IG&D Doetinchem

Login

De AVG voor ondernemers en bedrijven

Nog een paar weken, op 25 mei, en dan is de nieuwe Europese privacywet een feit. 

Branches en MKB-Nederland zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met voorlichting en het ontwikkelen van tools om ondernemers te helpen grip te krijgen op de AVG. Maar nog steeds is het een zoektocht voor veel bedrijven en organisaties. Met het oog hierop hebben we nuttige links en informatie over de AVG gebundeld voor ondernemers op een speciale pagina.

Mkb worstelt met maatregelen AVG
Meer dan zeven op de tien mkb-bedrijven zijn niet klaar met de maatregelen voor de nieuwe Europese privacywetgeving waar ze over een maand aan moeten voldoen. Dat blijkt uit een recent gehouden peiling van MKB Servicedesk onder 2800 bedrijven. Opvallend is volgens MKB-Nederland dat ruim 77 procent van de ondervraagde ondernemers de voorlichting door de overheid slecht tot zelfs heel slecht noemt. Volgens directeur Leendert-Jan Visser is dat zorgelijk, maar ook niet verrassend.

>> Lees hier meer

 

Privacy voor iedereen, ook voor ondernemers!
Kleine en middelgrote bedrijven worstelen met de nieuwe privacywet AVG, die nog niet af is maar waaraan ze op 25 mei wel geacht worden te voldoen. Erger nog is het UBO-register, dat helemaal geen rekening houdt met de privacy van ondernemers.

Lees de blog van directeur Leendert