Fitland Doetinchem

In de voormalige autogarage van Hoegen-Dijkhof aan de Keppelseweg in Doetinchem zit tegenwoordig Fitland. Voor wie er voor het eerst binnenkomt: dé grote verrassing. “Ruim opgezet, voor jong en oud, goede faciliteiten en mega-groot”, is wat Jeroen Reintjes en Wendy Timmer regelmatig horen.

Hoewel het pas maandagochtend is, wordt er in de sportschool al volop getraind. “We zijn ook al vanaf 7.00 uur open. Op woensdagochtend hebben we zelfs ontbijtfitness voor ondernemers. Een mooie combinatie tussen sporten, ontbijten én netwerken”, zegt Wendy Timmer. Zij is bij Fitland specialist in bedrijfsfitness. Als ook vestigingsmanager Jeroen Reintjes aanschuift, vertelt het tweetal honderduit. Over de vele mogelijkheden bijvoorbeeld. “Wij zijn een sportschool voor iedereen, van jong tot oud.”

Partner in vitaliteitsbeleid
Het aanbod van Fitland voor organisaties en hun medewerkers is landelijk gebundeld in de afdeling Business & Health; dé partner voor bedrijven in hun vitaliteitsbeleid.
“Er zijn hier in Doetinchem zelfs als werkgevers die samen met hun medewerkers een uurtje per week komen sporten. Super mooi initiatief”, aldus Timmer. “De ruime openingstijden vanaf 7.00 uur zijn natuurlijk ook ideaal. Je kunt dus zelfs sporten voordat je naar je werk gaat. Factor tijd kan zo vroeg in de ochtend geen issue zijn.” Al erkent ze: “Je moet wel de discipline hebben, een knop omzetten.”

Duurzame inzetbaarheid
Voor werknemers van bedrijven kan een fitness lidmaatschap een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn. En: bedrijfsfitness is vaak belastingtechnisch gunstig. Maar bovenal draagt bedrijfsfitness bij aan de ‘duurzame inzetbaarheid’ van werknemers. “Dus het langer fit houden van medewerkers. Daar heeft zowel het bedrijf als de medewerker baat bij”, vervolgt Timmer. “Wat helpt, is als sport, gezondheid en fitheid ook hoog in de organisatie gedragen wordt. Een kleine bijdrage door de werkgever maakt het voor medewerkers nog laagdrempeliger om gebruik te maken van het sportaanbod.”

Journeys
Daarnaast zijn groepsfitness, Indoor Cycling en bijvoorbeeld yogalessen bij Fitland Doetinchem mogelijk. “We werken hier ook met begeleidingstrajecten”, vertelt Reintjes, die zelf al een heel sportverleden heeft. Jarenlang was hij fysiek trainer bij FC Twente. Hij trainde vanaf de E-tjes tot aan de Beloften. Daarnaast volgde hij drie sportopleidingen. Het tweetal vertelt dat de begeleidingstrajecten bedoeld zijn om mensen zelf te leren trainen. “Gedurende 52 weken maken deelnemers als het ware een reis. We noemen het niet voor niets ‘journeys’. Er zijn vier varianten: fit, shape, active en muscle. Het verschil met de reguliere fitness is dat onze trajecten veel meer gericht zijn op functionele training. Als je iedere keer hetzelfde rondje doet, wordt het vanzelf saai, bij onze functionele trainingen wordt veel gebruik gemaakt van losse materialen. Zoals kettlebells, medicine ball en bijvoorbeeld core bags. Een journey is leuk én functioneel. Het is praktisch trainen. Daar onderscheiden we ons zeker in.”

Luxe spa
Onder het dak van Fitland zijn eveneens een diëtist en fysiotherapiepraktijk gevestigd. En dat niet alleen, zeggen Reintjes en Timmer. “Wat veel mensen niet weten, is dat we hier ook een grote, luxe spa hebben. Als je het over inspannen en ontspannen hebt, zijn de Finse sauna, Turks stoombad en de jacuzzi absoluut het toetje.”


Wie het graag met eigen ogen komt beleven, kan bij vestigingsmanager Reintjes aankloppen. “Iedereen mag hier een kijkje komen nemen”, laat hij weten. En over de toekomst zegt hij: “We willen Fitland meer laten zien op lokale evenementen.” Timmer vult tot besluit aan: “Ondernemers en werknemers stimuleren we bovendien om hier te komen sporten.” Voor werkgevers heeft ze alvast een concrete tip voor het einde van het jaar: “Hoe leuk is het om eens niet die fles wijn cadeau te geven aan je werknemers, maar een (bijdrage) op een bedrijfsfitness lidmaatschap. Dan geef je je medewerkers bovendien iets voor hun gezondheid.”

Fitland Doetinchem
Jeroen Reintjes
Keppelseweg 26
7001 CG Doetinchem
M: 06 - 44 037 030
E: jeroen.reintjes@fitland.nl
W: www.fitland.nl

Deel deze pagina via: