IG&D Doetinchem

Login

Dofixit

Twee jonge ICT’ers die al tijdens hun opleiding zien waar behoeften liggen. Dat is het verhaal van het Doetinchemse ICT-bedrijf Dofixit. Sinds begin 2018 ondersteunen Bram Donderwinkel en Tim van der Maas ondernemers op ICT-gebied. “U zorgt voor de koffie, wij voor uw ICT”, luidt hun motto.
 
“Met Dofixit hebben we al een aardig verleden opgebouwd. We zijn namelijk al een paar jaar bezig. Aanvankelijk met alleen ICT thuishulp. Toen wij onze 3,5 jarige ICT-opleiding hadden afgerond, zijn we deze hulp ook aan bedrijven gaan bieden. Wij zagen namelijk dat veel bedrijven nog steeds niet slim werken met hun ICT”, vertelt Bram Donderwinkel. En daar wilde het tweetal verandering in brengen. “Wij helpen mkb-bedrijven efficiënter te werken door hun ICT vorm te geven, volgens de modernste normen. In feite ontzorgen wij drukke ondernemers op ICT-gebied.”

Nieuwste ICT-kennis in huis
Hoewel dit verhaal logisch klinkt, moeten Donderwinkel en van der Maas regelmatig de meerwaarde van hun werk uitleggen. “Wij gaan verder dan alleen systeembeheer”, benadrukt Donderwinkel, die vaak de vergelijking trekt met hoe de huidige werkende generatie tegenwoordig omgaat met telefoons en computers en hoe de generatie voor hen dat deed. “Dat is hetzelfde als met de moderne ICT-technieken. De nieuwe generatie is daar veel handiger in dan de huidige generatie. En stel je nu even voor dat wij hier bovenop ook nog eens een 3,5-jarige ICT-opleiding voor gevolgd hebben, waardoor wij ook nog eens de nieuwste ICT-kennis in huis hebben.”


 

Tijd besparen
En dat betekent bijvoorbeeld dat de specialisten van Dofixit ook meekijken en -denken op bedrijfsniveau. “Althans, waar mogelijk”, zegt Donderwinkel. “Door de ICT anders in te richten of door te attenderen op makkelijke manieren en bedrijfsprocessen in te richten, kunnen wij bij onze klanten vaak veel tijd en dus geld besparen.” Concreet bestaat het dienstenpakket van Dofixit uit systeembeheer, ICT security en webdesign / webhosting. “Wij komen graag bij bedrijven op de koffie. Ook bij leden van de IG&D die willen horen hoe een jonge nieuwe partij kijkt naar het ICT-vraagstuk, komen wij graag langs. Niet voor niets is ons motto: ‘U zorgt voor de koffie, wij voor de ICT’.”


Trots op projecten
Hoewel het ICT-bedrijf nog maar kort bestaat, hebben Donderwinkel en Van der Maas al mooie projecten op hun naam. “Wij zijn trots op onze projecten en samenwerkingen bij onze huidige klanten en willen graag meer bedrijven helpen”, zegt het tweetal dan ook tot besluit.

Dofixit
Bram Donderwinkel
Robert Schumanstraat 51
7007 HV Doetinchem
T: 06-37006966
E: b.donderwinkel@dofixit.nl
I: www.dofixit.nl

Social media:
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/dofixit/
Facebook: https://www.facebook.com/dofixit/