IG&D Doetinchem

Login

Arbeid en scholing

zoekt (Beta)technische vraagstukken
Op het Technasium van het Ulenhofcollege en het nieuwe Houtkamp college worden de vakken T&T en O&O gegeven. (Technologie & Toepassen, mavo en Onderzoek & Ontwerpen Havo/Vwo).
Leerlingen krijgen deze vakken gedurende 4 uur in de week en werken op school aan technische georiënteerde opdrachten uit het bedrijfsleven.
Investeer in onderwijs richting jouw bedrijfstak en werknemers van de toekomst. Genereer ‘out of the box-ideeën’ en krijg energie van de frisse blik door jeugdige onbevangenheid te mobiliseren. Heb je ideeën of vraagstukken op de plank liggen, wil je bepaalde ideeën technisch verder uitdiepen, neem dan vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden.

Kijk ook eens op Youtube: ‘Wordt u ook opdrachtgever voor het Technasium?’

Hoe werkt het:
Je zet een opdracht uit en groepjes van 3/4 leerlingen bedenken een creatieve oplossing. Tijdens het project heb je enkele keren contact met de groepjes om richting en feedback te geven. Na een aantal weken presenteren zij hun eindproduct. Leerlingen leren je bedrijf kennen, raken geïnteresseerd in de vakrichting en ontwikkelen vaardigheden op het gebied van communicatie, creativiteit, ondernemend gedrag, projectmatig werken, samenwerken en zelfsturing. Zij worden daarbij begeleid door speciaal opgeleide docenten begeleiden.

Enkele voorbeelden: inrichting wachtkamer (Slingeland Dierenartsen), een gezond brood (Bakker Wiltink), een kantelhulp bij het draaien van deuren (Metaflex), het polijsten van 3D geprinte fietsonderdelen (Van Raam), een aangepaste voedselbak voor pasgeboren kuikens (Pas Reform) of een legendarisch speeltoestel (Exit Toys).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met technator Peter van Haselen via p.vanhaselen@ulenhof.nl of tel 06 - 51 35 70 01.