IG&D Doetinchem

Login

Fontein Personeel

Uitzenden, werving & selectie en organisatieadvies. Zo omschrijft ‘mensenmens’ Wim Fontein in kort bestek zijn werk. Sinds twee jaar zit hij in het vak. “Het groeit ontzettend”, zegt hij niet zonder trots.

“’Jij kunt dit wel’, werd tegen mij gezegd. Ruim twee jaar geleden alweer. Ik had jarenlang in medialand gewerkt, maar zag dat het minder werd. Dan ga je toch nadenken.” Zo begint Wim Fontein zijn verhaal over Fontein Personeel. In dat denkproces passeerden allerlei vragen de revue. Wat heeft de arbeidsmarkt nodig? Wat hebben bedrijven nodig? Wim Fontein gaat verder: “Ik vind het prachtig om bij bedrijven te komen. Het liefst krijg ik in een bedrijf een rondleiding. Ik wil de sfeer proeven, weten hoe met de mensen in dat bedrijf wordt omgegaan. Prachtig vind ik dat. Eigenlijk was de keuze om voor mezelf te beginnen snel gemaakt.”

Arbeidsmigrant
Met Fontein Personeel focust Wim Fontein zich op het uitzenden in met name productiewerk. Het gros van het personeel is arbeidsmigrant. “Want”, geeft de personeelsman aan, “wat er niet is, moet je opzoeken.” Zo heeft hij in Polen en Spanje een recruiter. Veel medewerkers komen uit die landen, maar ook uit bijvoorbeeld Slowakije. “Uit Spanje komen veelal de echte vakmensen. Op dit moment heb ik een pilot lopen om deze Spanjaarden te plaatsen bij bedrijven waar die handige handjes heel goed bruikbaar zijn, de timmerbedrijven bijvoorbeeld.” Daarbij is de personeelsman wel kritisch. Zowel richting de uit te zenden medewerkers als richting zijn opdrachtgevers: “Ik zoek kwaliteit. Als iemand zich vaak afmeldt, ben ik met die persoon snel klaar. En als bedrijven maar voor een dag of twee mensen zoeken, verwijs ik ze door. Het draait bij mij om de persoonlijke benadering. Ik zoek geen klanten, maar relaties.”

Persoonlijke benadering
Met de werving & selectie richt Wim Fontein zich vooral op administratieve functies en sales functies in de binnen- en buitendienst. Ook bij deze tak van sport ligt de nadruk op de persoonlijke benadering. Net zoals bij het uitzenden geldt ook hierbij dat Wim Fontein de meest kandidaten ‘via via’ vindt. “Het klinkt cliché, maar goede krachten trekken goede krachten aan. Het vertelt zich verder.” Al vindt Wim Fontein mensen ook via social media, jobboards of zij melden zichzelf via de website aan. “En als het nodig is, werk ik samen met collega-bureaus. Het gaat mij om de juiste persoon op de juiste plek. Met wie ik dat voor elkaar krijg, maakt mij niets uit.”


Het levert regelmatig verrassingen op. Met een brede lach zegt Wim Fontein: “Ik vraag standaard naar iemands hobby’s, want daar kun je heel veel uit opmaken. Het leidt er zelfs regelmatig toe dat mensen in een heel andere sector komen te werken. Neem nu een ICT’er die in zijn vrije tijd meubels maakt. Het kan maar zo zijn dat deze man heel gelukkig wordt in de werkplaats van een timmerman. Waarom niet?!”

Quickscan
Tot slot biedt Wim Fontein bedrijven organisatieadvies. Via een quickscan legt hij de vinger op de gevoelige plek. “Vaak zijn organisaties in de loop der jaren zo sterk gegroeid, dat het op een goed ogenblik niet meer loopt. De oorspronkelijke structuur werkt niet meer.” Zijn klanten hoeven niet te rekenen op dikke rapporten, de personeelsman houdt het graag zo simpel mogelijk. “Want”, zegt hij, “iedereen in de organisatie moet het snappen.” Aan de hand van, bij voorkeur 1-op-1 trainingen probeert hij die duidelijkheid voor elkaar te krijgen. Vaak zet hij daarvoor een gespecialiseerde trainer in. “Het gaat om vragen als: ‘Hoe zijn de processen ingedeeld?’, ‘Waar zitten de verbeterpunten?’. Daar trainen we vervolgens op.” 


Meer handige handjes
Terugkeer naar medialand zit er volgens Wim Fontein niet in. Het bedrijfsleven en de personeelswereld bevallen hem veel te goed. Wat hij van de toekomst verwacht? “Mijn ambitie is in ieder geval om het werk verder uit te bouwen. Meer handige handjes, meer functies vervullen met administratieve krachten en nog nadrukkelijker de focus leggen op binnen- en buitendienstfuncties”, aldus de personeelsman. “Bel mij dus gerust. Elk bedrijf is welkom; groot, klein, jong, oud.” En grijnzend: “Ik zit ook nog eens aan de goedkope kant van het inlenerstarief.”