IG&D Doetinchem

Login

De Bouwmeister

Rick Bouwmeister is sinds kort lid van de IG&D. Opgegroeid in Silvolde, nu woont hij in Doetinchem. Een kennismaking met deze 29-jarige ondernemer.


Meer dan studie
“Nadat ik mijn mbo-diploma Sport- en bewegingsmanager niveau 4 behaalde op het Graafschap College, ben ik gestart met de hbo-opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Waar ik elk studiejaar veel tijd moest steken in alle theorieën, ging de praktijk mij een stuk gemakkelijker af. Zo werd ik in het tweede jaar gevraagd voor de oprichting van de studievereniging voor de opleiding. Vervolgens heb ik dat studiejaar ook nog als bestuurslid communicatie mijn bijdrage geleverd.”

 


Salesvak
“In het derde jaar kreeg ik een sterke interesse in het salesvak. Ik nam het initiatief om me aan te sluiten bij ‘SMA students HAN’. Een bestuur met een duidelijk doel: het maken van de connectie tussen talentvolle commerciële (economie) studenten en professionals uit het bedrijfsleven. Dit was in samenwerking met dé beroepsvereniging van Nederland, de SMA (Sales Management Association). Dit heb ik ruim drie jaar met veel plezier gedaan. Momenteel ben ik nog steeds betrokken bij de SMA.”

Het echte werk
“Na 3,5 jaar vallen en opstaan mocht ik dan eindelijk beginnen aan het échte werk: de afstudeerscriptie. Via mijn netwerk kwam ik in contact met AkzoNobel. Zij waren op zoek naar iemand die een landelijk marktonderzoek kon uitvoeren voor het premium verfmerk Sikkens. Mijn advies had betrekking op het openen van nieuwe verkooppunten door heel het land. Nadat ik mijn scriptie succesvol had afgerond, verdiende ik mijn eerste échte job: ik kreeg een jaarcontract aangeboden en ik mocht mijn eigen advies implementeren.” 
Eigen baas
“Na een leerzame periode van anderhalf jaar kreeg ik de kans om als ‘zelfstandig ondernemer' aan de slag te gaan. De interesse voor het ondernemerschap ontstond al tijdens mijn studie. Dat was dus een mooie uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Inmiddels heb ik verschillende kleine en grote opdrachten mogen uitvoeren.” 
“Nu ruim een jaar later combineer ik dit met een parttime functie bij Symbus Personeelsdienst in Doetinchem, waar ik begin 2018 begonnen ben. Het is mijn doelstelling om Symbus op de kaart te zetten als dé personeelsdienst van de Achterhoek, de Liemers en Twente.

Visie
“Ik geloof in het verder helpen van mensen. Dit doe ik graag door in gesprek te gaan. Door creatief mee te denken in oplossingen. Door telkens de vragen te stellen: ‘waarom doe ik wat ik doe?’ en ‘waarom wil ik wat ik wil?’. Ik vind het leuk om op strategisch niveau na te denken en om marketing en sales bij elkaar te brengen. Uiteindelijk wil ik mezelf specialiseren in één discipline. En als ik nog verder kijk, lijkt het mij ook gaaf om in de toekomst leiding te geven aan een klein of middelgroot bedrijf.
 
Ik ben benieuwd naar wat wij voor elkaar kunnen betekenen!”
 
De Bouwmeister
Rick Bouwmeister
De Ketting 3
7007 DK Doetinchem
 
T: 06-22983184
E: rick@debouwmeister.nl
W: www.debouwmeister.nl
 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rickbouwmeister/
Twitter: https://twitter.com/RickBouwmeister