IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Save the date | 3 oktober 2019 Marktdag Ondernemend Aanbesteden Achterhoek

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in aanbesteden?
De Marktdag brengt bedrijfsleven en overheid dichter bij elkaar!


Kom op 3 oktober 2019 naar de Marktdag Aanbesteden Achterhoek. Het kernthema van deze bijeenkomst is uiteraard aanbesteden. Maar belangrijk daarbij is dat ‘meer begrip en vertrouwen leidt tot betere samenwerking’. Betere samenwerking leidt tot een hogere klantwaarde en een goed rendement.
Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennismaken

Lees meer...

Werkzaamheden aan de Liemersweg

Werkzaamheden aan de Liemersweg
Van begin september tot en met eind november 2019 worden er reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Liemersweg in Doetinchem. De uitvoering vindt gefaseerd plaats tussen de het kruispunt Liemersweg - Europaweg en de bebouwde komgrens.


Slijtage
De wegen in Doetinchem worden dagelijks door velen gebruikt. Dit zorgt voor slijtage van de weg waardoor het nodig is om wegonderhoud te plegen. De Liemersweg wordt voorzien van nieuwe asfaltverharding (inclusief fundering).

Lees meer...

Nieuwsbrief On-premise2cloud

Edge Computing cruciaal bij IoT-infrastructuur
Waarschijnlijk ben je nog niet of slecht op de hoogte van wat er met het concept 'Edge Computing' wordt bedoeld. Het is een verschijnsel dat eigenlijk vorm heeft gekregen door de snelheid waarmee sommige IoT-sensoren moeten kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen waarbij elke milliseconde van levensbelang is. Het IoT-apparaat heeft hierbij nog steeds contact met de cloud, maar belangrijke beslissingen worden allereerst direct via de sensor, en zo dicht mogelijk bij het incident afgehandeld. Pas hierna worden de gegevens doorgesluisd naar de cloud-omgeving...
Lees verder >

Lees meer...

Groot onderhoud A325 en Pleijroute (N325)

De werkzaamheden vinden plaats aan de A325 van knooppunt Ressen tot aan het Nijmeegseplein (Arnhem) en aan de Pleijroute (N325) van het Nijmeegseplein (Arnhem) tot aan knooppunt Velperbroek. Er wordt 7 dagen per week gewerkt. Ook ’s nachts. Het werk wordt uitgevoerd in drie fasen:


 

Lees meer...

Nieuwsbrief On-premise2cloud (mei 2019)

Je leest de mei-editie van onze nieuwsbrief. Hierin ontdek je allerlei actuele nieuwtjes op het gebied van internet, technologie en de cloud.

Lees meer...

Doetinchem onderneemt Duurzaam

Een toekomstbestendige en energieneutrale Achterhoek in 2030. Dat is het streven van ondernemers in de Achterhoek, die samenwerken via de aanpak van Achterhoek onderneemt Duurzaam.


Achterhoek Onderneemt Duurzaam werkt samen met de provincie Gelderland, de gemeenten (Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Bronckhorst en Winterswijk), VNO NCW en de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA). De ondernemer krijgt de scan aangeboden, de kosten van de scan worden gedragen door de hiervoor genoemde partijen. Om voor de gratis energiescan al dan niet aangevuld met een duurzaam ondernemen scan in aanmerking te komen, gaat de ondernemer een overeenkomst aan met IG&D, de industriële kring in de gemeente Doetinchem.

Lees meer...

Techniekdag!

Techniekdag
Ruim 1.500 jongeren bezoeken Techniekdag in Zelhem
 
Zaterdag 16 maart werd de Techniekdag Achterhoek georganiseerd op het bedrijventerrein van Polyketting/Intralox in Zelhem. Toen om 10.00 uur de deuren opengingen, was het al direct een drukte van belang. Techniek leeft in de Achterhoek! Want er kwamen maar liefst ruim 1.500 jongeren met hun begeleiders naar Zelhem. De Techniekdag kon zelfs rekenen op meer dan 5.000 bezoekers in totaal.

Lees meer...

Activiteiten

De commissie activiteiten & thema heeft voor dit jaar een zevental activiteiten uitgewerkt. De eerste activiteit vond plaats op 27 maart 2019. Deze stond in het teken van de energietransitie. Zo’n dertig deelnemers aan deze excursie brachten bedrijfsbezoeken aan Rensa BV en Pas Reform BV.
 
De volgende activiteiten zijn op 16 mei, 20 juni, 17 juli, 19 september, 15 oktober en 12 november 2019.

Lees meer...

Reconstructie Liemersweg

Reconstructie Liemersweg
IG&D wil de bereikbaarheid van ondernemers zoveel mogelijk garanderen. Daarom zijn wij in overleg met de projectleider van de gemeente Doetinchem. Wij houden u op de hoogte zodra er meer informatie bekend is. De ondernemers op de betreffende bedrijventerreinen krijgen vanuit het parkmanagement informatie, zodat zij tijdig kunnen anticiperen.

Lees meer...

Convenant voor Akkermansweide Terborg

Convenant voor Akkermansweide Terborg
Gemeente Oude IJsselstreek en de intergemeentelijke parkmanagementorganisatie SPBA hebben op 7 maart 2019 het convenant Ondernemersfonds Akkermansweide Terborg ondertekend. Daarmee is de financiering van activiteiten vanuit parkmanagement Akkermansweide ook geborgd voor het Terborgse deel van het bedrijventerrein. Het ondernemersfonds op het Gaanderense deel van het bedrijventerrein is al sinds 2015 actief.

Lees meer...

Watt je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken.
Valt jouw bedrijf in die categorie? Dan moet je vóór die datum alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van RVO.

Lees meer...

Doetinchem Onderneemt Duurzaam - maart 2019

2019 is ook voor AOD goed van start gegaan. De projectgroepen van verschillende gemeentes hebben hun plannen voor dit jaar bepaald en de ambassadeurs van het project zijn bijgepraat. Het project is klaar voor een tandje extra in deze nieuwe fase. Daarnaast is er een nieuwe website in de maak. Alles om ook de komende periode nog meer ondernemers op weg te helpen naar meer winst met minder energie.

Lees meer...

Achterhoek2030 ALERT. Blijf op de hoogte!

Wat is een Regio Deal?
De Achterhoek is een van de regio’s die in aanmerking komt voor een Regio Deal. Bent u benieuwd wat een Regio Deal inhoudt en voor welke uitdagingen de Achterhoek staat? Bekijk de video van het Rijk.

Lees meer...

Nieuwsbrief werkzaamheden Terborgseweg

De Terborgseweg tussen de Oostelijke Randweg en de Raadhuisstraat, ondergaat op dit moment een metamorfose waarbij er meer groen komt, ruimte voor langzaam verkeer en een aantrekkelijkere looproute tussen het treinstation en het winkelcentrum. Ook vervangen we het riool. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in de zomer van 2019 gereed.
In de bijlage leest u meer over de huidige stand van zaken.

Lees meer...

Pas Reform Today

IPPE 2019: A review in pictures
View our souvenir photos, which capture the highlights of this year’s Atlanta Expo. See how hundreds of visitors helped us celebrate 100 years of innovation, partnership and expansion. read more >

Lees meer...

Ledennieuwsbrief MKB-Nederland 14 februari 2019

Circulair ondernemen makkelijker met steun van Versnellingshuis
Het Versnellingshuis Circulaire economie gaat ondernemers steunen die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten. Voorzitter Jacco Vonhof: "We gaan het voor mkb'ers een stukje makkelijker maken met één voordeur voor al je vragen en problemen als je circulair wil ondernemen."

Lees meer...