Fresh & Easy

Een verse lunch of een vergadering met alles erop en eraan. Fresh & Easy van Jop Moorman biedt het vanuit de Hanzestraat 1 in Doetinchem allemaal. “Deze plek wordt de blauwdruk voor alle toekomstige locaties”, zegt de ambitieuze Doetinchemmer.

Sinds begin dit jaar is Jop Moorman met zijn Fresh & Easy te vinden in het pand van Reed Business aan de Hanzestraat 1 in Doetinchem. “Drie jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen”, vertelt de horecaman. “Ik werkte toen acht jaar voor een brouwerij, maar besloot om mijn passie achterna te gaan. En dat was koken. Vanuit mijn eigen keuken begon ik een bezorgdienst van lunches voor bedrijven.”


Smeltkroes van kennis
Geboren en getogen in Doetinchem, kwam Moorman begin dit jaar in contact met de plannen rondom de panden van Reed Business. “De oudbouw is verkocht en wordt nu grondig verbouwd. Er komen kantoorunits, maar het is ook de bedoeling dat de locatie wordt opengesteld voor andere bedrijven. Er komen daarom ook flexplekken, vergaderplekken die gehuurd kunnen worden en een grand café. Het wordt hier een smeltkroes van kennis. Ik ga de hele catering en hospitality verzorgen.” Voorzichtig aan is hij al begonnen. Want iedere dag zorgt Moorman met zijn vijf medewerkers in het personeelsrestaurant van Reed Business voor een saladebar, verse broodjes, soepen en wie wil kan zelf een tosti laten samenstellen. Elke week is er ook een ‘broodje van de week’. “Maar alles met een gezonde touch. Onze drijfveer is dan ook dat we mensen willen prikkelen om gezonder te lunchen”, vertelt Moorman. 

Webshop met broodjes
Daarnaast bezorgt Moorman broodjes en lunches bij bedrijven. Deze zijn eenvoudig via de webshop www.fresh-easy.nl te bestellen. Wat de buitenwereld absoluut van Moorman, zijn team en zijn bedrijf moet weten? “Dat we staan voor lekkere én gezonde lunches. Zowel voor medewerkers als voor meetings met klanten. En dat ze hier straks gebruik kunnen maken van de faciliteiten. In de loop van 2018 is de verbouwing gereed.”

Zelf in de keuken
Drie jaar geleden had de horecaman niet kunnen dromen van een bedrijf zoals Fresh & Easy nu is. “Ik belde destijds bedrijven met de vraag: lunchen jullie weleens? Zo ja, dan kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen.” Moorman stond zelf in de keuken. “Dat is slechts gedeeltelijk veranderd”, grijnst de Doetinchemmer. “De maandag is onze drukste dag. Dan moet er extra veel vers worden bereid. We proberen zoveel mogelijk regionale partners te betrekken die ons dagelijks beleveren, verser kan dan niet! Iedereen is op maandag hartstikke druk om alles om 11.30 uur gereed te hebben staan. Dus ja, dan sta ik zelf ook in de keuken. Heel leuk om te doen!”

 

Goed luisteren
De kracht van Moorman is écht onderscheidend ten opzichte van de grote spelers in de markt. “Voor die spelers is een bedrijfsrestaurant vaak een nummertje. Ik ben klein en kan inspelen op specifieke wensen. Ik luister goed naar wat mensen willen en lekker vinden, daar probeer ik dan op in te spelen.

Natuurlijk behoor je dat altijd te doen, maar dat is niet overal het geval. Maar ook het feit dat we de nadruk leggen op gezond past bij onze visie bij verantwoord ondernemen. Zo dragen we bij aan het welzijn van onze klanten.” De toekomst ziet Moorman positief. “Ik wil meer van deze locaties openen. Maar eerst hier alles goed op orde hebben, liefst inclusief een horecavergunning. Dat ligt nog bij de gemeente. Wat mij betreft wordt dit de blauwdruk voor de rest van de locaties.”

Fresh & Easy
Jop Moorman
Hanzestraat 1
7006 RH Doetinchem
M: 0314-349232 of 06-52325945
E: jop@fresh-easy.nl
W: www.fresh-easy.nl

Deel deze pagina via: