Week van de Mobiliteit: 16 april tot en met 20 april 2018

Hoe wendbaar is jouw organisatie?
Beweging maakt fit, dit geldt zeker ook voor je loopbaan. Want mobiliteit op de arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker. Het ACE netwerk Arnhem/Achterhoek/ Liemers maakt zich sterk om de wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot en met 20 april, maken ze dit tastbaar en concreet. Met allerhande activiteiten, gericht op het verbinden en bewegen van mensen en organisaties: werkervaring opdoen op een andere werkplek, workshops, een arbeidsmarkt en een afsluitend symposium. Zo maakt ACE regionale werkgevers en hun medewerkers bewuster van de kansen die intersectorale mobiliteit biedt. En geeft daarmee een extra impuls aan de regionale arbeidsmarkt.

Voor één dag een andere baan
Eén van de belangrijkste activiteiten tijdens de Week van de Mobiliteit is de ‘banenuitwisseling’. Tientallen bedrijven bieden voor één dag een werkplek, zodat medewerkers een kijkje in de keuken krijgen bij een ander bedrijf of in een andere functie. Die uitwisseling inspireert, vergroot het eigen netwerk en helpt om in beweging te komen. Naast de banenuitwisseling zijn er de hele week op diverse locaties workshops over actuele onderwerpen zoals ‘LinkedIn-strategie’, “Mindfullness aan het werk”, ‘het pimpen van je cv’ en ‘het doelgericht inzetten van het ACE netwerk’.

Symposium
Op donderdag 19 april organiseert ACE bij gastheer CITO voor ACE-deelnemers een feestelijk symposium met alle ruimte voor netwerken en kennisuitwisseling. Een leuke en inspirerende manier om in beweging te komen. Zo is er bijvoorbeeld een arbeidsmarkt met een vacaturewand, een loopbaanspreekuur, een LinkedIn-hoek, een cv-check en een profielfotograaf. Keynote spreker Hans Zomer neemt bezoekers mee in een interactieve kennissessie over zelfsturing, kansen pakken en in beweging komen.

Exclusief voor leden
Het doel is om werknemer en werkgever te motiveren, te laten ervaren en te inspireren. Eén week om iedereen de kans te geven om mee te doen en de (meer)waarde van ACE te laten ervaren. Deelname aan de Week van de Mobiliteit is daarom exclusief en gratis voor de leden van het ACE Netwerk. Bent u nog geen lid, maar wilt u er toch graag bij zijn? Neem dan direct contact met ons op via admin@weekvandemobiliteit.nl. We vertellen u er graag alles over.

ACE netwerk
ACE Arnhem/Achterhoek/Liemers is een onafhankelijk intersectoraal HR-platform voor werkgevers, dienstverleners en medewerkers. Het is gericht op winst voor iedereen. Voor de werkgever is de winst een hoger rendement door lagere kosten bijvoorbeeld bij outplacement-, loopbaantrajecten, wervingskosten en verzuim. Medewerkers krijgen perspectief op ander werk in de regio èn een zachte landing binnen een betrokken netwerk. Kwalitatief levert het werkgevers en HR-professionals actuele kennis van wet- en regelgeving, praktische kennis en ervaring op HR-gebied. Het ACE netwerk is een stichting zonder winstoogmerk en heeft samenwerkingspartners binnen de publieke en private sector.

Deel deze pagina via: