IG&D Doetinchem

Login

SJ Coaching & Recruitment

“Pas als iemand terecht is gekomen op een plek waar hij of zij echt gelukkig is, is voor mij een traject afgerond.” Aan het woord is arbeidscoach Simone Jansen. Zij begeleidt mensen om weer met plezier naar hun werk te gaan. Haar overtuiging? Dat een medewerker die weer met plezier aan het werk is, een win-win situatie oplevert voor zowel hem/haarzelf als het bedrijf.

Regie nemen
“Als iemand bij mij komt, zeg ik altijd: ‘Dat jij nu hier zit, betekent dat jij de regie op je eigen leven wilt’. Dat is precies wat ik ook op mijzelf toepas; als ik dit werk morgen niet meer leuk vind, stop ik meteen.” Maar zover is het nog lang niet, als het aan Simone Jansen ligt. Ooit dacht ze in de modewereld terecht te komen, maar het werd het personeelswezen. Sinds 2014 als zelfstandig arbeidscoach. “Toen ik anderhalf jaar geleden het huurcontract voor dit kantoor tekende en ik wist dat ik er drie jaar aan vast zou zitten, dacht ik nog: ‘Oh, dat is wel erg lang’. Maar de tijd vliegt voorbij, er komen ook zoveel mooie dingen op mijn pad.”

Teams coachen
Het verhaal van Simone begint eigenlijk al als ze een jaar of twintig is. Ze had geen idee wat ze na haar studie Mode & Kleding wilde doen en vond werk als secretaresse op de afdeling personeelszaken van uitgever Elsevier. Lachend: “Het kantoor waar ik nu dus mijn eigen bedrijf heb!” Al snel merkte ze dat werk op personeelgebied haar trok. Na zeven jaar stapte ze over naar de uitzendbranche en begon ze aan de opleiding personeelsmanagement. “Ik kwam in een op-en-top commerciële wereld. Ook dat heb ik met veel plezier gedaan, maar na zeven jaar wilde ik toch ook een andere wereld leren kennen”, vertelt de Achterhoekse. Dat werd Sensire. Ze werd er manager thuishulp. “Er waren veel raakvlakken met mijn eerdere werk op personeelsgebied. Ik heb er op verschillende plekken gezeten, op een goed moment kreeg ik de vraag of ik teams wilde gaan coachen. Die ervaring komt mij nu goed van pas!”

Werving & selectie
Na zes jaar was Simone Jansen toe aan wat anders. Ze was door alle veranderingen al een tijdje boventallig, dus kreeg ze de kans om aan het outplacementtraject deel te nemen. Het bleek het grote keerpunt. Simone Jansen vervolgt: “Toen de coach mij vroeg wat ik wilde gaan doen, antwoordde ik: ‘Hetzelfde als wat jij doet.’” Binnen drie maanden was ze voor zichzelf begonnen. “Ik wist dat ik weer met mensen wilde werken en tijdens de periode in de uitzendbranche haalde ik veel voldoening uit het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek.” Als ZP’er startte ze als loopbaancoach, maar al snel kwam daar werving & selectie bij. “Dat doe ik wel echt op mijn eigen manier”, benadrukt ze. “Ik selecteer mensen niet op opleiding, maar op persoon, ervaring, talent en kwaliteiten. Ik wil mensen eerst leren kennen, liefst zelfs op de werkvloer. Van daaruit zet ik de werving & selectie op.”

Vooral een arbeidscoach
Toen Simone Jansen de vraag kreeg of ze een outplacementtraject kon verzorgen, greep ze ook die kans. En een tijdje later voegde ze tweede spoortrajecten aan haar pakket toe. “Ook dat kwam als een logische uitbreiding op mijn pad. Eigenlijk kreeg ik toen het besef dat ik veel meer een arbeidscoach ben dan een loopbaancoach. Mijn kracht is het begeleiden van mensen en ze in hun kracht zetten.” Met een brede grijns voegt ze er snel aan toe: “Vraag mij alleen niet om beleidsstukken te schrijven, daar word ik niet happy van!” Haar aanpak omschrijft de arbeidscoach als ‘natuurlijk’. “Dat is ook wat ik vaak terug hoor. Ik houd mensen op een natuurlijke manier een spiegel voor. Als we tijdens het kennismakingsgesprek geen ‘klik’ hebben, dan werkt het niet. Dat zeg ik altijd heel eerlijk: ‘Bij twijfel, niet doen.’”

Werkgeluk
Simone Jansen herinnert zich nog goed dat de partner van haar allereerste klant haar eens belde. “Haar echtgenoot sliep sinds lange tijd weer goed. Dat voelde als een enorm compliment.” Inmiddels kijkt ze terug op heel wat bijzondere ervaringen. “Een klant stuurde na een jaar een e-mail. Ze had besloten om zonder partner moeder te worden, ze was zelfs al zwanger. Zo leuk dat mensen na een jaar nog laten weten hoe het met ze gaat, maar ook om te horen dat het traject tot nog meer heeft geleid dan werkgeluk.” Toch draait het voor Simone Jansen vooral om geluk in het werk. “Ik ben ervan overtuigd dat als mensen op hun werk niet lekker in hun vel zitten, ze zich moeten gaan beseffen dat het tijd is voor verandering. Zij moeten de regie over hun eigen leven gaan pakken.”

Wie goed doet…
Bij trajecten maakt Simone Jansen geregeld gebruik van online testen (gevalideerd), om zo meer over iemand te weten te komen. Ook geeft ze mensen oefeningen mee. Ze heeft daarvoor zelfs een eigen werkboek ontwikkeld. Daarnaast haalt ze inspiratie uit samenwerking. Niet vreemd dus dat ze haar kantoor met nog drie anderen huurt. “Twee van ons doen iets heel anders. Ik verzamel graag mensen om mij heen, zie niemand als concurrent. Zie waar dat toe heeft geleid!” Ze gelooft dan ook heilig in het spreekwoordelijke ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. “Van dat pad wijk ik voorlopig niet meer af”, aldus de arbeidscoach tot besluit.

SJ Coaching & Recruitment
Simone Jansen
Hanzestraat 33
7006 RH Doetinchem
T: (06) 22 40 68 32
E: info@coachenrecruiter.nl
W: www.coachenrecruiter.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn