IG&D Doetinchem

Login

Doetinchem Onderneemt Duurzaam - december 2018

In 2018 maakten meer dan 300 ondernemers in de Achterhoek de eerste én verdergaande stappen met duurzaam ondernemen. In deze periodieke mailing nemen we u mee met wat er in de Achterhoek en specifiek in uw gemeente op duurzaam gebied gebeurt. Voelt u zich vrij deze mail door te sturen naar collega-ondernemers en hen ook te inspireren tot het boeken van meer winst met minder energie.


Wij wensen u prettige feestdagen en een duurzaam nieuw jaar!

Maurice Beijk, Rentmeester 2050: Het draait om kennis delen en bewustwording.
Een schone wereld in 2050, dat is het grote doel van Beijk. De stip op de horizon, waar de overheid alleen nog maar circulair wil zijn en met 90 procent hernieuwbare energie. Bewustwording en anders durven denken, daar draait het om. Tijdens een interview met Richard Stegers is hij openhartig én geeft een aantal tips. Lees meer.

Brandt bij u op de zaak de kerstverlichting ook volop?
Gezellig! Milieu Centraal geeft tips over het besparen op uw stroomverbruik, tot wel 95% met hetzelfde sfeerlicht. Lees het hier.

Buha, Doetinchem
Volgens Wim de Korte van Buha gaat duurzaamheid om meer dan energie. Duurzaam leven gaat over bronnen verrijken in plaats van uitputten. Dat geldt ook voor medewerkers. ‘Daar moet je zuinig op zijn. Ontwikkelen, opleiden en continuïteit bieden.’ Buha doet daar nog een schepje bovenop.


Ook veel andere Achterhoekse ondernemers zijn enthousiast. Lees hun eerlijke verhalen hier.