ClearICT

Een ICT-bedrijf dat compleet ontzorgt, de taal van de ondernemer spreekt én die van techniek. Rick van den Bovenkamp beschikt over deze unieke combinatie in zijn bedrijf ClearICT.

Hoewel Rick van den Bovenkamp een eigen kantoor heeft op de eerste verdieping van 'Pand 60' aan de Edisonstraat 60 in Doetinchem, is hij vaker te vinden bij zijn 'benedenburen' op de begane grond. "Toen ik voor mezelf begon, zo'n vijf of zes jaar geleden alweer, was het enige wat ik van mijn oude leven miste: collega's. Ik zoek graag contact", lacht de 32-jarige ICT-ondernemer. En dat onderscheidt hem ook in de ICT-wereld. Met zijn ClearICT is Van den Bovenkamp actief op drie hoofdterreinen: ICT, telecom en internet. "Veel bedrijven zien hun ICT, telefonie en het internetgebeuren als een noodzakelijk kwaad. Ik bied ze daarom het complete verhaal."

Meekijken bij de ondernemer
Dat complete verhaal begint hij bij voorkeur met meekijken in het bedrijf. "Ik vind het belangrijk om met medewerkers te praten. Zo kom ik er heel snel achter wat er nodig is om efficiënter te werken. Die aanpak is mijn specialisme. Vaak zien bedrijven door de bomen het bos niet meer. Dan is het aan mij om de juiste boompjes uit dat bos te halen, zodat er vervolgens efficiënter gewerkt kan worden." En bovendien veiliger, benadrukt de ICT-man. Als voorbeeld noemt hij een plotselinge storing in de internetverbinding. "Heel vervelend, maar het gebeurt zo nu en dan wel. Hoe los je dan als horecabedrijf of winkel je pinbetalingen op? De oplossing is echt heel simpel, maar veel bedrijven weten het niet."

Schakel tussen ondernemer en andere specialisten
De focus van ClearICT ligt tegenwoordig vooral op cloud diensten. "Dankzij de cloud kunnen we overal beschikken over onze documenten en zijn we altijd en overal bereikbaar. VoIP, online backup, Office 365; het zijn slechts enkele veelgehoorde diensten en producten." Maar de vraag is: hoe zet je deze diensten en producten succesvol in binnen een organisatie? Van den Bovenkamp heeft voor bedrijven het antwoord. "Met cloudoplossingen kunnen bedrijven besparen op kosten voor onderhoud, afschrijving, energie en apparatuur. Het biedt ook de mogelijkheid heel flexibel capaciteit op- en af te schalen bij veranderingen in de organisatie. Doordat ik vaak meekijk in de bedrijfsvoering, ontdek ik de wensen en behoeften die ik vervolgens vertaal naar technische, werkbare oplossingen die ervoor zorgen dat mensen onderling efficiënter kunnen werken."

Uitgebreid netwerk
In specifieke gevallen schakelt de Van den Bovenkamp andere specialisten in. "Ik zit er dan als een schakel tussen. Voor het bedrijf is het fijn dat ze iemand hebben die hun taal spreekt én de taal van de techniek. Want in de praktijk komt bij zo'n vraag toch veel kijken." Ook dat is een kracht van ClearICT: Van den Bovenkamp beschikt over een uitgebreid netwerk, dat hij kan inzetten bij specifieke vragen. Ook als iets heel snel of op een lastig tijdstip moet gebeuren. "Bedrijven als KPN hoef je na 20.00 uur niet meer te bellen. Ik vind dat geen punt. Ik zorg ervoor dat de problemen worden opgelost, zelfs 's avonds en in het weekend als het moet."

Webshop
Sinds kort is er ook een B2B webshop. Via www.wifivoordezaak.nl biedt hij bedrijven complete wifi-aansluitingen aan. "Als ondernemer wil je ook op dat terrein ontzorgd worden. Dus dat ook het accespoint wordt opgehangen en dat de bekabeling netjes voor elkaar komt." De webshop heeft Van den Bovenkamp al enkele mooie projecten opgeleverd. Zoals voor een woningcorporatie in Enschede. In de 'Performance Factory' werkte hij samen met NovoServe, waarbij dit bedrijf zorgde voor een 10 gbps internetverbinding en Van den Bovenkamp voor het Wifi systeem. Oftewel: supersnel internet. Dichterbij huis is hij bezig met zestien accespoints in het Ondernemingscentrum. "Ieder bedrijf heeft Wifi nodig. Het mooie is om via de webshop ook andere producten aan te bieden, zoals een ICT-scan. De webshop is daarom ook wel ons digitale visitekaartje", zegt hij. Al hoeft het eerste contact echt niet via de webshop gelegd te worden, aldus de ICT'er. Hij nodigt ondernemers uit om altijd aan te kloppen. "Zeker als zij het idee hebben dat ze efficiënter kunnen werken met behulp van ICT-producten, maar ze niet precies weten hoe zij deze producten kunnen inzetten. Neem dan gerust contact op."

 

ClearICT
Rick van den Bovenkamp
Edisonstraat 60
7006 RE Doetinchem
T: (0314) 76 90 12
M: (06) 46 71 57 72
E: info@clearict.nl

Deel deze pagina via: