In het kader van de Week van de Veiligheid organiseren IG&D Bedrijvig Doetinchem en Stichting Bedrijven Beveiliging Doetinchem (SBBD) op 10 oktober 2023 een bijeenkomst over Cybercriminaliteit.
Iedereen kent wel die beruchte mailtjes dat je een erfenis hebt van een Perzische prins, je moet alleen even klikken om ‘m op te eisen of een appje: “hOi Pap, ik heb een nieuwe telefoon en kun je even geld overmaken met spoed?” - daar trapt hopelijk niemand meer in.
Maar cybercriminaliteit gaat veel verder dan dat: zonder dat je het doorhebt, kunnen jouw website, jouw systemen of andere privacygevoelige informatie gehackt of gegijzeld worden. Soms kun je met grote sommen ransomware ervan afkomen maar de schade en gevolgen zijn dan al geschied. En moet je wel betalen überhaupt?
Ethisch hacker Erik Westhovens (bekend van onder andere het hacken van DigiD en het elektrisch patiënten dossier (EPD) vertelt je graag over zijn tijd als hacker en wat je kunt doen als je gehackt bent. Ondernemer Louw Fokkinga vertelt over zijn ervaring met een hack van hun Duitse vestiging door Russische hackers en Roy Baks praat je bij over wat jij kunt doen om te voorkomen dat het jouw organisatie overkomt.
En denk jij: och mijn collega’s en ik klikken niet zomaar op linkjes, of: wij zijn niet te hacken?
Kom dan vooral toch maar even langs bij onze bijeenkomst Cybercriminaliteit op 10 oktober 2023.
Programma:
20:00 uur Inloop met koffie en thee
20.15 uur Sprekers:
Louw Fokkinga, CIO Rensa Groep, ervaringsdeskundige
Ethisch hacker Erik Westhovens
Ing. Roy Baks, COO DLA ICT Groep BV, cyberdienst
21:30 uur Netwerkborrel
22:00 uur Einde
Locatie: Stadion De Vijverberg, Lijsterbeslaan 101A, Doetinchem
Aanmelden vóór 6 oktober
Leden van de IG&D melden zich aan via de app (introducees vermelden in het opmerkingenveld). Niet leden melden zich aan via dit aanmeldformulier >>
Deelname is gratis.
Ethisch hacker Erik Westhovens
=============
Cybercriminaliteit
Eén op de 5 bedrijven in Nederland wordt gehackt!
Phishing e-mails, CEO-fraude, cryptolockers (ransomware), op afstand te bedienen apparaten en DDOS aanvallen zijn aan de orde van de dag. De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar circa 60 tot 70 % van alle inbraken digitaal is. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven kwetsbaar.