Nieuwsbrief On-premise2cloud (december 2017)

Nieuwsbrief december 2017
Namen het team van On-premise2Cloud wensen wij u alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Het afgelopen jaar hebben wij ons met erg veel nieuwe en interessante ontwikkelingen bezig gehouden. Hier zullen wij in 2018 dan ook zeker mee verder gaan. Uiteraard zullen wij ook dan iedereen op de hoogte houden via onze nieuwsbrief.

Wedstrijd drones neerhalen op komst
De inzet van drones in de afgelopen jaren flink toegenomen onder zowel particulieren als bedrijven. Van het filmen vanuit de lucht tot het inspecteren van windmolens; drones bieden veel mogelijkheden. Echter kunnen drones ook een gevaar vormen als ze op verkeerde manieren ingezet worden. Mede hierdoor organiseren de Nationale Politie, de Technische Universiteit Delft en enkele andere partijen een wedstrijd drones neerhalen. Hierbij is het de bedoeling dat er met één of meerdere drones zoveel mogelijk andere drones worden neergehaald. Om de drones neer te halen zal er onder andere gebruik worden gemaakt van vuur, vloeistoffen en sterke wind. Wilt u meer lezen over de wedstrijd die op voormalig vliegveld Valkenburg zal plaatsvinden?
Klik dan hier.

Meer slimme sensoren voor gemeentes
Hoewel slimme sensoren steeds meer in opkomst zijn lopen de meeste gemeenten hiermee nog achter. Zeven gemeenten willen hier verandering in brengen door deel te nemen aan het Programma Nationaal Smart City Living Lab. Dit programma biedt de deelnemend gemeenten de mogelijkheid om te experimenteren met zowel lucht- en geluidssensoren. Elke deelnemende gemeente zal 10 van dit soort sensoren ontvangen omdat de lucht- en geluidskwaliteit beter te kunnen monitoren. Dit zou de gemeenten in staat stellen op de levenskwaliteit in de betreffende steden te verbeteren. Naar verwachting zullen de eerste sensoren al in januari 2018 geplaats worden. Wilt u meer lezen over het experiment en de deelnemende gemeenten?
Klik dan hier.

Deel deze pagina via: