafschap College mensen die al 25 jaar lesgeven in een lokaal, dus wennen was het zeker", aldus Kees Nieuwenhuijse.

Vanuit zijn rol als voorzitter van het crisisteam vertelt hij deze week in aflevering 5 over hoe zij als organisatie binnen drie dagen tijd omschakelden van fysiek naar digitaal onderwijs, de impact daarvan en hoe het lesgeven, zonder direct contact met scholieren, bleef doorlopen.

Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk vanaf nu de voorlopig laatste aflevering van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later... Lessons learned".
Lees meer...

Werkzaamheden C. Missetstraat vanaf 12 april

Eind 2020 is de gemeente Doetinchem gestart met de uitvoering van het project Stadsboulevard Oude IJssel. Het betrekken van de Oude IJssel bij de binnenstad is één van de belangrijkste stappen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Binnenkort gestart met de aanpassing van de C. Missetstraat in het gedeelte tussen de Waterstraat en de IJsselkade.

De werkzaamheden starten op maandag 12 april en zijn uiterlijk 1 september 2021 gereed.

De parkeerplaatsen aan de Handelskade worden per 12 april a.s. opgeheven. Tijdens de werkzaamheden wordt een noodweg aangelegd voor personenautoverkeer.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 4 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

"De vanzelfsprekendheid waarmee je een aantal dingen in het verleden deed, daar kijk je nu anders tegen aan", aldus Erik Lansink, CFO bij Nedcon.

Als directielid bij Nedcon maakte hij een buitengewoon jaar mee. "We waren genoodzaakt onze doelstellingen gaandeweg het jaar bij te stellen, alleen dan in positieve zin. De meeste projecten die wij hebben zijn gedreven door e-business en konden daardoor allemaal doorlopen." De groei die hij bemerkt is een stijgende lijn. "Wij zien dat de vraag, zowel in Amerika als Europa, alleen maar blijft toenemen. Dit maakt dat wij, richting de toekomst, blijven opschalen en circa 20 vacatures online hebben."

Benieuwd naar het verhaal van de CFO of naar ontwikkelingen binnen Nedcon? Bekijk vanaf nu aflevering 4 van de mini-serie: "Corona, een jaar later... Lessons Learned" van IG&D.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 3 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Vandaag aan het woord: Rob van der Wal, verantwoordelijk voor de fiets-tak binnen Pedaleur Bikes by Harrie Arendsen.

Waar bij veel organisaties de gevolgen van de maatregelen van Covid-19 merkbaar zijn, ervaart Rob van Pedaleur Bikes juist het tegendeel: “Wij hebben niets te klagen. Er is het afgelopen jaar een ware run geweest op fietsen”. Rob voorziet dat de vraag naar mountainbikes, racefietsen en e-bikes blijft toenemen. “Daar profiteren wij serieus van, maar ook dat brengt uitdagingen met zich mee.” Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk vanaf nu aflevering 3 van de IG&D mini-serie ‘Corona, een jaar later… Lessons learned’.
Lees meer...

Vandaag: Aflevering 2 van de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later.. Lessons learned!"

Één van de branches waar Covid-19 het afgelopen jaar meer dan op andere plekken heeft ‘huisgehouden’ is de uitvaartbranche. Zo ook bij Agelink Uitvaartzorg te Doetinchem, waar Erik Pubben werkzaam is als vierde generatie van het familiebedrijf. Het virus is bij hen een dagelijks terugkerend gesprek van onderwerp. En dat is niet altijd even prettig. “Door de beperkingen moet je vaak met families discussies aangaan die je liever niet wilt voeren”, aldus Erik.

Benieuwd naar zijn verhaal en de ervaringen van het afgelopen jaar 2020? Bekijk hier aflevering 2:
Lees meer...

IG&D komt met vijfdelige mini-serie "Corona, een jaar later.. lessons learned"

Vanaf a.s. donderdag op onze website: de vijfdelige mini-serie "Corona, een jaar later.. lessons learned" waarin 5, uiteenlopende, ondernemers zich uitlaten over hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren en welke lessen zij, tot nu toe, hebben geleerd.

De mini-serie, een initiatief van IG&D Bedrijvig Doetinchem, is bedacht voor en door ondernemers. De afleveringen worden vanaf 11 maart elke week op donderdag gepubliceerd. Het doel is ondernemers met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. De eerste ondernemer die donderdag aan het woord komt, is Sjoerd Verhoeve van Verhoeve en Faber Engineers and Advisors.

Lobby brochure 8RHK Ambassadeurs

“Voor de meesten van ons zal een verhaal over trots dichtbij beginnen. Dat we elkaar hier kennen. Omdat we makkelijk bij elkaar binnen lopen, de tijd nemen voor elkaar en voor tradities. Dat er tijd is voor de natuur. Voor jezelf. En dat we doen wat we beloven: Afspraak is Afspraak”

 
Lees meer...

IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020

Hieronder kunt u de IG&D ledenvergadering van maandag 7 december 2020 terug kijken.
Lees meer...

Vanaf nu: de IG&D mini-serie "Corona, een jaar later... Lessons learned"!

Aflevering 1: ‘Corona… een jaar later.. Lessons learned’ – Sjoerd Verhoeve

In een jaar waarin Covid-19 ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk, beïnvloedt, kijken wij vanaf deze week met een vijftal ondernemers terug en blikken we vooruit. Hoe is het jaar 2020 voor hen geweest? Waar liepen ze tegenaan, waar lagen de kansen? En wat heeft de coronacrisis hen op persoonlijk of zakelijk gebied gebracht? Oftewel: wat zijn 'lessons learned'?

We starten met Sjoerd Verhoeve van Verhoeve en Faber Engineers and Advisors. In deze aflevering vertelt hij open over de impact van het coronavirus op zijn onderneming.
Één ding staat bij hem als een paal boven water en is hem het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden: “Focus je nooit op één klantgroep”!
Lees meer...

Kadernota Integrale Veiligheid

Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming.
Lees meer...

Informatiebronnen Coronavirus

Belangrijke verwijzingen van de verschillende informatiebronnen over de Coronavirus.

Lees meer...