IG&D Doetinchem

Login

Techniekdag!

Techniekdag
Ruim 1.500 jongeren bezoeken Techniekdag in Zelhem
 
Zaterdag 16 maart werd de Techniekdag Achterhoek georganiseerd op het bedrijventerrein van Polyketting/Intralox in Zelhem. Toen om 10.00 uur de deuren opengingen, was het al direct een drukte van belang. Techniek leeft in de Achterhoek! Want er kwamen maar liefst ruim 1.500 jongeren met hun begeleiders naar Zelhem. De Techniekdag kon zelfs rekenen op meer dan 5.000 bezoekers in totaal.

Techniekdag
Ruim 1.500 jongeren bezoeken Techniekdag in Zelhem
 
Zaterdag 16 maart werd de Techniekdag Achterhoek georganiseerd op het bedrijventerrein van Polyketting/Intralox in Zelhem. Toen om 10.00 uur de deuren opengingen, was het al direct een drukte van belang. Techniek leeft in de Achterhoek! Want er kwamen maar liefst ruim 1.500 jongeren met hun begeleiders naar Zelhem. De Techniekdag kon zelfs rekenen op meer dan 5.000 bezoekers in totaal. Voor meer lezen klik hier
 
Techniek is echt cool
Tijdens de Techniekdag worden jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar met doe-activiteiten enthousiast gemaakt voor een technische opleiding of een technisch beroep. In Zelhem konden zij bij 58 bedrijven en opleidingen zien en beleven dat techniek echt coolis.
 
Op de Techniekdag kon het allemaal!
Aan het eind van de dag verlieten de jonge techneuten het terrein met volle rugzakjes. Er viel namelijk een hoop te maken en te leren. Van virtual reality, robots en 3D printen tot een storing oplossen met een computer onder de motorkap van een auto. Maar ook konden de jongeren zelf een molentje of een lampje maken, smeden, proefjes doen met water en zelf rondrijden op een baggerkraantje.
 
Samen met regionaal bedrijfsleven
De Techniekdagen zijn een initiatief van VNO-NCW Achterhoek, de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt (Regio Achterhoek). De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen.
 
Noteer alvast: 21 september 2019
In 2020 komt de Techniekdag Achterhoek weer naar een andere gemeente. Op 21 september 2019 organiseren de partijen eerst, alweer voor de derde keer, een grensoverschrijdende Techniekdag. Dan zijn we te gast bij het Berufskolleg-West in Bocholt.
 
Wilt u op de hoogte blijven van de Techniekdagen? Kijk dan op www.techniekdag.nl.