Globe Security

Al 15 jaar zorgt Globe Security uit Zelhem voor een veiligere omgeving. Met de persoonlijke benadering en korte lijnen onderscheidt het Achterhoekse beveiligingsbedrijf zich van andere beveiligingsbedrijven. Of, zoals Gerard Wijnia typeert: “Regionale betrokkenheid, pro actief en no nonsense. Dát is Globe Security.”

Globe Security is onderdeel van de Globe Group, dat daarnaast bestaat uit Europe Traffic Support (beroepsverkeersregelaars) en BOC Opleidingscentrum (Opleidingen op het gebied van veiligheid). Het verhaal van de groep gaat terug tot 2002, toen Bennie Roozegaarde begon met het beveiligingsbedrijf. Niet veel later kwamen ook dochters Ilse en Mirjam Roozegaarde in het bedrijf. Sinds 2016 zijn zij mede-directeuren van de groep. “Globe Security biedt onder andere objectbeveiliging, alarmopvolging, (collectieve) mobiele surveillance en evenementenbeveiliging aan”, vertelt het tweetal. “Onze bedrijven ondersteunen en versterken elkaar. Mogen we een evenement beveiligen, dan kunnen we ook verkeersregelaars leveren. Wil iemand werken als beveiliger, maar heeft die persoon geen opleiding? Dan bieden wij een opleiding aan in ons inhouse opleidingscentrum. Personeel voor beveiliging, evenementen of het verkeer kunnen we daardoor direct uit de opleiding halen.”

 

Authentieke aanpak
Sinds 1 mei 2017 versterkt ook Gerard Wijnia het beveiligingsbedrijf, als Manager Mobiele Surveillance. Hij is verantwoordelijk voor het functioneren van de mobiele surveillance van Globe Security in de breedste zin van het woord. “Ik zorg voor de aansturing van ons team surveillanten, het optimaliseren van de routes en ik zorg ervoor dat de aanrijtijden zo kort mogelijk zijn”, vertelt de Manager, voor wie het beveiligingsvak al sinds zijn zeventiende een grote passie is. “Globe Security is een ervaren en stabiele organisatie met een authentieke aanpak. Doordat we continu op de hoogte zijn van de zaken die in de markt spelen, kunnen we bovendien blijven inspelen op wat de beveiligingswereld van ons vraagt.”  

SROI
Globe Security is ook een SROI-gerichte organisatie, vertelt Mirjam Roozegaarde. “Wij helpen graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan en zorgen dat organisaties aan de aanbestedingsnorm kunnen voldoen. Wij werken ook uitsluitend met mensen die uit de regio komen en de omgeving daardoor goed kennen.” Het aantal medewerkers bij Globe Security en de aanverwante bedrijven verschilt, aangezien sommige opdrachten seizoensgebonden zijn. “Maar op het hoogtepunt van het seizoen hebben we zeker 150 medewerkers aan het werk”, aldus Mirjam Roozegaarde.

Mensen uit de regio
Inmiddels heeft Globe Security twee vestigingen buiten de provincie Gelderland. “Voor de aansturing en invulling hebben we wederom gekozen voor mensen uit die regio zelf”, vertelt Gerard Wijnia die de opdracht heeft om in de komende jaren de groei van het bedrijf verder voort te zetten en uit te bouwen. Hij is daarom ook het gezicht van Globe Security bij de IG&D. “Overigens hebben dertien bedrijfskringen, waaronder de bedrijventerreinen van Doetinchem, onlangs gekozen voor Globe Security als centrale aanbieder van Collectieve Beveiliging. Bedrijven die aangesloten zijn bij een van deze bedrijfskringen, kunnen dus meeprofiteren van onze service, dienstverlening en de gunstige prijs.” Over de meerwaarde zegt Gerard Wijnia: “Door de keuze voor één beveiligingsbedrijf voor alle industrieterreinen worden de bedrijventerreinen ineens een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. 

Er zal namelijk meer gesurveilleerd worden en er zijn zichtbaar meer surveillanceauto's van Globe Security op de industrieterreinen aanwezig. Daardoor kunnen opvallende zaken, zoals de voorbereiding van een inbraak, door onze mensen eerder worden gesignaleerd. En doordat we in de regio zitten, zijn ook de aanrijtijden korter bij een eventuele inbraak.” Los daarvan is de boodschap van de Manager Mobiele Surveillance aan IG&D-leden: “Vragen of wilt u persoonlijk kennismaken? Ik kom graag bij u langs!”

Globe Security
Ericaweg 22
7021 PB Zelhem
T: 0314 - 35 12 20
E: info@globegroup.nl

Websites:
www.globesecurity.nl
www.europetraffic.nl
www.bocopleidingscentrum.nl

 

 

Deel deze pagina via: