IG&D Doetinchem

Login

Gemeente Doetinchem zegt Dankjewel! tegen ondernemers

Wethouder Maureen Sluiter heeft vandaag samen met Marleen van Bohemen van de Provincie Gelderland de EER Dankjeweltaart uitgereikt aan de heer Luc Holtslag van KIM Apparatenbouw BV. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.


Het bezoeken van KIM Apparatenbouw BV is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

De keuze voor KIM Apparatenbouw BV zit hem in het feit dat dit MKB-bedrijf een baanbrekende positie heeft op het gebied van innovatie, opleiden van personeel, MVO-ondernemen en duurzaamheid. Doetinchem is trots op dit bedrijf.


De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio’s.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

In mei is er een Internationale conferentie gehouden en gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken o.a. op het thema duurzaamheid. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.


Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.