IG&D Doetinchem

Login

Nieuws

Strik erom! Wat een mooie meetingMATCH bij Sligro!

Als je de dag erna een mail ontvangt met de tekst: “Een inspirerende en gezellige avond, een mooi initiatief om ondernemers dichter bij elkaar te brengen.
Er valt zoveel te leren van elkaars ervaringen en we hebben allemaal een groot netwerk om te verbinden” …dan mag je je even heel blij voelen dat je onderdeel bent van de organisatie van de IG&D meetingMATCH, toch?


We kijken terug op een geslaagde, gezellige en heel nuttige avond bij Sligro. Naast onze eigen leden waren ook de parkmanagement leden en leden van Huntenkring Businessclub uitgenodigd. Dit zorgde voor een mooie mix van leden die elkaar al kenden en ‘vers netwerkbloed’ in de vorm van ondernemers en werknemers buiten onze eigen kring.
Lees meer...

Das war Wunderbar!


Jongens, jongens, wat was dat gezellig! Waar sommigen met een Glühweintje in de hand hun bord bij de heater alvast aan het voorverwarmen waren, kwam het ook voor dat iemand - met de jas al aan - hoorde dat er nog een heerlijke Apfelstrudel aan zat te komen en tot grote hilariteit meteen zijn jas weer uittrok om dat lekkere toetje toch nog even mee te pakken. Het weer hielp ook enorm mee want met -4 graden buiten waande je je even in de Doetinchemse Alpen.

 

Lees meer...

Meld je aan voor de nieuwjaarsbijeenkomst!

Maak je klaar voor de nieuwjaarsbijeenkomst van IG&D Bedrijvig Doetinchem!

Op donderdag 18 januari zijn we te gast bij Alpenwijn: het beste uit de Alpen én Doetinchem!

Het belooft een gezellige en lekkere bijeenkomst te worden dus meld je snel aan via de app.
Niet-leden die willen komen sfeerproeven zijn van harte welkom: meld je per mail aan bij communicatie@igddoetinchem.nl en we zetten je op onze gastenlijst.

Lees meer...

Zienswijze Mobiliteitsplan Doetinchem 2036 ingediend

Op vrijdag 22 december 2023 heeft de commissie Infrastructuur & Ruimtelijke Ordening namens IG&D Bedrijvig Doetinchem haar zienswijze ingediend bij gemeente Doetinchem op het Mobiliteitsplan Doetinchem 2036.

Graag delen we deze zienswijze met jullie.

Lees meer...

Inspraak Spoorzone

In juni dit jaar is namens IG&D Bedrijvig Doetinchem en Parkmanagement Verheulsweide ingesproken op het voornemen van de gemeente Doetinchem om in de zgn. Spoorzone (waaronder het noordelijke deel van bedrijvenpark Verheulsweide; tussen de Ijssel, het spoor, Terborgseweg en Fabriekstraat) een woongemeenschap te realiseren.
 

In een overleg met de gemeenteraad hebben we hen geïnformeerd over een aantal zaken die belangrijk zijn voor ondernemers in Doetinchem. Ook Spoorzone stond op de agenda.

Op 7 december jl. werd opnieuw namens de Doetinchemse ondernemers ingesproken in de raadsvergadering. Daarbij is nogmaals aandacht gevraagd voor de zorgen van ondernemers in het betreffende deel van het bedrijvenpark en specifiek de ondernemers met een hogere milieucategorie.

De inspraaknotitie lees je hier >>  DEF Inspraak gemeenteraad 7 december 2023_1

Terugblik 2023 - Nieuwjaarswens 2024

een brief van onze voorzitter

Een eindejaarsbrief van onze voorzitter Jan Garretsen

 

Het jaar 2023 is voorbij gevlogen, dus de hoogste tijd voor een korte terugblik op het afgelopen jaar, hoewel kort…. Er zijn veel dingen gebeurd.

Uiteraard blikken we ook vooruit naar het jaar 2024.


Lees meer...

foto's van de Algemene Leden Verzameling van 29 november

Op 29 november 2023 werden tijdens de Algemene Leden VerZameling op het Metzo College de laatste ontwikkelingen in het Verandertraject gepresenteerd: nieuwe organisatie, nieuw logo en een sneak preview van de nieuwe website, die momenteel wordt gebouwd. En daarna ademloos luisteren naar het inspirerende verhaal van Niek van den Adel over veerkracht. Over de wijze les van zijn moeder: Je hebt geen recht op rechtvaardigheid. Iedereen komt goede en minder goede zaken tegen in het leven. Over het belang van jezelf af en toe uit te zetten en je niet druk te maken over zaken die geweest zijn maar te focussen op zaken in de toekomst.

 

Bekijk het gehele fotoalbum hieronder: 
https://myalbum.com/album/rAXPMWL2ew7TyS

Toplocatie Oost: 'Maken we werk van'-campagne

Mensen verleiden meer te gaan werken: ‘Maken we werk van’ campagne


Ongeveer 4000 mensen in de gemeente Doetinchem werken niet of willen graag meer werken dan dat ze nu doen. Door het zogenaamde onbenutte arbeidspotentieel (of ‘onbekend talent’) lopen we economische groei mis. Het onbenutte arbeidspotentieel is een luxe die Doetinchem (en de Achterhoek) zich niet meer kan permitteren.
Lees meer...

Ondanks gebrek aan zon een mooie opbrengst!

Op 25 oktober waren we te gast bij EVO Energie in Doetinchem. Hans en Martin Jonker en collega’s verwelkomden ons in de gloednieuwe showroom, waar onze leden de enorme regenbui hadden getrotseerd - sommigen zelfs op de fiets en compleet doorweekt - om daar met een warme bak koffie of thee al vast lekker op te drogen en konden ‘opladen’ bij de infrarood afdeling.

Na een korte introductie werden we in drie groepen ingedeeld en kregen we een super interessante rondleiding langs alle producten en ruimten van EVO Energie. Aan de hoeveelheid vragen was duidelijk de interesse te merken: want wat is er veel mogelijk op het gebied van energiebesparing, energiewinning en -opslag en de vormen waarin je bedrijfsruimten of huizen kunt verwarmen op een geld- en energiebesparende manier. Super interessant!
Lees meer...

Uitnodiging Bijeenkomst Circulaire Economie voor ondernemers

Uitnodiging namens gemeente Doetinchem aan al onze ondernemers:

Hoe mooi zou het zijn als uw bedrijf optimaal gebruik maakt van restmaterialen? Wat zou het voor uw bedrijf betekenen als u gebruik maakt van 2e kans producten? Hoeveel voordeel zou u kunnen halen uit een circulaire keten samen met ondernemers in uw buurt? En, hoe zou de gemeente u hierbij kunnen helpen? Dit zijn vragen waar we graag met u over in gesprek gaan tijdens een bijeenkomst over circulaire economie
Lees meer...

Bijeenkomst Cybercriminaliteit

Terugblik

Iedereen die een louche, enge hacker met een hoodie op en een vervormde stem verwachtte, moest zijn mening bijstellen. Hacken is eigenlijk gewoon ook een business model voor criminelen, met een dikke Ferrari voor de deur en zelfs mensen in dienst die een vast protocolletje volgen. Maar het beeld van een hacker die meedogenloos je hele bedrijf op zwart zet, ja dat is wel wat onze drie sprekers konden bevestigen. 
Lees meer...

Wij gingen samen d'ran!

Bijeenkomst Krapte op de arbeidsmarkt - samen d'ran - 20 september 2023

Hoe kun je de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken? Met deze vraag kwamen IG&D, gemeente Doetinchem en DOC Opleiding en Training ieder met hun eigen aanpak op het podium. Zo vertelde Niels Springeling van gemeente Doetinchem over de campagne die ze op dit moment aan het voeren zijn om Ongekend Talent weer, of meer, aan de slag te krijgen en kwam Marlies Jellema namens DOC Opleiding en Training vertellen over hoe belangrijk het is om werkgeluk te hebben, om zo je medewerkers te behouden en een groot verloop tegen te gaan.

Lees meer...

Dit zijn de deelnemers aan onze beursvloer!

Heb je je al aangemeld voor de bijeenkomst: Krapte op de arbeidsmarkt? Samen d'ran!

We hebben een overzicht van alle deelnemende partijen gemaakt zodat je je alvast kunt inlezen, of de websites kunt bekijken.

Lees meer...

Toplocatie Oost: pijler versterken arbeidsmarkt

Focus 2023: Terugdringen tekorten arbeidsmarkt Doetinchem

We willen een florerende economie in onze stad. Een groot arbeidsaanbod en goed opgeleide werknemers zijn hét medicijn voor een goede economische ontwikkeling en een toename van het aantal banen. 

Op dit moment is binnen veel sectoren een urgent tekort op de arbeidsmarkt
Lees meer...

Doetinchemse economie versterken: Toplocatie Oost

De laatste jaren hebben ondernemers, gemeente, werkgeversorganisaties en het onderwijs hun krachten steviger gebundeld. Doel is de Doetinchemse economie versterken voor de toekomst; Doetinchem wordt ‘Toplocatie Oost’.

Welke resultaten zijn inmiddels bereikt en waar werken we aan? We en de gemeente houden u via de communicatiekanalen van IG&D (website en app) en parkmanagement op de hoogte. 
Lees meer...

Jeroen Nienhuis overleden

Met veel verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons IG&D lid Jeroen Nienhuis. 
Lees meer...

Regio deal, vaak in het nieuws maar wat is het?

Citaat:

In 2019 sloot de Achterhoek een Regio Deal met het Rijk voor een periode van drie jaar om samen te werken aan een betere woon- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers. Kortom: Om de brede welvaart te bevorderen. Nu rondt de Achterhoek als eerste regio in Nederland deze samenwerking succesvol af. Verantwoordelijk minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hanke Bruins Slot, kwam naar de Achterhoek om te ervaren wat de deal Rijk en Regio heeft gebracht. “De Achterhoek staat bij mij bekend als de streek waar je scholder an scholder staat. Dat heb ik vandaag ook gezien: Het groene hart dat leeft voor de Achterhoek, het hoofd dat de goede ideeën levert en de vele handen die het samensmeden. Het is écht knap dat met de Deal die 2019 is gestart 86 projecten zijn gestart en dan is het mooi om te horen dat die ook nog doorlopen. Hier worden de kansen die je hebt als regio gepakt en daar wordt sterk aan samengewerkt.“

Bron: https://8rhk.nl/achterhoek-gaat-voor-nieuwe-regio-deal-met-het-rijk/
Lees meer...

Je ziet ze niet maar ze zijn er wel

Bij regio Achterhoek werken ongeveer 25 mensen, het bestuur bestaat uit de 7 burgemeesters van de 7 Achterhoekse gemeenten. De voorzitter van 8RHK ambassadeurs en Regio Achterhoek is tevens voorzitter van de Achterhoek Raad.
Lees meer...

Doetinchem in bedrijf: op weg naar Toplocatie Oost

Doetinchem in bedrijf: op weg naar Toplocatie Oost.
Maart 2020.

Dit onderzoek geeft een economische foto van Doetinchem en inzicht in de sterke kanten van de Doetinchemseweg economie. Het geeft richting aan de te benutten kansen in de toekomst.

Het volgende beeld wordt geschetst:

  • Doetinchem heeft relatief veel banen in de industrie en collectieve dienstverlening
  • De lokale economie is evenwichtig en stabiel en behoort tot de meest solide van het land
  • Bedrijventerreinen zijn erg belangrijk: hier vinden we flink wat activiteit en diversiteit
Lees meer...

De niet zo droge zomerborrel

Hoe de 'niet-zo-actieve zomerborrel' een 'niet-zo-droge zomerborrel' werd...

Hoe krijgen we het voor elkaar - na zoveel ontzettend warme dagen - de natste dag van het jaar tot nu toe uit te kiezen voor de zomerborrel? Gelukkig heeft het weer de pret niet mogen drukken en was het een groot succes! De enorme regenval zorgde er wel voor dat de ‘niet-zo-heel-actieve zomerborrel’ soms toch nog wel een ‘iets-actievere-zomerborrel’ werd: sommige leden lieten zich enorm van hun sportieve kant zien als ze discs van de grond moesten halen of van de ene spelplek naar de andere spelplek gingen rennen door de regen - letterlijk en figuurlijk verfrissend :-)

Lees meer...

Ook gemeente Doetinchem is aan de slag

Doetinchem heeft zijn doelen op gebied van ontwikkeling arbeidsmarkt in ontwikkeling met daarbij veel aandacht voor de regionale samenwerkingen. Een belangrijk fundament daarbij is het onderzoek “Toplocatie Oost” van G.J. Hospers. Meer daarover in een volgend artikel.

Wat zijn de speerpunten van de gemeente Doetinchem?
Lees meer...

Welke projecten lopen om de doelen te realiseren?

In de afgelopen jaren zijn veel projecten opgestart die veelal meerdere jaren doorlopen. Hiervoor is geld beschikbaar vanuit Regio Achterhoek, in combinatie met 50% cofinanciering van de initiatiefnemer.

Een project opstarten en aanvragen is een flinke uitdaging, maar wel te doen. Misschien kunnen collega bedrijven, met ervaring op dit gebied, daarbij helpen. Opgedane kennis kun je op die manier met elkaar delen.
Lees meer...

Artikel Gelderlander inzake Spoorzone / IG&D

Lees meer...

Acties voor 2023, ga er maar eens goed voor zitten

In het uitvoeringsplan 2023 zijn de doelen minder concreet omschreven. Hier een poging om de concrete acties eruit te filteren.

Bron: 8rhk.nl
Lees meer...

De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel

Uitnodiging!

Al tijden staat in onze agenda gepland: de actieve zomerborrel op 22 juni a.s.

Maar maak je geen zorgen: je gaat niet zweten, je wordt niet vies en je hoeft ook niet in je sportoutfit te komen.


Deze zomerborrel staat in het teken van gezelligheid, een leuk en laagdrempelig programma, fantastisch eten door Woodies Eten en Drinken en een gezellige borrel op het festivalterrein. Meld je dus snel aan, want dit wil je niet missen!
Lees meer...

Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer?

Regio Achterhoek is al jaren een begrip voor de regio. Gemeenten werken samen om de Achterhoekse belangen te promoten. Tijdens de crisis in 2009 heeft de regio gereageerd door intensief samen te werken onder de noemer Achterhoek 2020. Dit is zo goed bevallen dat een vervolg niet uit kon blijven. Het was duidelijk dat er een heldere visie moest komen voor de Achterhoek, gedragen door veel partijen in de regio.

Deze partijen vormen de Achterhoek Raad en hebben recentelijk hun gezamenlijke visie opnieuw vastgelegd in Achterhoek Visie 2030. Ook stellen ze een jaarlijks uitvoeringsplan samen. Zij zijn samengevat: de denkers.
Lees meer...

De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030

De visie en ambitie van de Achterhoek Raad:

Ruimte voor innovatie, groeien in kwaliteit. In 2030 heeft de Achterhoek een sterke bloeiende en innovatieve economie, uitgaande van eigen kracht met een aantrekkelijke arbeidsmarkt.
In 2030 zijn vraag en aanbod op de arbeidsmarkt meer in evenwicht.

Doelen
  • De tekorten op de arbeidsmarkt zijn teruggedrongen.
  • Talenten van de beroepsbevolking zijn benut door betere aansluiting vervolgopleidingen op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en door het verhogen van de flexibiliteit door een Leven Lang Ontwikkelen.
  • Een inclusieve arbeidsmarkt waarbij oog is voor de gehele beroepsbevolking en kansengelijkheid is toegenomen.
  • Grensoverschrijdende en bovenregionale samenwerking is toegenomen, gericht op het oplossen van het tekort aan juist gekwalificeerde arbeidskrachten.
Lees meer...

The robots are taking over??

Verslag ALV en Fountainheads

 

---- Deze tekst is geschreven door een robot ----

Nou, gelukkig nóg niet, en zit er nu daadwerkelijk een mens achter het toetsenbord. Maar voor hoelang is mijn ‘baantje’ nog veilig? En die van jou?

De Fountainheads namen ons tijdens de IG&D bijeenkomst van 24 mei jl. onder andere mee in de wereld van de razendsnelle opkomst van AI - artificial intelligence. De wereld zoals we het kennen staan op het punt om te veranderen - of beter gezegd: de wereld ís al aan het veranderen - en wees dus voorbereid.


Ga niet van een afstandje zitten te kijken hoe het ontwikkelt maar zorg dat je meebeweegt. In een notendop de ‘niet normaal leuke’ presentatie van de Fountainheads die perfect aansloot bij het traject dat IG&D Bedrijvig Doetinchem heeft ingezet: we weten dat we moeten veranderen, we willen veranderen en we weten wát we willen veranderen om ook in de toekomst een bruisende netwerkorganisatie te blijven voortzetten. Hoe we dat gaan doen zullen we de aankomende tijd gaan uitwerken en jullie hierin meenemen.

Lees meer...

Infographic jaarverslag 2022

Gisteren hebben we tijdens de Algemene Ledenvergadering ons jaarverslag gepresenteerd in de vorm van een infographic. Een nieuwe, lossere manier om in één oogopslag te vertellen wat we vorig jaar hebben gedaan. 

 

We zijn benieuwd wat jullie van deze manier van presenteren vinden! Laat het gerust weten.

Lees meer...

De Achterhoek Board gaat het doen!

De Achterhoek Board gaat het doen!

Beleid en plannen moeten in de praktijk omgezet worden. Het beleid is in de Raad vormgegeven en in de Board moet het komen tot een uitvoering.

Daarbij heb je alle betrokken partijen nodig: Ondernemers, Overheid, Organisaties uit de maatschappij. Hier worden de projecten opgestart en hier wordt het geld verdeeld. Hoe, lees daarvoor dit artikel en klik door op de linkjes.

Lees meer...

De Achterhoek raad maakt ons gelukkig

De Achterhoek Raad maakt ons gelukkig

De Achterhoek Raad heeft recentelijk hun gezamenlijke visie vastgelegd in Achterhoek Visie 2030. 

Deze visie is vastgelegd in een lijvig rapport van 36 pagina’s. Het is geschreven in de gebruikelijke ambtelijke taal. Hier een poging om dit samen te vatten:

Wat gaat de Achterhoeker merken van de Visie 2030?
Lees meer...

Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze?

Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze?


“De organisatie is verantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke als procesmatige samenwerking. Dit doet ze door het faciliteren van de Achterhoek Raad, Achterhoek Board, Achterhoek Thematafels en het bestuur van Regio Achterhoek. Daarnaast verzorgt en coördineert de organisatie de subsidies, de lobby en communicatie en marketing. Samen dragen we het positieve verhaal van de Achterhoek uit, het bijzondere potentieel en de ambities: “Ruimte voor innovatie, groeien in kwaliteit”
Bron: https://8rhk.nl/regio-achterhoek/

Lees meer...

Geslaagde meetingMATCH bij Sligro!

“Oh, je moet die en die even bellen en zeg maar dat ik je gestuurd heb”. Flarden van gesprekken, opgevangen tijdens onze meetingMATCH op 19 april bij Sligro, en exáct waar we op gehoopt hadden!

Mensen druk in gesprek met elkaar, met verschillende achtergronden en soorten dienstverlening, de een DGA en de ander ZZP’er maar samen zorgden ze ervoor dat ze goed vonden en gevonden werden!

We kijken terug op een zeer geslaagde avond van IG&D Bedrijvig Doetinchem waarbij leden en niet-leden uitgebreid in gesprek met elkaar waren, elkaar advies gaven en antwoord kregen op hun zoekvraag, soms vanuit een creatieve invalshoek of op een manier waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.
Lees meer...

Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie?

Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie?

Feit is dat 1 op de 5 huishoudens betalingsachterstanden heeft, dus is de kans dat dit probleem zich ook binnen jouw organisatie voordoet reëel.


Het belangrijkste advies is: Probeer vooral niet als werkgever de financiële problemen van de werknemer op te lossen maar laat dat over aan professionele organisaties en de gemeente van zijn of haar woonplaats. Herken de signalen van werknemers met geldzorgen en ga als werkgever een gesprek aan. Help je werknemer door hem of haar te verwijzen naar de juiste instantie. 


Herken de signalen
Probeer de signalen van problemen zo vroegtijdig mogelijk te signaleren. Dit heeft verreweg de voorkeur.
Praktische signalen of er problemen zijn bij de werknemer zijn onder meer fysieke klachten, vaker ziekmeldingen, er onverzorgd uit zien, leningen vragen aan andere collega’s, diefstal, vragen om vooruitbetaling van loon, leugens, het werk niet af krijgen door concentratieverlies en een hele harde is loonbeslagen vanuit incassobureau’s/deurwaarders.

Lees meer...

Brommers kieken bij Brekr

Brommers kieken bij Brekr

Woensdag 15 maart 2023 was IG&D Bedrijvig Doetinchem uitgenodigd bij Brekr in Doetinchem.

Een Achterhoeks bedrijf met een product waaraan alles gewoon ‘klopt’. Oprichter en commercieel directeur van Brekr, Niels Willems, nam ons vanuit de oorspronkelijke werkplaats mee in zijn verhaal. Hij vertelde onder andere over de oprichting, van idee tot het maakproces tot aan marketing en logisch gekozen doelgroepen. Ieder onderdeel is ontzettend goed doordacht waardoor de brommers en elektrische e-bikes van Brekr tot een merk zijn geworden met een zeer herkenbare uitstraling (zoals bijvoorbeeld de Achterhoekse vlag op elk zadel en de schuine plaat aan de zijkant). Brekr is klaar voor een duurzame toekomst.

In het bedrijf stonden diverse elektrische brommers klaar, kon je alvast een sneak preview krijgen op de nog in ontwikkeling zijnde elektrische motor en de diverse onderdelen waarmee je jouw elektrische brommer zou kunnen customizen, zoals de plaat aan de zijkant, kleur van het zadel of bijvoorbeeld veringen.

 

Lees meer...

Uitnodiging meetingMATCH 19 april

Meer dan netwerken alleen! Kom direct in contact met collega-ondernemers die voor jou van waardevolle betekenis kunnen zijn, of andersom.

Vind jouw match met mede-ondernemers tijdens de IG&D meetingMATCH bijeenkomst op 19 april 2023.


Behalve de leden van IG&D nodigen we ook de Parkmanagement De Huet en Keppelseweg-leden en ZP’ers uit Doetinchem uit. Mede dankzij onze gastheer Sligro kunnen ook niet-leden deze avond kosteloos kennismaken met IG&D Bedrijvig Doetinchem.


Hoe werkt het?
Je neemt deel in verschillende samenstellingen aan de meetingMatch tafelrondes. Stel jouw zoekvraag en ontvang gericht advies terwijl je zelf andersom ook advies geeft aan jouw tafelgenoten omtrent hun zoekvraag of aanbod.
Wij vragen jou dan ook om je zoekvraag/jouw aanbod vooraf kort en krachtig voor te bereiden.

Aan het einde van de bijeenkomst ga je naar huis met (nieuwe) relevante contacten, praktische antwoorden en advies. 


Zorg dat je erbij bent en meld je aan vóór 12 april a.s.
Leden melden zich aan via de app. Wil je een introduce(é) meenemen, dat kan. Vul naam en bedrijfsnaam in onder ‘Opmerkingen’ in de app.  

S.v.p. ook eventuele dieetwensen aangeven.

Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr

Brekr werkt aan de mobiliteit van de toekomst en heeft naast de in 2019 gelanceerde Model B, recentelijk de nieuwste Model F gelanceerd.

Brekr bevindt zich in de voormalige werkplaatsen van de gevangenis van Doetinchem. Hier vind je het kantoor, ontwikkelcentrum en custom workshop.

Tijdens dit bedrijfsbezoek geeft Niels Willems, mede-oprichter van Brekr, een uitgebreide presentatie over het ontstaan- en de huidige stand van zaken bij Brekr. Waar is Brekr ooit begonnen, welke ontwikkelingen heeft Brekr doorgemaakt en waar staan zij nu? En misschien nog wel belangrijker: waar willen zij over een paar jaar staan.

Want de Over Ons pagina op hun website laat weten dat zij voor de toekomst nog veel meer ambitie hebben. Als je het de mensen van Brekr vraagt, stopt het niet bij de

huidige modellen en bouwen zij in 2139 een (elektrisch) ruimteschip.

Naast de presentatie is er uiteraard ruimte om een kijkje achter de schermen te nemen en, als je dat durft, zelfs even een rondje te rijden op de Model B. 
Lees meer...

Geen nieuwe Regiodeal

Geen nieuwe Regio Deal voor Achterhoek gemiste kans

De Achterhoek heeft helaas geen nieuwe Regio Deal met het Rijk kunnen sluiten na de eerdere deal die eind 2022 afliep. Onder de noemer ‘Groeien in kwaliteit, delen in geluk’ diende de Achterhoek de aanvraag voor een nieuwe deal in. Mark Boumans, voorzitter 8RHK ambassadeurs: “Het is ontzettend jammer en een gemiste kans dat we nu geen nieuwe Regio Deal kunnen sluiten met het Rijk. Zeker na wat we in de eerste Regio Deal bereikt hebben.”
Lees meer...

Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D!

Teamwork, gekkigheid en leuke spelletjes tijdens de winteractiviteit van 2023!

Productiebedrijven, accountants, advocaten, online specialisten, groothandelaren, webshop beheerders, groen bedrijven.. de IG&D zit vol slimme koppen verdeeld over tientallen branches. Maar wat gebeurt er als je deze koppen bij elkaar steekt tijdens een groepsactiviteit?

De activiteit

GPS Mysteries Nederland zal de activiteit 180 seconds voor ons verzorgen.. Een unieke (indoor) tabletgame waarbij jij samen met je team diverse puzzels, opdrachten en breinkrakers gaat oplossen. Creativiteit, boeren verstand en een goede samenwerking zijn dé ingrediënten om als winnaar weer naar huis te gaan! Maar let op: je hebt geen seconde te verliezen want de tijd stopt bij 180 seconden!

De locatie

Op 15 februari worden we hartelijk ontvangen bij Herberg Het Onland, Rekhemseweg 175 in Doetinchem.
Lees meer...

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder

Wil jij het nieuwe jaar 2023 goed van start gaan? En onder genot van een hapje en een drankje netwerken met collega ondernemers? 

Meld je aan voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van IG&D Bedrijvig Doetinchem. Deze vindt plaats op woensdag 18 januari 2023 bij Timmerfabriek Bolder. Na een kort voorwoord van voorzitter Jan Garretsen word je op inspirerende wijze rondgeleid door de indrukwekkende bedrijfshallen van Timmerfabriek Bolder. Ook zal directeur Pim de Bree een korte presentatie geven en zijn passie voor hout aan je overbrengen.
Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en drankje!

Aanmelden voor de Nieuwjaarsbijeenkomst gaat via IG&D-app. Aanmelden kan tot en met uiterlijk maandag 16 januari.

In memoriam - Jan Horsting

In memoriam - Jan Horsting

Wij hebben kennis genomen van het droeve bericht, dat oud-voorzitter Stichting Doetinchem’70 en oud bestuurslid van de VVV Doetinchem, alsmede Ere lid van IG&D bedrijvig Doetinchem,                         

Jan Horsting

is overleden.
Lees meer...

Prijswinnaars Kippakket Esbro

Prijswinnaars Kippakket Esbro!

Tijdens het bedrijsbezoek bij Esbro | Groenland Kip B.V. op 9 november ging niet één maar twee winnaars met een orgineel kippakket naar huis, vers bereid door de chef-koks van Esbro. De winnaar zijn Ko van Renssen en Bert Wiltink. Geniet van het verspakket, veel (eet) plezier!!

Algemene Ledenvergadering 22 november

Terugblik Algemene Ledenvergadering IG&D
Voor de Algemene Ledenvergadering van IG&D Bedrijvig Doetinchem kwamen we gisteren, dinsdag 22 november, in grote getallen tezamen in het Amphion Theater.

Gedurende deze editie van de ledenvergadering keerde een oude traditie terug:
het Nieuwe Ledenlaantje.

Tijdens de extra lange inloop kregen ondernemers die in 2022 lid zijn geworden, de gelegenheid zich te presenteren. Daarvan werd met veel plezier en succes goed gebruik gemaakt door verschillende bedrijven als T3Live, Groenhart Houtskeletbouw, Timmerfabriek Bolder, Qfactors, Mijn Kennis, Panel Precision, VSL Verkeerseducatie en VAST.

Na een positieve kascontrole konden de jaarstukken 2021 definitief worden vastgesteld, net als de begroting 2023. De vergadering stemde in met een 2e bestuursperiode van voorzitter Jan Garretsen en bestuurslid Ko van Renssen. Bestuursleden die tussentijds aftreden zijn Linda van de Maat en Marino Marlisa. Zij werden uiteraard bedankt voor hun inzet in het bestuur.
Lees meer...

Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023!

Het derde seizoen van het 3D printer project Achterhoek is van start!

Doel van dit project is jongeren, jongens ÈN meisjes in de leeftijdscategorie van 10-15 jaar te interesseren voor Techniek, dus een mooie toekomst.

Ook dit jaar willen we graag kinderen van leden van IG&D de mogelijkheid geven om mee te doen aan dit unieke project!
Overigens mogen dat ook jongeren van medewerkers van je bedrijf zijn. Daarmee kun je dus ook de ouders interesseren voor innovatieve techniek.
Ook doen er kinderen van basisscholen en het VMBO mee.
Lees meer...

Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem

Aftermovie Open Bedrijvendag Doetinchem

Als initiatiefnemer van Open Bedrijvendag Doetinchem blikken wij - samen met de zestal parkmanagementorganisaties - met een grote glimlach terug op een geslaagde, eerste editie van het unieke evenement dat plaatsvond op 23|24 september in Doetinchem, Wehl, Gaanderen en Terborg!

Tijdens het evenement openden 45 deelnemende bedrijven hun deuren voor bezoekers en zetten zij zich daarmee in de schijnwerpers. Enerverend om te zien hoe de verschillende organisaties zichzelf presenteerden en bezoekers meer dan gastvrij verwelkomden.
Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL'

Jaaroverzichten opstellen, uitnodigingen voor bijeenkomsten, activiteiten organiseren, leden werven... 

De vraag is niet wat de Commissie CAL, afgekort voor 'Communicatie, Activiteiten & Ledenwerving' allemaal doet, maar wat niet...?! Wil jij daar achter komen?

Samen met  waarin HTC De Kruisberg, Pitch & Putt, Stanstechniek Gaanderen & Carwash & Co zijn we in staat geweest op ludieke wijze de commissie CAL voor het voetlicht te brengen. 

Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement

Parkmanagement is een structurele samenwerking tussen ondernemers en gemeenten bedoelt om de beeldkwaliteit van een bedrijventerrein te verbeteren en behouden.

In onze vierde aflevering van onze video-serie over de commissies van IG&D Bedrijvig Doetinchem belichten wij de commissie #parkmanagement.

Wil jij meer te weten komen over waar de commissie Parkmanagement onder leiding van Jan Garretsen voor staat en waar zij aan bijdragen?

Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem

Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem

Commissie 'DUID'
De commissie 'DUID' staat voor Duurzaam in Doetinchem. Onder leiding van Linda van de Maat houdt deze commissie zich samen met parkmanagementorganisaties, de gemeente Doetinchem en Achterhoek Onderneemt Duurzaam (kortweg AOD) bezig met duurzaamheidsprojecten.

Projecten
Zo wordt er vanuit het circulariteitsproject op bedrijventerrein Wijnbergen samengewerkt met de Hogeschool HAN en zijn er bij de voorbereidingen van het duurzaamheidsproject op industrieterrein Verheulsweide leerlingen van het Zone.college betrokken. Op die manier wordt de kennis verrijkt en verbreed!

Lees meer...

Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur

Er voor zorgen dat gemeente Doetinchem een aantrekkelijke centrumgemeente is, met goede voorzieningen, bereikbaar en mobiliteit, dat is waar de commissie Ruimtelijke Ordening & Infrastructuur zich mee bezig houdt.

Namens de commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur neemt Alwin Schweckhorst van Rabelink Logistics deel in het Achterhoek Board. In deze tweede aflevering van de zesdelige video-serie over commissies van IG&D Bedrijvig Doetinchem geeft de managing director van het logistieke bedrijf zijn visie op de ontsluiting van de Achterhoek.
Lees meer...

Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing

Vanaf vandaag brengt IG&D Bedrijvig Doetinchem een gloednieuwe, zesdelige video-serie uit waarin activiteiten van onze commissies belicht worden.

De eerste aflevering trappen we af met de commissie Arbeid & Scholing waarvoor we bij Varex Imaging Nederland BV zijn!

In de video illustreert Ko van Renssen van Renssen, als voorzitter van de commissie, kort en krachtig waarvoor IG&D leden bij hen terecht kunnen en vertelt hij over de nieuwe webpagina met stage- en subsidiemogelijkheden welke onlangs op onze website is gelanceerd

Lees meer...
Ledenbijeenkomsten
Bedrijfsbezoek Bakker Wiltink donderdag 18 april 2024
ALV woensdag 29 mei 2024
Zomeractiviteit donderdag 27 juni 2024
Themabijeenkomst woensdag 25 september 2024
Hét netwerk event donderdag 28 november 2024
Kleinschalige lunchbijeenkomsten maandag 2 december 2024
Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing Video-serie IG&D - Aflevering 1: Commissie Arbeid & Scholing Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur Video-serie IG&D. Aflevering 2: Commissie Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem Video-serie IG&D - Aflevering 5: Commissie Duurzaam in Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement Video-serie IG&D - Aflevering 4: Parkmanagement Lees meer Laatste nieuws Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL' Video-serie IG&D - Aflevering 6: Commissie 'CAL' Lees meer Laatste nieuws Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem Aftermovie | Terugblik Open Bedrijvendag Doetinchem Lees meer Laatste nieuws Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023! Oproep: deelname kinderen voor het 3D-printer project 2023! Lees meer Laatste nieuws Algemene Ledenvergadering 22 november Algemene Ledenvergadering 22 november Lees meer Laatste nieuws Prijswinnaars Kippakket Esbro Prijswinnaars Kippakket Esbro Lees meer Laatste nieuws In memoriam - Jan Horsting In memoriam - Jan Horsting Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst bij Timmerfabriek Bolder Lees meer Laatste nieuws Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D! Geef je op voor de winteractiviteit van IG&D! Lees meer Laatste nieuws Geen nieuwe Regiodeal Geen nieuwe Regiodeal Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr Uitnodiging Bedrijfsbezoek Brekr Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging meetingMATCH 19 april Uitnodiging meetingMATCH 19 april Lees meer Laatste nieuws Brommers kieken bij Brekr Brommers kieken bij Brekr Lees meer Laatste nieuws Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie? Hoe herken en help ik werknemers in een (dreigende) schuldsituatie? Lees meer Laatste nieuws Geslaagde meetingMATCH bij Sligro! Geslaagde meetingMATCH bij Sligro! Lees meer Laatste nieuws Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze? Regio Achterhoek: wat doen ze, wie zijn ze? Lees meer Laatste nieuws De Achterhoek raad maakt ons gelukkig De Achterhoek raad maakt ons gelukkig Lees meer Laatste nieuws De Achterhoek Board gaat het doen! De Achterhoek Board gaat het doen! Lees meer Laatste nieuws Infographic jaarverslag 2022 Infographic jaarverslag 2022 Lees meer Laatste nieuws The robots are taking over?? The robots are taking over?? Verslag ALV en Fountainheads Lees meer Laatste nieuws De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030 De doelen voor onderwijs en arbeidsmarkt 2030 Lees meer Laatste nieuws Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer? Achterhoek Board. Hoe zit het ook al weer? Lees meer Laatste nieuws De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel De niet-zo-heel-erg-actieve zomerborrel Lees meer Laatste nieuws Acties voor 2023, ga er maar eens goed voor zitten Acties voor 2023, ga er maar eens goed voor zitten Lees meer Laatste nieuws Artikel Gelderlander inzake Spoorzone / IG&D Artikel Gelderlander inzake Spoorzone / IG&D Lees meer Laatste nieuws Welke projecten lopen om de doelen te realiseren? Welke projecten lopen om de doelen te realiseren? Lees meer Laatste nieuws Ook gemeente Doetinchem is aan de slag Ook gemeente Doetinchem is aan de slag Lees meer Laatste nieuws De niet zo droge zomerborrel De niet zo droge zomerborrel Lees meer Laatste nieuws Doetinchem in bedrijf: op weg naar Toplocatie Oost Doetinchem in bedrijf: op weg naar Toplocatie Oost Lees meer Laatste nieuws Je ziet ze niet maar ze zijn er wel Je ziet ze niet maar ze zijn er wel Lees meer Laatste nieuws Regio deal, vaak in het nieuws maar wat is het? Regio deal, vaak in het nieuws maar wat is het? Lees meer Laatste nieuws Jeroen Nienhuis overleden Jeroen Nienhuis overleden Lees meer Laatste nieuws Doetinchemse economie versterken: Toplocatie Oost Doetinchemse economie versterken: Toplocatie Oost Lees meer Laatste nieuws Toplocatie Oost: pijler versterken arbeidsmarkt Toplocatie Oost: pijler versterken arbeidsmarkt Lees meer Laatste nieuws Dit zijn de deelnemers aan onze beursvloer! Dit zijn de deelnemers aan onze beursvloer! Lees meer Laatste nieuws Wij gingen samen d'ran! Wij gingen samen d'ran! Lees meer Laatste nieuws Bijeenkomst Cybercriminaliteit Bijeenkomst Cybercriminaliteit Terugblik Lees meer Laatste nieuws Uitnodiging Bijeenkomst Circulaire Economie voor ondernemers Uitnodiging Bijeenkomst Circulaire Economie voor ondernemers Lees meer Laatste nieuws Ondanks gebrek aan zon een mooie opbrengst! Ondanks gebrek aan zon een mooie opbrengst! Lees meer Laatste nieuws Toplocatie Oost: 'Maken we werk van'-campagne Toplocatie Oost: 'Maken we werk van'-campagne Lees meer Laatste nieuws foto's van de Algemene Leden Verzameling van 29 november foto's van de Algemene Leden Verzameling van 29 november Lees meer Laatste nieuws Terugblik 2023 - Nieuwjaarswens 2024 Terugblik 2023 - Nieuwjaarswens 2024 een brief van onze voorzitter Lees meer Laatste nieuws Inspraak Spoorzone Inspraak Spoorzone Lees meer Laatste nieuws Zienswijze Mobiliteitsplan Doetinchem 2036 ingediend Zienswijze Mobiliteitsplan Doetinchem 2036 ingediend Lees meer Laatste nieuws Meld je aan voor de nieuwjaarsbijeenkomst! Meld je aan voor de nieuwjaarsbijeenkomst! Lees meer Laatste nieuws Das war Wunderbar! Das war Wunderbar! Lees meer Laatste nieuws Strik erom! Wat een mooie meetingMATCH bij Sligro! Strik erom! Wat een mooie meetingMATCH bij Sligro! Lees meer