IG&D Doetinchem

Login

Deurwaarderskantoor Achterhoek

Klanten die niet of slecht betalen, welke ondernemer heeft er niet mee te maken? Deurwaarderskantoor Achterhoek is een professioneel kantoor dat ondernemers van deze vervelende klusjes verlost. Het kantoor van gerechtsdeurwaarder Patrick Keurntjes heeft nog meer faciliteiten in huis.


Ruim 5,5 jaar geleden is Patrick Keurntjes zijn Deurwaarderskantoor Achterhoek (DWKA) gestart. Hij begon alleen, maar inmiddels telt het kantoor aan de Plantsoenstraat in Doetinchem vijf medewerkers. Keurntjes voegde onder meer twee gerechtsdeurwaarders toe aan zijn kantoor.

 


Twee bedrijfsonderdelen
“DWKA bestaat uit twee onderdelen”, vertelt hij. “Naast onze incassopraktijk voeren wij als gerechtsdeurwaarder een ambtelijke praktijk.” Als incassokantoor richten Keurntjes en zijn collega’s zich op het incasseren van onbetaalde facturen. Dit doet het kantoor voor bedrijven, consumenten en overheid. “Bij incassozaken is de afweging om een deurwaarder in te schakelen of een incassobureau. Het verschil is dat een incassobureau gespecialiseerd is in het innen van vorderingen tot aan de rechtsgang. Daarna zal ook een incassobureau de samenwerking zoeken met een deurwaarder, om bijvoorbeeld een dagvaarding uit te schrijven of uiteindelijk beslag te kunnen leggen. Een deurwaarderskantoor kan beide aspecten verzorgen. De klant heeft dus het voordeel van slechts één partij die het gehele proces begeleidt. Wij bieden heel bewust dat voordeel”, aldus Keurntjes.Unieke kracht
Vanuit de ambtelijke praktijk levert de gerechtsdeurwaarder ook diensten aan landelijke en lokale advocatuur, aan incassokantoren en aan collega’s in het vakgebied. “Daarbij valt te denken aan het uitbrengen van dagvaardingen, het betekenen van een vonnis, beslag leggen en wij leveren bewijsaktes op. Wij zijn een juridisch kantoor dat zelfstandig dagvaardingen opstelt, uitbrengt en procedeert. Ook kunnen wij de executie van een vonnis oppakken als men niet vrijwillig betaalt of doet wat de rechter heeft bevolen.” Keurntjes benadrukt: “Dat is echt onze unieke kracht. De gerechtsdeurwaarder is de enige persoon die door de wetgever is aangewezen om deze handeling te kunnen en mogen uitvoeren.”

Kwaliteit als visie
In de praktijk zijn de medewerkers van DWKA heel veel voor de klanten onderweg. Keurntjes: “We hebben veel vaste opdrachtgevers, in alle soorten en maten. Wij zijn sterk in de regio actief, maar opereren ook landelijk. Tot op heden gelukkig naar volle tevredenheid van onze klanten en met weinig verloop. Dat is zeker een prestatie waar wij, met ons kleine team, trots op zijn.” Wie bij DWKA aanklopt, kan rekenen op kwaliteit. Keurntjes stelt: “Wij werken niet met abonnementen en evenmin met no-cure-no-pay. De klant wil toch immers kwaliteit? Dat is onze visie. Naast overigens integriteit, duidelijkheid, correctheid en transparantie.”

Juridisch advies
Daarnaast biedt DWKA (juridisch) advies. Dit kan om ‘simpele zaken’ gaan. “Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bij ons laten checken of hun aanmaningsbrieven nog up-to-date zijn. Of de algemene voorwaarden. Maar ook voor ingewikkeldere zaken zijn wij altijd bereikbaar. Hoe ga ik bijvoorbeeld om met een klant die niet betaalt? Onze mensen geven graag het antwoord. Onze visie is ook: gratis advies kan onbetaalbaar zijn. Overigens werken wij niet alleen tijdens kantooruren. Wij proberen altijd bereikbaar te zijn voor onze klanten.”


Op de website biedt DWKA de klant nog enkele aanvullende faciliteiten aan. Zo is het mogelijk een voorbeeld van een aanmaning, herinneringsbrief of de 14-dagen brief te downloaden. Kijk voor meer voorbeelden en informatie op www.dwka.nl.


 


Deurwaarderskantoor Achterhoek (DWKA)
Plantsoenstraat 91
7001 AB Doetinchem


T: (0314) 20 00 23
F: (0314) 20 00 24
E: info@dwka.nl
W: www.dwka.nl