IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Duurzaamheidsstimuleringslening voor kleine en micro-ondernemingen

DOETINCHEM - Vanaf eind 2019 komt er een stimuleringslening beschikbaar voor kleine en micro-ondernemingen. Met deze lening wordt het voor kleine en micro-ondernemingen binnen onze gemeente nog aantrekkelijker om ook duurzaam te investeren in hun bedrijfsgebouwen. Deze duurzame investeringen dragen bij aan een lastenverlichting voor deze ondernemingen en daarnaast aan de ambitie energieneutraal in 2030.

Lees meer...

Nieuw netwerk voor ZP-ers in de regio Doetinchem

IG&D Bedrijvig Doetinchem introduceert ZP Doetinchem, een nieuw netwerk voor zelfstandige professionals (ZP) in de regio Doetinchem. De officiële start is op 30 oktober 2019 om 19.30 uur.


Vanuit ZP Doetinchem verbinden en ontwikkelen we - met een aantal bijeenkomsten per jaar – de waardevolle expertise van ZP-ers in de regio Doetinchem. Vanuit het netwerk geven we veel aandacht aan het ontwikkelen en versterken van ondernemersvaardigheden. Ervaren professionals bieden we zo de mogelijkheid om zich beter te onderscheiden en voor starters vormt ZP Doetinchem een geweldige springplank.

Lees meer...

Gemeente Doetinchem zegt Dankjewel! tegen ondernemers

Wethouder Maureen Sluiter heeft vandaag samen met Marleen van Bohemen van de Provincie Gelderland de EER Dankjeweltaart uitgereikt aan de heer Luc Holtslag van KIM Apparatenbouw BV. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.


Het bezoeken van KIM Apparatenbouw BV is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

Lees meer...

Bijeenkomst Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB)

Vanaf 1 januari 2019 treedt de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Het kabinet wil hiermee vast personeel aantrekkelijker maken. Welke wijzigingen brengt dit met zich mee? Hoe bereidt u zich voor?


Voor oproepkrachten en flexkrachten heeft de nieuwe wet ingrijpende, vaak nadelige gevolgen. Ook de WW-premie wordt vanaf 2020 op basis van het type contract bepaald. De premie is hoger bij een tijdelijk arbeidscontract.
Maakt u gebruik van oproepkrachten of flexkrachten? Kom dan zeker naar onze bijeenkomst.

Lees meer...

Project 3D-printers bouwen

Op initiatief van de gezamenlijke Achterhoekse Industriekringen (SIKA) wordt in 6 Achterhoekse plaatsen 3D printers bgebouwd met leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs. De doelstelling is hen te stimuleren in de keuze voor techniek en daarnaast hen bij te brengen dat 3D-printen geen trucje of doel is maar een heel nieuwe wijze van ontwerpen, construeren en produceren.

Lees meer...

Werkzaamheden aan de Liemersweg

Werkzaamheden aan de Liemersweg
Van begin september tot en met eind november 2019 worden er reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Liemersweg in Doetinchem. De uitvoering vindt gefaseerd plaats tussen de het kruispunt Liemersweg - Europaweg en de bebouwde komgrens.


Slijtage
De wegen in Doetinchem worden dagelijks door velen gebruikt. Dit zorgt voor slijtage van de weg waardoor het nodig is om wegonderhoud te plegen. De Liemersweg wordt voorzien van nieuwe asfaltverharding (inclusief fundering).

Lees meer...