IG&D Doetinchem

Login

Verhoeve & Faber

Met ruim 160 jaar ervaring timmert het ingenieurs- en adviesbureau Verhoeve & Faber flink aan de weg. Of het nu gaat om de herinrichting van een buitenterrein, de aanleg van een rotonde of de reconstructie van een heel dorp, de specialisten het Achterhoekse bureau staan steevast ‘dicht op de klant’.

“Doordat wij onze wortels in de aannemerij hebben, weten wij in veel sectoren de weg. Dat maakt ons anders dan anders”, stelt Sjoerd Verhoeve.

Sinds kort is zijn bureau weer aangesloten bij de IG&D. “Wij zijn weer in Doetinchem gevestigd, dat is één reden. Maar belangrijker is dat wij het belangrijk vinden om mee te participeren in lokale betrokkenheid. We willen weten wat er speelt in de stad en regio.” Samen met Bas Hunting runt hij het familiebedrijf, dat van oorsprong een aannemingsbedrijf was. Maar sinds de verkoop van die tak van sport in 2011 richt Verhoeve zich volledig op de ingenieurs- en advieskant. Een paar voorbeelden passeren de revue: “Wij zijn op dit moment betrokken bij de ontwikkeling van het immense saunacomplex Thermen Berendonck in Wijchen. Maar ook hebben we voor alle 66 locaties van uitvaartorganisatie Monuta in kaart gebracht hoe de buitenterreinen er exact bij liggen.” 

Passend ontwerp
Samengevat richt het bureau zich op de civiele techniek en aanverwante vakgebieden. Dit kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van een particuliere bedrijvenlocatie zijn. Of een adviesproject voor een MKB-bedrijf, overheidsinstantie of een aannemer in de grond-, weg- en waterbouw. “Vaak verzorgen wij het ontwerp en maken wij de tekeningen en bestekken. Zoals voor de aanleg en reconstructies van boven- en ondergrondse infrastructuur. Denk aan riolering, verharding, waterbouwkundige en cultuurtechnische projecten. Wij brengen advies uit en verwerken die in het ontwerp, maar we beramen bijvoorbeeld ook de kosten en begeleiden eventueel de uitvoering. In overleg met de opdrachtgever zetten wij onze kennis in om voor iedere uitdaging een passend ontwerp te maken”, aldus Sjoerd Verhoeve.

Praktisch
En die aanpak zorgt ervoor dat het bureau nog altijd groeit. Verhoeve: “Toch is onze ambitie niet om tot de grotere jongens te gaan behoren. Wij vinden het belangrijk om kort op de klanten te blijven. Dat we bijvoorbeeld 24 uur per dag bereikbaar zijn.” Nog een kenmerk van het bureau: de praktische manier van werken. “Dat zijn we nog gewend vanuit de aannemerij. Mijn familie is 160 jaar geleden begonnen als stratenmaker. In al die jaren zijn wij op heel veel plekken actief geweest. Daar plukken we nog steeds de vruchten van; namelijk dat we raakvlakken met veel verschillende sectoren en klantgroepen hebben. Dus niet alleen met de civiele wereld of alleen de overheidswereld, maar eigenlijk met alle sectoren.”


Total Location Control
Meer voorbeelden passeren de revue. Projecten in het hotelwezen bijvoorbeeld. Of het huidige project voor de gemeente Duiven, om tot een herinrichting van een deel het dorp Groessen te komen. Waar Sjoerd Verhoeve echt trots op is? “Laat ik dan een recent voorbeeld noemen. Voor Monuta hebben we een tool ontwikkeld om de buitenterreinen goed te kunnen monitoren, de Total Location Control (TLC). Een unieke tool in onze wereld, waar bedrijven met meerdere locaties profijt van kunnen hebben. Er kan daarmee gestuurd worden op informatie in plaats van op intuïtie.” In 2018 sleepte het bureau met deze ontwikkeling zelfs een Europese innovatie subsidie in de wacht.

Meer zien van Verhoeve & Faber? SBS6 maakte een item dat nu op YouTube te zien is.


Verhoeve & Faber
Hanzestraat 13
7006 RH Doetinchem


T +31 315 84 36 50
E info@venf.com
I www.venf.com


LinkedIn
https://www.linkedin.com/company/verhoeve-&-faber/about/ 


Facebook
https://www.facebook.com/verhoeveenfaber