IG&D Doetinchem

Login

Enteetwee

Enteetwee is een school waar Nederlanders die moeite hebben met de Nederlandse taal én nieuwkomers Nederlands kunnen leren. De school beschikt over het Blik op Werk keurmerk en is lid van de NRTO.

Gemeenten hebben zich deze maand teruggetrokken uit de afspraken die er zijn ten aanzien van het onderwijs aan laaggeletterden. Te veel bureaucratie en te weinig resultaat. Dat kan en moet anders. Enteetwee wil graag het onderwijs aan deze doelgroep een nieuwe impuls geven.

Enteetwee zoekt zes á tien Nederlandstaligen die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij kunnen vanaf 1 september 2020 tot aan de zomervakantie 2021 gratis meedoen aan onze lessen. Wij menen voor deze groep een goed aanbod te hebben: samen met nieuwkomers die de Nederlandse taal nog in het geheel moeten leren kunnen zij werken aan taalverhoging. Wij bieden dit gratis aan omdat wij graag willen laten zien dat beide partijen, de nieuwkomer en de Nederlander die moeite heeft met de taal, elkaar kunnen helpen en zullen ondersteunen in dit leerproces. Bij aanvang, halverwege en na afloop zullen de deelnemers getoetst worden en zullen zij gevraagd worden naar hun tevredenheid over deze aanpak.

Bent u zelf iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal, of kent u mensen die dat hebben? Wilt u meer informatie? Mail naar info@enteetwee.nl. Wij maken dan een afspraak zodat we in de week van 31 augustus kunnen beginnen!

Anita Rienstra

http://enteetwee.nl
http://www.anitarienstra.nl