IG&D Doetinchem

Login

Werkzaamheden aan de Terborgseweg in Doetinchem tussen de Oostelijke Randweg en de Raadhuisstraat.

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek BV start, in opdracht van de gemeente Doetinchem, met werkzaamheden aan de Terborgseweg in Doetinchem tussen de Oostelijke Randweg en de Raadhuisstraat. De werkzaamheden starten vanaf 3 september aanstaande, direct na de stadsfeesten. Naar verwachting is de weg in de zomer van 2019 gereed.

PLANNING
Om ervoor te zorgen dat bewoners en winkels gedurende de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijven, wordt het werk in fases uitgevoerd. Fase 1 is de “Stationszijde”, fase 2, “Centrumzijde” en fase 3 het “Middendeel”. Gedurende de hele uitvoeringsperiode blijft de Terborgseweg toegankelijk voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers). Tijdens de werkzaamheden houden we rekening met de aan de Terborgseweg gevestigde winkels en dienstverleners. Zij blijven zoveel mogelijk bereikbaar voor autoverkeer. Volgt u hiervoor de aanwijzingen op de omleidingsborden ter plaatse.

Fase 1 - Zuid - Stationszijde (Oostelijke Randweg - Emmastraat): week 36 - week 46
Fase 1 - NUTS - Stationszijde (Oostelijke Randweg - Emmastraat): week 39 - week 40
Fase 1 - Noord - Stationszijde (Oostelijke Randweg -Emmastraat): week 46 - week 51


Fase 2 - Zuid - Centrumzijde (Pr. Hendrikstraat - Raadhuisstraat): week 40 - week 51
Fase 2 - NUTS Zuid - Centrumzijde (Pr. Hendrikstraat - Raadhuisstraat): week 41 - week 44
Fase 2 - Noord - Centrumzijde (Pr. Hendrikstraat - Raadhuisstraat): week 02 - week 13
Fase 2 - NUTS Noord - Centrumzijde (Pr. Hendrikstraat - Raadhuisstraat): week 03 - week 04


Fase 3 - NUTS Zuid - Middendeel (Emmastraat - Pr. Hendrikstraat): week 45 - week 51
Fase 3 - NUTS Noord - Middendeel (Emmastraat - Pr. Hendrikstraat): week 02 - week 06
Fase 3 - Zuid - Middendeel (Emmastraat - Pr. Hendrikstraat): week 07 - week 18
Fase 3 - Noord - Middendeel (Emmastraat - Pr. Hendrikstraat): week 18 - week 25

VOLLEDIGE WEGAFSLUITING FASE 1 “STATIONSZIJDE”
Vanaf maandag 3 september starten de werkzaamheden aan de eerste fase ‘Stationszijde’ (zie de bijlage bij deze brief). Vanaf dinsdag 4 september wordt dit deel van de Terborgseweg gedurende een periode van circa 12 weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Door middel van omleidingsborden wordt het verkeer in goede banen geleid. Fietsers en voetgangers kunnen hun weg vervolgen door het volgens van de omleidingsborden. Winkels die gevestigd zijn aan de Terborgseweg en aanwonenden blijven bereikbaar.


Deze volledige afsluiting is noodzakelijk vanwege de veiligheid van de weggebruikers en onze medewerkers. Het is niet mogelijk om de dit deel van de Terborgseweg tijdens de uitvoering gedeeltelijk open te houden, onder andere vanwege ruimtegebruik. Daarnaast zouden de werkzaamheden bij een gefaseerde uitvoering veel langere tijd in beslag nemen. Daarom is ervoor gekozen de kruising helemaal af te sluiten en in één keer aan te pakken. Zo blijft de doorlooptijd van de werkzaamheden zo kort als mogelijk is. Tijdens de werkzaamheden aan de fases 2 en 3, is de Terborgseweg steeds gedeeltelijk afgesloten zodat verkeer doorgang kan vinden. Hierover informeren wij u voor aanvang van de werkzaamheden.


VUILNISOPHAALDAGEN
Op de vuilnis ophaaldagen kunt u uw afvalcontainer gewoon op de gebruikelijke locatie aan de weg zetten. Onze medewerkers rijden deze op het moment van aankomst naar de juiste locatie en terug. Het helpt ons wel wanneer de afvalcontainers zoveel mogelijk in groepen bij elkaar worden geplaats.


(ZWARE) BOODSCHAPPEN
Indien u slecht ter been bent of moeite heeft om uw boodschappen tijdens de afsluiting naar uw woning te brengen, kunt u tijdens onze werktijden een medewerker van Dusseldorp aanspreken. Zij zullen de boodschappen dan voor u naar binnen dragen.


VOOR UW VEILIGHEID
Uiteraard wordt aan uw veiligheid gedacht door omleidingen, waarschuwingen en afzettingen. Neemt u deze in acht. Betreding van het werkterrein is niet toegestaan, tenzij anders overeengekomen met Dusseldorp. Hulpdiensten zijn op de hoogte van onze werkzaamheden en wijzigingen ten behoeve van de bereikbaarheid.


MEER WETEN?
Meer informatie over de werkzaamheden aan de Terborgseweg, vindt u op www.doetinchem.nl/terborgseweg. Hier vindt u ook alle gedetailleerde tekeningen. Tevens verschijnt regelmatig actuele informatie op de gemeentepagina in het Doetinchems Vizier. Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Dan kunt u terecht bij Inge Speldenbrink. U bereikt haar op telefoonnummer 06-10299059 of via i.speldenbrink@dusseldorp.nu. Inge is ook iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur aanwezig in het informatiecentrum aan de Rivierstraat 3 (achter restaurant IJsselkade) waar u zonder afspraak terecht kunt met vragen of opmerkingen.