Nieuwsbrief On-premise2cloud (januari 2018)

Opleiding tot cloud engineer op komst
Hoewel de vraag naar cloudoplossingen nog steeds stijgt zijn er relatief weinig instellingen die zich richten op het opleidingen van mensen in deze sector. Mede hierdoor heeft de Hogeschool Utrecht (HU) besloten samen met Cloud IT Acedemy, wat als stichting voor bedrijf in de cloud-industrie actief is, een duale opleiding tot cloud engineer te starten. Deze opleiding zal vanaf september 2018 te volgen staan en richt zich op alle aspecten die bij cloud engineering komen kijken. Studenten zullen tijdens de opleiding 2 dagen per week colleges volgen en 3 dagen per week bij IT bedrijven werken. Na afloop van het vierjarige traject kunnen de studenten volledig in dienst bij de bedrijven waar ze voorheen part-time voor werkten. Wilt u meer lezen over de nieuwe opleiding? Klik dan hier.

WhatsApp Business nu ook in Nederland te gebruiken
Vanaf nu kunnen Nederlandse bedrijven gebruik gaan makkelijk van de zakelijk versie van WhatsApp, oftewel WhatsAapp Business. Deze zakelijke variant van WhatsApp was vanaf 18 al te gebruiken door bedrijven in de VS, Indonesië, Italië, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Met WhatsApp Business kunnen bedrijven onder andere bedrijfsprofielen aanmaken, automatisch reageren op veelgestelde vragen van klanten en kunnen er vaste nummers gebruikt worden. Met deze mogelijkheden die voorheen nog niet beschikbaar waren hoopt WhatsApp ook aan te slaan bij zakelijke gebruikers. Wilt u meer lezen over de zakelijke variant van WhatsApp? Klik dan hier.

EU legt Qualcomm megaboete op
Volgens de EU heeft techgigant Qualcomm jarenlang betalingen gedaan aan Apple om te garanderen dat Apple zou kiezen voor modems van Qualcomm. Hierop heeft de EU besloten Qualcomm een boete op te leggen van 997 miljoen euro. Volgens de Europese Commissie heeft Qualcomm ruim 5 jaar betalingen aan Apple gedaan, waar in totaal miljarden mee gemoeid zijn. Als gevolg van deze betalingen maakten concurrenten van Qualcomm geen kans op hun modems aan Apple te verkopen, wat slecht is voor de internationale innovatie, aldus de EU. De boete van bijna een miljard euro komt neer op zo’n 4.9 van de jaaromzet van Qualcomm in 2017. Wilt u meer lezen over de boete die de EU Qualcomm heeft opgelegd? Klik dan hier.

Deel deze pagina via: