IG&D Doetinchem

Login

Jubilerende familie Verhoeve schenkt Europa's oudst werkende asfaltmachine aan nieuw wegenbouwmuseum.

De Achterhoekse familie Verhoeve zit dit jaar 160 jaar in het vak. Op 26 februari 2019 om precies te zijn. Begonnen als stratenmaker en anno 2019 is Verhoeve & Faber een florerend ingenieurs- en adviesbureau.


Om dit te vieren heeft de familie een antieke wals en asfaltmachine geschonken aan het nieuwe wegenbouw museum: Bouwmachines van Toen, in Vinkel. Met name de asfaltmachine is zeer speciaal, zegt Sjoerd Verhoeve. Het is de oudst werkende asfaltmachine, zeker in Europa. De fabrikant Ammann zou deze erg graag in bezit willen hebben, maar wij gaven als familie de voorkeur aan het nieuwe museum Bouwmachines van Toen.

Deze mensen hebben hun nek  uitgestoken, om  na de sluiting van het Weg- en Bouwmuseum in Harderwijk, Nederlands bouwerfgoed een mooi onderkomen te bieden. Een nieuwe locatie, een nieuw museum en evenementen met werkende bouwmachines, waar de geschiedenis van het grond-weg- en waterbouwmaterieel tot leven komt; een belevenis voor jong en oud, een unieke locatie voor de liefhebber en een uitdagende omgeving voor vrijwilligers.


Sjoerd Verhoeve: “Volgend jaar opent het museum haar deuren en ik weet zeker dat ik samen met mijn kinderen en zakelijke relaties met trots regelmatig Vinkel zal gaan bezoeken”.

Ledenbijeenkomsten
Bedrijfsbezoek donderdag 19 maart 2020
Algemene ledenvergadering dinsdag 19 mei 2020
Algemene ledenvergadering. dinsdag 19 mei 2020
Haring Party donderdag 18 juni 2020
Vakantieborrel woensdag 15 juli 2020
Ledenbijeenkomst en wildbuffet. dinsdag 17 november 2020