IG&D Doetinchem

Login

Nieuwe leden

Oasem Media & Events

Onder de naam Oasem (adem in het Achterhoeks en klinkt als awesome) vertaalt Wim Maatman voor bedrijven in instellingen formele boodschappen in een nieuwswaardige, boeiende of ludieke vorm. Hoe dat zit? Dat vertelt ‘ie zelf…

Samen met partners
“Het nieuwswaardige, boeiende of ludieke kan een bijeenkomst zijn, een film, een guerrilla campagne, een talkshow, musical, beursstand, sketch of een themafeest op een toplocatie. Ik werk daarin graag samen met Hans-Peter Helder en Patrick Spoel, maar vaak ook met andere partners in mijn netwerk.”

Lees meer...

SJ Coaching & Recruitment

“Pas als iemand terecht is gekomen op een plek waar hij of zij echt gelukkig is, is voor mij een traject afgerond.” Aan het woord is arbeidscoach Simone Jansen. Zij begeleidt mensen om weer met plezier naar hun werk te gaan. Haar overtuiging? Dat een medewerker die weer met plezier aan het werk is, een win-win situatie oplevert voor zowel hem/haarzelf als het bedrijf.

Lees meer...

Agelink Uitvaartzorg

Een uitvaartbedrijf met een gevestigde naam en een lang bestaansrecht. Dát is Agelink Uitvaartzorg uit Doetinchem. Directeur Erik Pubben is de vierde generatie in het familiebedrijf. Hij weet precies waar Agelink deze reputatie aan te danken heeft: “Het zijn de mensen die het hier doen.”


Opgegroeid
Voor 35-jarige Erik Pubben was het haast vanzelfsprekend dat hij ooit aan het roer zou staan van het familiebedrijf. Zijn overgrootvader startte het bedrijf in 1948, als R.K. Begrafenisonderneming ‘Doetinchem en Omstreken’. Toen deze Willem Agelink in 1966 plotseling overleed, nam zoon Gerard het bedrijf over. In 1986 kreeg het bedrijf dochter Karin en haar man als eigenaar. De ouders van Erik Pubben dus. “Ik ben letterlijk met dit bedrijf opgegroeid. Vroeger woonden we zelfs naast het bedrijf. Als ik mijn fiets moest pakken, kwam ik door de werkplaats.”

Lees meer...

Monique Schleicher

Passie voor mens en organisatie

‘Hoe wil ik verder met mijn loopbaan?’ Al heel wat mensen zijn in de afgelopen drie jaar over die vraag met loopbaancoach Monique Schleicher in gesprek gegaan. Omdat zij met een reorganisatie te maken kregen, met outplacement of bijvoorbeeld omdat zij wilden ontdekken wat de wereld hen nog meer te bieden heeft. Maar ook hr-medewerkers, leidinggevenden en werkgevers zijn bij Monique Schleicher aan het juiste adres.

Lees meer...

Deurwaarderskantoor Achterhoek

Klanten die niet of slecht betalen, welke ondernemer heeft er niet mee te maken? Deurwaarderskantoor Achterhoek is een professioneel kantoor dat ondernemers van deze vervelende klusjes verlost. Het kantoor van gerechtsdeurwaarder Patrick Keurntjes heeft nog meer faciliteiten in huis.


Ruim 5,5 jaar geleden is Patrick Keurntjes zijn Deurwaarderskantoor Achterhoek (DWKA) gestart. Hij begon alleen, maar inmiddels telt het kantoor aan de Plantsoenstraat in Doetinchem vijf medewerkers. Keurntjes voegde onder meer twee gerechtsdeurwaarders toe aan zijn kantoor.

Lees meer...

Dofixit

Twee jonge ICT’ers die al tijdens hun opleiding zien waar behoeften liggen. Dat is het verhaal van het Doetinchemse ICT-bedrijf Dofixit. Sinds begin 2018 ondersteunen Bram Donderwinkel en Tim van der Maas ondernemers op ICT-gebied. “U zorgt voor de koffie, wij voor uw ICT”, luidt hun motto.
 
“Met Dofixit hebben we al een aardig verleden opgebouwd. We zijn namelijk al een paar jaar bezig. Aanvankelijk met alleen ICT thuishulp. Toen wij onze 3,5 jarige ICT-opleiding hadden afgerond, zijn we deze hulp ook aan bedrijven gaan bieden. Wij zagen namelijk dat veel bedrijven nog steeds niet slim werken met hun ICT”, vertelt Bram Donderwinkel. En daar wilde het tweetal verandering in brengen. “Wij helpen mkb-bedrijven efficiënter te werken door hun ICT vorm te geven, volgens de modernste normen. In feite ontzorgen wij drukke ondernemers op ICT-gebied.”

Lees meer...

De Bouwmeister

Rick Bouwmeister is sinds kort lid van de IG&D. Opgegroeid in Silvolde, nu woont hij in Doetinchem. Een kennismaking met deze 29-jarige ondernemer.


Meer dan studie
“Nadat ik mijn mbo-diploma Sport- en bewegingsmanager niveau 4 behaalde op het Graafschap College, ben ik gestart met de hbo-opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Waar ik elk studiejaar veel tijd moest steken in alle theorieën, ging de praktijk mij een stuk gemakkelijker af. Zo werd ik in het tweede jaar gevraagd voor de oprichting van de studievereniging voor de opleiding. Vervolgens heb ik dat studiejaar ook nog als bestuurslid communicatie mijn bijdrage geleverd.”

Lees meer...