Administratiekantoor E.K.

Erna Kuiperij staat met haar administratiekantoor klaar voor zowel de startende zzp’er als voor de grote ondernemer die vooral wat extra ‘handjes’ in de administratie nodig heeft.

“Het zijn allebei totaal verschillende klanten, met totaal verschillende behoeften. Een ondernemer die net begint, ben ik vaak ook aan het opleiden. Grotere ondernemers krijgen regelmatig aanvullende verzoeken vanuit de accountant en leggen die bij mij neer. Ik vind het allebei gewoon leuk om te doen”, vertelt Erna Kuiperij vanuit haar kantoor aan huis. Dertig jaar werkte ze bij de BASF in Doetinchem; totdat het bedrijf werd verkocht en gesloten. Via het administratiekantoor van haar zusje en enkele banen ‘ernaast’ kwam Erna Kuiperij terecht in het zelfstandig ondernemerschap.

 

Mond-op-mond
“Kleine bedrijven hebben vaak iemand nodig die de administratie voor hen doet, maar kunnen of willen daarvoor niemand in dienst nemen. Dus dan sta ik voor ze klaar”, vervolgt Erna Kuiperij over haar Administratiekantoor E.K.. “De meeste klanten komen via de mond-op-mond-reclame. Zo ben ik ooit ook begonnen; via kennissen en bekenden. Ja, ik heb een website, maar meestal komt het via een warm contact.” De vragen die ze van kleinere bedrijven krijgt, zijn vaak specialistisch van aard. “Om die reden studeer ik nog steeds”, zegt Erna Kuiperij. “Ik heb een poosje geleden bijvoorbeeld een cursus in belastingrecht gedaan. Ook nu ben ik met een opleiding bezig, komende maand moet ik weer examen doen.”

 

Extra service
Met haar administratiekantoor biedt Erna Kuiperij ook nog ‘extra service’. “Startende ondernemers leer ik hoe je een administratie opbouwt en wat je met een auto moet doen. Maar ook hoe je jezelf moet verkopen en welke bank ze het beste kunnen nemen. Vaak beginnen ze vanuit loondienst. De Kamer van Koophandel weten ze wel te vinden, maar daarna komen ze toch in een heel andere wereld terecht.” Soms kloppen ondernemers-in-spé bij haar aan, nog voordat zij met hun bedrijf beginnen. Erna Kuiperij juicht het toe: “Je kunt wel een droom hebben. Maar als je ook een hypotheek hebt en kinderen, dan heb je toch ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Het ondernemerschap doe je niet zo even.” Van ‘uurtje factuurtje’ moet Erna Kuiperij in die situaties niets weten. “Daarvoor is het te leuk om te doen”, zegt ze ferm.

Langzaam groeien
Bij de IG&D wil ze vooral nieuwe mensen leren kennen en zoekt ze de gezelligheid. “Je bent er toch even uit en je leert heel andere dingen kennen, uit andere vakgebieden. Dat inspireert.” En de toekomst? Daar heeft ze wel ideeën over: “Zo doorgaan en langzaam doorgroeien. Nee, aan personeel zit ik niet echt te denken. Maar ik zou wel iemand willen vinden, waarmee ik samen verder kan bouwen.”

 

Administratiekantoor E.K.
Erna Kuiperij
Warnestraat 1
7011 MB Gaanderen

Deel deze pagina via: